snack of the day: quickie hommus

Hummus til 2 (eller til 4-5 mellemmåltider) 1 dåse kikærter, drænede saften fra 1/2 citron 1-2 fed hvidløg 1/2-1 tsk spidskommen 1 knivspids chilipulver eller cayennepeber 1 dusk persille 1-2 spsk olivenolie (kan erstattes af lidt af væden fra kikærterne) evt. 1 tsk tahin salt og peber

  • Blend det hele sammen i en foodprocessor. Smag til med salt og peber, citronsaft og krydderier. Hopla og så er der hummus.
  • Hvis man bruger minihakker eller stavblender kan man tage det lidt i etaper: Først hvidløg og persille, så i med kikærter/olie/citron og til sidst krydderier.
  • Vær opmærksom på at især hvidløgsstyrken tager til jo længere hummusen står. Så skal den bruges til snacks over flere dage, så vær lidt varsom med hvidløget. Den kan nemlig snildt holde sig 3-4 dage i køleskabet :)
Og jo, selvfølgelig er det bedre, billigere og sejere hvis man har været en ørn og sat kikærter i blød aftenen før OG kogt dem, men det har jeg for at være helt ærlig sjældent, når jeg helt impulsivt får lyst til hummus. Forhåbentlig er I sejere end mig ;) Var ellers rigtig flink til at sætte bønner og lignende i blød for et par år siden, måske jeg skal til at blive en bønnedronning igen… Om lidt skal jeg ud at drikke fyraftensdrinks med et par yndige bloggerkollegaer og efterfølgende skal jeg på date med en flot fyr i Nyhavn. J er lige blevet klippet OG har fået nyt tøj (begge dele sker ret sjældent), så det er næsten som at have fået ny hot kæreste. Dejligt at man kan blive sådan helt nyforelsket i sin kæreste igen (og bare rolig, det skyldes altså langtfra kun førnævnte, SÅ overfladisk er jeg trods alt heller ikke, hehe). Er simpelthen så glad på sommerfugle i maven måden og glæder mig til den kommende weekend, der bl.a. byder på besøg fra Odense og gensyn med en af mine bedste veninder, der netop er kommet hjem fra Australien. Håber også at jeres weekend’er bliver fantastiske, hvis ikke så spis en masse fastelavsboller. De hjælper på alt. Promise. Og sæsonen er slut lige om lidt igen, så det er om at spise nogen mens de er der. Jeg har været der i dag. Mmm… Sådan en af dem med masser af creme/flødeskum i og flormelis on top. Good!]]>

(Visited 2.362 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

21 Kommentarer

  1. sammentræf.. jeg lavede humus for nogle timer siden – med kikærter i blød over natten, men hey – princippet er jo det samme :-) og ja, smager så fantastisk!

    1. Mon man kan få dem i det danske bageri i Downtown? Eller måske bare noget, der minder om? Om ikke andet har de lækkert (men dyrt) rugbrød. Ved ikke om du allerede kender det, men her er link: http://hyggebakery.com/

  2. Laver hummus ca. en gang om ugen, mmh. Bare i blød med dem aftenen før, hjemmelavet hummus er det bedste ;)

  3. Hej Emily. Lækkert med humus. Jeg sidder også og spise det lige nu.. :) Vil dog lige pointere, at grunden til, at det skal stå i blød natten over samt koges i en time, er for at fjerne giftstoffer og derfor skal kikærterne også skylles flere gange under processen. Derfor er det en god idé frem for det hurtige og nemme :)