Ugens udfordring – sådan gik det med tøjplanen

Onsdagssættet foreviget næsten i mørke, deraf den pudsige kvalitet. Og ‘ugen’ går fra onsdag til tirsdag i Ugens Udfordring-sammenhænd. Resten ugens looks kan I se nedenfor.

For at være helt ærlig venner, så gik det ikke særligt godt for mig med denne omgang af ugens udfordring. Jeg havde ellers set frem til en uge uden tøjkriser. Det blev det også, men eftersom det også blev en uge med PMS og da jeg i den forbindelse hæver som et lille brød (bliver både oppustet og binder væske, beklager oversharing), så var det par jeans jeg ellers havde valgt til hele tre af dagene voldsomt ubehagelige at have på, fordi de strammede uvant meget over maven. Det holdt jeg til i lige akkurat en dag og de blev siden skiftet ud med en mere behagelig, lavtaljet model.

Og så må jeg indrømme, at glæden ved at klæde sig på, forsvandt lidt. Jeg plejer at mærke efter (ok det lyder meget langhåret) hvad jeg har lyst til at have på den pågældende dag og vælger så efter humør og hvad jeg skal.

Om lørdagen skulle jeg bare hygge hjemme og gå en tur med en veninde og endte i afslapningstøj i stedet og mandag havde jeg overhovedet ikke lyst til at have det på, jeg havde planlagt, så der nappede jeg så til gengæld lørdagens outfit.

På plussiden var jeg glad for at få gået med et par ting, jeg ellers har forsømt og den del kunne jeg godt finde på at føre videre. Altså kigge lidt dybt i skabene og vælge et par ting ud hver uge, som skal med i mikset.

Jeg blev også meget hooked på at gå i gang med en mere struktureret capsule wardrobe, altså en garderobe der egentlig ikke består af særligt mange items, men hvor man sørger for at de kan kombineres på kryds og tværs idet de passer sammen i farverne m.m. Det kræver lidt planlægning, men det ville omvendt være en måde, hvorpå man over tid kan købe mindre (og bedre), bruge alle tingene mere og samtidig styre udenom de værste tøjkriser (og fejlkøb!), men stadig have frit valg hver dag. I alle tilfælde i teorien ;) Er der nogen af jer der har struktureret jeres garderobe sådan? Er altså lidt lun på det. Mindre tøj, flere muligheder og sådan.

Hvordan gik det for de af jer, der legede med?

Torsdag i de modige bukser og ditto støvler + blusen fra dagen før. Kan så godt lide de bukser, men de er meget lidt praktiske, når man cykler…

Fredagsfin i galaksekjole med højhalset indenunder og senere på dagen med støvler med høje hæle til. Lige efter planen.

Lørdag glippede, men søndag blev tilbragt i strik efter planen. Elsker den strik.

Mandag var en dårlig ansigtsdag, men Penny var fin som sædvanligt. Snød med jeansne, da dem jeg skulle have haft på (se onsdagslook’et) strammede frygteligt på maven.

Tirsdag skulle jeg have haft læderjakke ud over min strik. Havde bare ikke overvejet at meget tyk strik med flagermuseærmer ikke kan komme ned i læderjakke. Så det blev stort set reprise af mandagen…

(Visited 3.943 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

40 Kommentarer

 1. Jeg har ikke nogen capsule wardrobe, men jeg køber maks 12 stykker tøj/sko om året. Det kan virkelig anbefales. På den måde bliver man nød til at overveje sine køb meget nøje og undgår fejlkøb, samtidig med at man skærer væsentligt ned på sit forbrug! Jeg er blevet meget gladere for min garderobe, fordi jeg ikke bare kan købe noget nyt. Desuden giver det mulighed for at købe god kvalitet, der kan holde i mange år.

  1. Sejt Camilla! Og tak for at du deler :) Køber du så 1 stykke tøj pr. måned (ca.) eller samler du det i grupper? Klem E

   1. Det er lidt forskelligt. I januar har jeg ikke købt noget. Jeg tænker, at gemme nogle “køb” til forårs-og sommersæsonen, da jeg nok mest mangler tøj/sko til det lidt lunere vejr :) Jeg kan anbefale bloggen livingwithless, hvis du er nysgerrig på “konceptet.”

   2. “Ophavskvinden” bag maks. 12 her ??‍♀️ Det er fordelt over et år – om man kan køber tre ting én måned og ingen andre måneder er underordnet.

    Som Camilla så rigtigt skriver er tanken bag, at man bliver “tvunget” til at overveje hvert køb nøje, fordi man har så relativt få af dem. Og at man på den måde (i vid udstrækning) undgår fejlkøb, får opbygget en garderobe af favoritter OG får et væsentligt lavere tøjforbrug.

    Jeg er virkelig heller ikke fan af at planlægge mine outfits på forhånd (og behøver det ikke engang ifm. med ferie, fordi min garderobe er så lille, at jeg kan tage stort set det hele med. I to store tasker godt nok ?).

    Lige som dig Emily mærker jeg efter, hvad jeg har lyst til at tage på. Jeg tænker faktisk ikke engang mit outfit igennem på forhånd, før jeg klæder mig på . Men går efter hvilken specifik ting jeg har lyst til den pågældende dag. Og bygger så outfittet op udfra det.

    1. Så fedt at I byder ind begge to ♡ Ok, den kunne jeg godt se mig selv i. Synes virkelig det er en fin og spændende måde at tænke i tøjindkøb/garderobe på og samtidig er det ikke vildt begrænsende. Jeg købte ingenting i januar og har så købt en kjole her i februar jeg skulle have på til et bryllup, men som i den grad også kan bruges resten af året, ‘dresset lidt ned’.
     Hvad med en taske eller et par solbriller? Tæller det med?

     Kram E

  2. Kan du godt overholde det? Jeg har også forsøgt mig med 1 stykke tøj pr måned det sidste år… da jeg så talte sammen her i januar, havde jeg faktisk købt nøjagtig 24 stykker tøj ?

  3. Jeg gør præcis det samme og har gjort det i et par år. Det fungerer så godt, synes jeg. Jeg har en note på min telefon, hvor jeg skriver mine køb ned, og jeg har ingen problemer med at holde det, netop fordi jeg så overvejer mine køb meget grundigt. Det er heller ikke sikkert, at jeg køber 12 stk på et år. Nogle år er det mindre. Mine 12 stk. er uden basis som strømper og undertøj.

 2. Jeg synes det er så godt klaret! Og meget tro planen at skifte de stramme jeans ud med et par mere behagelige. Angående en mere bæredygtig (dét ord er så tyndslidt efterhånden) garderobe, kan jeg anbefale at holde lidt øje med Johanne fra http://bedremode.nu/. Hun er så dygtig til både capsule, bæredygtige køb og god kvalitet.

  God modeuge!

  Kh.

 3. Jeg vil tipse deg om bloggen stylebee. Hun driver med capsule wardrobe og 10×10 cjallenges. Hun har en nokså minimalistisk stil (jeg har nok litt mer farge selv) men det er mye til inspirasjon for hvordan man kan bruke det man har :)
  Takk for en fin blogg – jeg oppdaget deg nettopp på slump og har lest meg litt tilbake!

  1. Så hyggeligt Charlotte, velkommen skal du være ♡ Og så flinkt af dig at tipse mig om Stylebee, hende må jeg tjekke ud! Mange klem Emily

 4. Er enig med dig Emily – hvad man skal på, er hvad man ‘føler’ for netop på dagen. Når jeg går i seng aftenen før, ligger jeg og tænker igennem hvad jeg har lyst til at have på næste dag. Men når man, som jeg, har ALT for meget
  tøj kan det godt give tankemylder …. Ha ha ha – Har prøvet at sige 1 stk. pr. md. eller 1 stk. Ind = 1 stk. ud …. Men det holder nøjagtig til næste blogger besøg, hvor disse heldige mennesker har de lækreste garderober.

  1. Sorry ;)

   Men jeg kender selv til det. Jeg gad bare godt blive bedre til at bygge en virkelig god garderobe op, så jeg også i højere grad kan bruge blogs/insta til inspiration og så bygge et outfit op udfra det, snarere end at gå ud og købe det hele magen til.

   Klem E

 5. Jeg prøver at holde det hele lidt nemmere med fx. en slags kortærmede t-shirts, tre slags langærmede (Nørgaard, en slags til skinny jeans og en til nederdele/løse bukser). Og så er jeg meget konsekvent i forhold til farver. Jeg kan egentlig godt lide rødt tøj, men nu har jeg bare ikke lige valgt den farve til min garderobe og så skaber det bare mere forvirring og “uro” end glæde. Så bruger jeg kimonoer, jakker og et par lyserøde bukser til at give farve. Jeg har også kun tre kjoler til fest, det tænker folk alligevel ikke over og det er nemt for mig. Og jeg ved, jeg har det godt i tøjet :-)
  Det er måske lidt kedeligt, men så slipper jeg for dårlig samvittighed over negligeret tøj.

  Er i øvrigt også startet på 1 stykke tøj/sko pr måned. Mangler egentlig slet ikke tøj, men det er rart og hyggeligt at lede efter månedens perfekte stykke tøj :-)

  1. Det lyder som en smart garderobe Signe og du har helt ret i at andre folk aldrig lægger mærke til det. Jeg har en kjole jeg ofte bruger til fest og som jeg har haft i 10 (!) år og hver gang er der nogen der spørger om den er ny og hvor den er fra. Det er jo kun en selv, der kan huske at man har haft den på 100 gange før… Knus E

 6. Kan godt være det glippede nogle dage men hvor var du så fin alle de andre dage:) kan genkende det med jeansene og at de nogle dage bare strammer mere end andre og ja mine Levis wedgie er altså ikke lige rare at have på alle dage og sådan tror jeg vi alle har det:) god dag fra Tanja :)

  1. Haha… tak for at dele, føles rart ikke at være alene med de mave-stramme jeans ;) Knus E

 7. Det med Capsule wardrobe bliver aldrig mig, det har jeg slet ikke lyst til. Jeg har ikke ‘en stil og klæder mig efter humør og har en meget “bred” garderobe.

  Men jeg elsker alligevel at se diverse videoer om emnet og down sizing generelt.
  Jeg har igennem noget tid fulgt Justine Leconte på youtube. Egentlig er hendes stil alt for ensidig og kedelig i forhold til min smag, men jeg synes (alligevel) hun er så indsigtsfuld i forhold til forbrug og sådan. Og har lavet en lidt vovet og næsten politisk video om fast fashion.

  1. Dét synes jeg både er en så fair udmelding og en ærlig sag! Dem jeg har set bliver også liiiidt meget gråt i gråt, men gad godt prøve at udfordre emnet lidt. En mellemvej måske.

   Fedt! Hende må jeg tjekke ud, tusind tak for tip <3 Stort knus Emily

 8. Capsule garderobe kan også blot være at køre vinter/sommer garderobe… Jeg kører ikke en striks 30-antals garderobe, men var virkelig glad for Theas og hendes Nordrobe Challenge i efteråret, http://www.nordrobe.dk/ :) Jeg har lagt ting på hylden ,som jeg fik dårlig samvittighed ikke at gå med, men har også oplevet at jeg manglede noget “nyt” også shoppede jeg i kassen med ting der var lagt væk :) Signe, http://www.uselesswardrobe.dk/ har også mange gode videoer/posts omkring det at begynde og holde sin capsule kørende :)

 9. Jeg har ikke ret meget tøj og mine veninder er altid lidt chokeret når de ser mit tøjskab. Selvom jeg synes at jeg har en hel okay størrelse garderobe.
  Min stil er meget enkel, så det gør det nemt at købe tøj, der passer til det jeg har i forvejen. Farveskalaen er meget den samme, så derfor passer det ofte på kryds og tværs.
  Min basisgarderobe kommer altid i første række. Hver måned overvejer jeg, om jeg skal have nye jeans, t-shirts, strømper osv. Det kommer altid i første række, for det er noget jeg bruger hver dag og det skal være iorden.
  Jeg køber sjældent et stykke tøj uden at tænke over det i et par dage.
  Jeg køber helst tøj af god kvalitet- strik i uld, tshirts i bomuld, jakker og sko i skind osv. Ikke en masse polyester der ikke er rart at have på og som ikke holder længe.
  Jeg gennemgår ofte min garderobe og ser hvad jeg “mangler”. Pt. er det forbudt at købe strik, kimonoer og overtøj, for der har jeg så rigeligt. Til gengæld er tshirts og skjorter lidt i undertal.

  1. Synes det er SÅ sejt at du tænker sådan over det og planlægger så flot. Det må jeg prøve at lære lidt af :) Stort klem Emily

 10. Jeg har en capsule wardrobe. Jeg kører den på næsten samme måde som Signe (fra http://www.uselesswardrobe.dk/). Så jeg har en masse basis ting der er med hele året og så skifter jeg en 20-30 ting ud pr 2-3 måned. Jeg har tidligere kørt uden en basis capsule, men det samme ting var ofte med så det var nemmere bare at altid have dem med og så have sæson capsules. Jeg vælger ofte et farve tema for min sæson og/eller tema/stil jeg vil lege med. Det har gjort det meget mere overskueligt at kigge i mit kældeskab, da en del af mit tøj er pakket væk. Og så er det lidt som at få nyt tøj når man skifter sæson capsulen.

  1. Det lyder så smart altså. Men omvendt også vildt uoverskueligt (for mig) at starte på. Hvordan starter man? Sætter en dag af til det? Og køber man så ind, hvis der rent faktisk mangler noget i basis-delen? Klem E

 11. Mega hyggeligt at se en hel uge af dine outfits ? Jeg har længe følt mig uinspireret på tøjfronten, og det er dejligt at blive mindet om, at super stilede kvinder som dig også hopper i helt normalt pænt hverdagstøj og at det mere handler om at sætte det sammen på nye måder. Det forsøger jeg også på, men du har givet fornyet mod på det, tak! :)

  1. Taaaaak for rosen og det er jeg da så glad for at kunne dele så. Måske jeg skulle forevige alle ugens outfits lidt oftere også de der bare er helt normalt hverdagstøj. Knus Emily

 12. Jeg har en ikke en ‘capsule’, men har til gengæld en selvopfundet ‘arbejdsuniform’. De dage jeg er i tvivl eller ikke gider tage stilling til tøj, der er det på med uniformen. De dage, hvor jeg er mere hooked på at vælge noget specifikt, kan jeg så bruge alt det andet tøj i skabet. Det fungerer godt :) Da jeg startede i job i august og pludselig stod der som nyuddannet 25-årig gymnasielærer overfor 120 teenagere, var det enormt rart ikke at skulle vælge tøj hver dag ?

  1. Det er en god idé og ‘mellemvej’ synes jeg! Og gisp, 120 teenagere… DU er sej!!! Kram E

 13. Jeg har siden sommer sidste år været inspireret af, at sortere i garderoben og blive mere bevidst omkring fremtidige køb (færre køb/fejlkøb). Blive bedre til at tænke på, at flere stykker tøj i skabet skal kunne passe sammen på kryds og tværs. Jeg synes det er en rigtig svær disciplin og jeg er langt fra i mål, men nyder også processen, da jeg synes den også giver inspiration til resten af mit liv: mad, fritid mm og at jeg prøver at tænke i mere holdbare, ægte løsninger.
  Jeg har også svært ved at planlægge mit outfit for en uge af gangen, det kan nemlig føles helt forkert den ene dag og pludselig er det øsregnvejr…
  tak for skøn blog og aktuelle emner!

  1. Hej Stine,
   Tak for at du deler. Kan så godt følge dig. Synes også selv det er komplet uoverskueligt at starte på, men ja, det er nok bare at tage det lidt ad gangen i stedet for at blive komplet overvældet fra start. Og er SÅ enig med dig i hvordan den tankegang hurtigt spreder sig. Ret dejligt faktisk.
   Mange knus Emily