En flig af Paradis

Måske I kan huske, at jeg var på Mallorca i maj i år? Det druknede lidt i al bryllupsvirakken, men turen var så vidunderlig, at den bestemt fortjener, ikke bare at blive nævnt, men også dokumenteret i al sin herlighed.

Det er nemlig det dejligste sted, jeg har boet på en rejse. Punktum. Og man behøver således ikke tage om på den anden side af jorden, for at opleve en bid af himmerige. Man skal bare tage til Mallorca og indlogere sig et par nætter på Castell son Claret. Og et par nætter er tilstrækkeligt (og heldigvis, for man har heller ikke råd til mere, selvom det er hver en euro værd) til at lade sig indhylle i det lille slots fuldstændig magiske stemning. Der var en helt særlig fred og ro, som jeg ikke har oplevet før.

Mine forældre, der ofte tager til Mallorca, har både boet og spist (her er to restauranter, den endda med hele to Michelin-stjerner) på det lille slot i bjergene indtil flere gange og har hver gang fortalt vidt og bredt om deres oplevelser dér og fremhævet det som et ganske, ganske særligt sted.

Da jeg fik lov at opleve det selv i maj, forstod jeg, hvad de mente. For at bo på hotellet er en komplet, velorkestreret herlighed af service (ikke for meget, ikke for lidt, lige tilpas, oprigtig, perfekt service), i de dejligste omgivelser. Selve det lille, rustikke slot og tilbygningerne, haven, bjergene og den rå natur der omkranser det hele.

For slet ikke at tale om duftene. Jeg ville ønske jeg kunne dele dem med jer (det må snart blive en mulighed hva?). Lavendel, bjergluft, urtehaven, roser i massevis. Der duftede helt vidunderligt, hvorend man gik og det bidragede til oplevelsen af, at være indhyllet i et stort, rart, trygt tæppe af afslapning og nydelse.

Ja, det var flere superlativer, end I nogensinde hidtil har læst i ét og samme blogindlæg, men jeg tror heller aldrig, jeg før har været så ovenud begejstret for et sted. Og nu går jeg bare og sparer sammen til, og drømmer om at kunne invitere min mand med derned.

Hvis jeg skulle på endnu en bryllupsrejse (og på de kanter), så skulle vi lægge vejen forbi Castell son Claret for et par dage og bare slappe helt af, det er ganske sikkert.

Og måske det ikke behøver kræve en honeymoon, men bare en tur til Mallorca næste år uanset hvad. Blev nemlig ikke bare forelsket i Castell son Claret, men også i resten af øen. Det kommer der mere om i slutningen af denne uge, hvor jeg tager jer med på en lille tur rundt til nogle af de steder, vi besøgte dér.

Måske I er nogle, der er heldige at skulle til Mallorca i efteråret?

I må gerne tage mig med ;)

Men først tager jeg jer med indenfor på det mageløse, lille slot med al velduften. På cykeltur i bjergene, til yoga i haven, afslapning ved poolen, i spa og sidst men ikke mindst til nogle mægtigt dejlige måltider (herunder et i sengen) og én helt spektakulær spiseoplevelse. Hæng på :)

Vi startede vores ophold med en cykeltur i de omkringliggende bjerge. Det er selvfølgelig helt frivilligt, men hotellet har en dygtig og flink, tidligere professionel cykelrytter tilknyttet, der guider og coacher.

Sådan en herlig måde at få set en masse på og få lidt kilometer i benene. Og ja, det er elcykler. Det syntes jeg var dejligt (og stadig en god workout, man vælger selv hvor nemt/svært det skal være), når man er helt ny i det med at cykle i bjerge, men min søde rejsemakker, Sofie, der dyrker landevejscykling hjemme, syntes det var liiiidt fjollet.

Hvert måltid blev indledt med sådan en omgang. Det lækreste brød og aioli, oliven og knas. Farligt godt.

Aftensmad på den dejlige restaurant Olivera. Vi plukkede lidt af alt godt fra kortet, især forretter og delte.


De smukkeste gulve.

Ferieregler: Min. én is pr. dag OG croissant til morgenmad hver dag.

Årets bedste kontorplads.

Kaffepause med hjemmebagte citronsmåkager.

Hvis blot alle hoteller havde sådan et sortiment på badeværelset.

Yogatime i haven med hotellets yogalærer. Det var helt vidunderligt fredfyldt og det til dato smukkeste yogastudie, jeg har været i.

Husets lækre, hjemmelavede lemonade. Opskrifen får I her.

Frokost i gårdhaven. Igen med det farligt gode brød og aiolien. Vi lærte hurtigt, at nok var der ikke rigtigt grøntsager til retterne eller på kortet, men de havde dem alligevel ude i køkkenet og det var blot at bede om det, man ønskede (som med det meste andet det sted) og vupti, så blev det tryllet frem.

De smukkeste bukketter med blomster fra slottets have alle vegne.


Afslapning ved poolen med iskaffe og magasiner.


Drinks inden middag på Zaranda, en af de bedste og suverænt den smukkeste cocktail jeg har fået. Opskriften har jeg delt med jer her.


Vi fik mange udsøgte retter på Michelin-restauranten, Zaranda. Og et par der var mere i den underlige genre (griseører bl.a.- spiste det pænt, men nød ikke), men det hører sig vist til, når man er i de luftlag. Ovenfor er det søpindsvin, som jeg smagte for første gang dér. Og forhåbentlig ikke sidste. Så delikat.

Denne ret (og serveringen inklusiv) var genial. Intet mindre. Jeg elsker blæksprutte, men her kom den for alvor til sin ret. Udsøgt.


Dessert. Komponeret over mandelen i alle dens stadier. Så fint.

Søde sager til at tage med hjem ovenpå en stor og herlig spiseoplevelse.


Spatid. Fik den dejligste kropsbehandling, bl.a. med lavendelscrub med lavendler fra haven. Ren salighed.


Løbetur rundt på slottets grund. Der er en fin lille afmærket løbe-/vandrerute.


Nogle gange er mad på sengen, det eneste der duer ;) Føles lidt forbudt og meget lækkert.

Sidste måltid i Paradis. Vi gik all in på morgenmaden.

(Visited 4.777 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

  1. Armen Mallorca er virkelig “Heaven on earth” og ét af de steder jeg absolut aldrig bliver træt af at rejse til – og så er det så nemt og så hurtigt. Jeg må vist hellere kigge lidt nærmere på den skønne plet du fandt, det ligner virkelig et sted der vil klæde mig ;)

    1. Det kan jeg SÅ varmt anbefale, men det fremgår vist også af teksten ;) Du må virkelig unde dig selv en nat eller to der, næste gang turen går til Mallorca. Og ja, helt fantastisk at man ikke skal længere væk, for at komme til noget så dejligt. Kram Emily