snack of the day: french toast

Hidtil har snacks’ne i ‘snack of the day’-kategorien været ganske sunde. Det laver vi så lige om på i dag, med pandekagens allersødeste kusine French Toast eller arme riddere, som de jo egentlig hedder på dansk, men jeg er ikke til det der kanelcirkus (holder meget af kanel ellers, bare ikke her), så lad os bare holde fast ved at kalde det french toast. Jeg lavede dem til J i weekenden, da vi var i sommerhus. Altid en vinder. Jeg elsker french toast! Jeg forguder french toast! Godt, så har vi det på det rene. Min mor lavede ofte french toast til mig til morgenmad i weekenden, da jeg var barn. Måske det er derfor, jeg holder så meget af det. Måske fordi det smager pokkers godt. Højst sandsynligt en kombination. French toast er egentlig en morgenmads- eller brunchspise, men når jeg tænker efter, tror jeg ikke jeg kan komme på et tidspunkt, hvor jeg ikke lige kunne klemme sådan en eller to ned, så nu får de lov at komme i snack-kategorien. Jeg er dog klar over at det nok ikke lige er noget I går i krig med her til aften, men om ikke andet så har i ‘opskriften’ (ja, det er jo ikke ligefrem atomfysik) til i morgen eller i weekenden :) French toast til 2: 4 skiver daggammelt brød (det skal være lidt tørt – gerne meget – så det kan suge) 2-3 æg 3-4,5 dl mælk (altså 1,5 dl mælk pr. æg, så det er nemt at gange op) evt. lidt vanillepulver eller -sukker evt. lidt reven citronskal smør til stegning pandekagegarniture (hvad man nu foretrækker af flormelis, sukker, sirup eller honning, syltetøj, citronsaft, Nutella etc.)

  • Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt evtLæg brødskiverne heri og lad dem suge blandingen. Husk at vende dem. De skal ligge nogle minutter til de er helt gennemvædede.
  • Varm en pande og kom en klat smør i, lad smørret bruse af og når det er gyldent lægges brødskiverne på. Steg dem ved medium til svag varme til de er flot gyldenbrune på begge sider.
  • Spis dem mens de er varme, med din foretrukne pandekagetopping.
Hvis man er avanceret, skærer/stikker man brødet ud i stjerner, hjerter eller andet fint. Spild af brød, men pænt…]]>

(Visited 3.106 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

  1. Jeg laver en mean-ass French toast. Det er guld, hvis man har behov for noget sødt og snasket, men det duer altså kun med sirup…Masser af sirup! (Og det har sikkert OVERHOVEDET intet at gøre med, at jeg lærte at lave dem af en amerikaner…)

  2. Jeg fik french toast første gang i USA i sommers, og jeg var solgt fra første bid! Om jeg begriber, hvordan jeg har kunne styre udenom den danske udgave. Men anyway, jeg er i hvert fald fanget og har lavet det flere gange siden da. Og de SKAL steges i smør.

  3. French Toast i min verden er med kanel – prøv toppings af bananskiver og appelsin stykker….mums