snack of the day: quickie hommus

Hummus til 2 (eller til 4-5 mellemmåltider) 1 dåse kikærter, drænede saften fra 1/2 citron 1-2 fed hvidløg 1/2-1 tsk spidskommen 1 knivspids chilipulver eller cayennepeber 1 dusk persille 1-2 spsk olivenolie (kan erstattes af lidt af væden fra kikærterne) evt. 1 tsk tahin salt og peber

 • Blend det hele sammen i en foodprocessor. Smag til med salt og peber, citronsaft og krydderier. Hopla og så er der hummus.
 • Hvis man bruger minihakker eller stavblender kan man tage det lidt i etaper: Først hvidløg og persille, så i med kikærter/olie/citron og til sidst krydderier.
 • Vær opmærksom på at især hvidløgsstyrken tager til jo længere hummusen står. Så skal den bruges til snacks over flere dage, så vær lidt varsom med hvidløget. Den kan nemlig snildt holde sig 3-4 dage i køleskabet :)
Og jo, selvfølgelig er det bedre, billigere og sejere hvis man har været en ørn og sat kikærter i blød aftenen før OG kogt dem, men det har jeg for at være helt ærlig sjældent, når jeg helt impulsivt får lyst til hummus. Forhåbentlig er I sejere end mig ;) Var ellers rigtig flink til at sætte bønner og lignende i blød for et par år siden, måske jeg skal til at blive en bønnedronning igen… Om lidt skal jeg ud at drikke fyraftensdrinks med et par yndige bloggerkollegaer og efterfølgende skal jeg på date med en flot fyr i Nyhavn. J er lige blevet klippet OG har fået nyt tøj (begge dele sker ret sjældent), så det er næsten som at have fået ny hot kæreste. Dejligt at man kan blive sådan helt nyforelsket i sin kæreste igen (og bare rolig, det skyldes altså langtfra kun førnævnte, SÅ overfladisk er jeg trods alt heller ikke, hehe). Er simpelthen så glad på sommerfugle i maven måden og glæder mig til den kommende weekend, der bl.a. byder på besøg fra Odense og gensyn med en af mine bedste veninder, der netop er kommet hjem fra Australien. Håber også at jeres weekend’er bliver fantastiske, hvis ikke så spis en masse fastelavsboller. De hjælper på alt. Promise. Og sæsonen er slut lige om lidt igen, så det er om at spise nogen mens de er der. Jeg har været der i dag. Mmm… Sådan en af dem med masser af creme/flødeskum i og flormelis on top. Good!]]>

(Visited 1.985 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

21 Kommentarer

 1. < ![CDATA[EJ! ... Jeg tror jeg bliver nødt til at tage en pause fra din blog indtil august, hvor jeg kommer hjem til Danmark igen. Havde helt glemt, det snart er fastelavn. Havde helt glemt fastelavnsboller. Suk.]]>

 2. sammentræf.. jeg lavede humus for nogle timer siden – med kikærter i blød over natten, men hey – princippet er jo det samme :-) og ja, smager så fantastisk!

 3. < ![CDATA[Det kunne ske jeg skulle tage mig sammen til at få sat kikærter over igen i aften. Er blevet lidt vild med det indenfor det seneste års tid, selvom det ikke lugter specielt godt når det står og koger. Hjemmebikset hummus står på min liste over ting der skal prøves i år, og det ser ikke så kompliceret ud som jeg havde forestillet mig. Mm... måske humus og pandebrød vil være godt i madpakken i næste uge?]]>

 4. < ![CDATA[Mmm, hummus er bare sååå fantastisk... Og tro mig - du er ikke den eneste, der ikke bruger dåse-tricket ;) Lyder som en mægtig god weekend... Årh.. Fastelavnsboller!]]>

 5. < ![CDATA[Jeg har lige smagt humus i dag, for første gang, og aldrig har jeg været så skuffet over noget mad som har været så hypet som humus har... Øv... men fastalavnsboller! MH! Dét tror jeg at jeg skal ha' imorgen.... :D]]>

  1. < ![CDATA[Haha, havde det lidt på samme måde første gang jeg smagte falafler, men forventede også noget der mindede om en frikadelle. Efter at have givet kikærter flere chancer er jeg dog også blevet omvendt. Man kan vidst i øvrigt fryse bønner og kikærter efter man har kogt dem, men det tager jo også noget tid at tø dem op igen så ved ikke om det er smartere.]]>

 6. < ![CDATA[Hej Emily. Jeg plejer at koge en kæmpe position og fordele i poser, der så kommer i fryseren. På den måde kan jeg altid tage en pose op om morgen, og på den måde have (billige) kikæret lige ved hånden ;) Bare et lille tip.]]>

 7. < ![CDATA[Fastalavnsboller.... SUK! Dem kan man jo ikke få i LA :( Jeg må og SKAL finde én, der kan bage nogen til mig, mens jeg er på arbejde.]]>

   1. < ![CDATA[TAK! det er et godt bud, men jeg synes deres udvalg er blevet fesent efter Henrik stoppede.. fandt til gengæld denne opskrift (OG har "tvunget" en veninde til at hjælpe) http://mydanishkitchen.com/2011/01/31/fastelavnsboller/.]]>

    1. < ![CDATA[Mmm, de lyder lækre. Det er altså også ret hyggeligt at bage dem selv - især hvis man har selskab til det :-) Har ikke været forbi bageriet længe, da jeg flyttede fra L.A. for lidt over et år siden. Savner byen :-)]]>

 8. < ![CDATA[hummus er jeg aldrig rigtig blevet fan af - men tror simpelthen det skyldes at jeg ikke har smagt en ordentlig én af slagsen.. :Fastelavnsboller til gengæld -UMHH! ;) Skal til familiefødselsdag i eftermiddag og glæder mig allerede, haha! God lørdag smukke E :) xx, Louise]]>

 9. Laver hummus ca. en gang om ugen, mmh. Bare i blød med dem aftenen før, hjemmelavet hummus er det bedste ;)

 10. < ![CDATA[Har også prøvet at lave hummus 2 gange.. Den 1. gang blev det til en grødligende bræk-forestilling, men anden gang, var det en tur i himlen! Det smager også vildt godt til gulerodsstave! :-D]]>

 11. < ![CDATA[UHHHM dét ser godt ud. :) Tror snart jeg skal lave hummus igen. Og så må jeg prøve det der med at fryse kikærterne i fryseren. Det lyder ret smart. - Naja.]]>

 12. Hej Emily. Lækkert med humus. Jeg sidder også og spise det lige nu.. :) Vil dog lige pointere, at grunden til, at det skal stå i blød natten over samt koges i en time, er for at fjerne giftstoffer og derfor skal kikærterne også skylles flere gange under processen. Derfor er det en god idé frem for det hurtige og nemme :)