Jeg er ellers ikke den store grødspiser, men her om vinteren så kommer det lidt over mig. Havregrødstrangen. Og når jeg sidder der med en skål rar, varm grød (med masser af gode toppings), så kan jeg pludselig slet ikke huske, hvorfor det er, det ellers er mig imod. Sæsonbetinget grødhoved.
I weekenden fik jeg således havregrød og endda i en ekstra lækker udgave med en karamelliseret banan på toppen sammen med andet rart. Det tager selvfølgelig lidt længere tid, men det er nu ikke galt og man kan næsten nå at fikse bananen mens grøden alligevel koger. Hvis det bliver lidt for ambitiøst til en hverdagsmorgen, så er det alletiders weekendmorgenmad. Sød, lækker, mættende og varmende.
Varm 1/2 spsk kokosolie og 1 spsk ahornsirup i en pande og lad det karamellisere let. Del en banan på langs, drys den med kanel og vanillepulver og steg den på begge sider i karamellen til den er gylden. Server den på en portion havregrød (eller anden grød), sammen med en klat yoghurt (jeg brugte kokosyoghurt), en skefuld mandelsmør (eller anden nøddesmør) og kokosflager. Spis mens hele molevitten er varmt. Mmmm….
Jeg lavede bare en almindelig havregrød af 1 dl havregryn og 2 dl vand + et knips salt. Og evt. lidt rosiner og kanel.