snack of the day: french toast

Hidtil har snacks’ne i ‘snack of the day’-kategorien været ganske sunde. Det laver vi så lige om på i dag, med pandekagens allersødeste kusine French Toast eller arme riddere, som de jo egentlig hedder på dansk, men jeg er ikke til det der kanelcirkus (holder meget af kanel ellers, bare ikke her), så lad os bare holde fast ved at kalde det french toast. Jeg lavede dem til J i weekenden, da vi var i sommerhus. Altid en vinder. Jeg elsker french toast! Jeg forguder french toast! Godt, så har vi det på det rene. Min mor lavede ofte french toast til mig til morgenmad i weekenden, da jeg var barn. Måske det er derfor, jeg holder så meget af det. Måske fordi det smager pokkers godt. Højst sandsynligt en kombination. French toast er egentlig en morgenmads- eller brunchspise, men når jeg tænker efter, tror jeg ikke jeg kan komme på et tidspunkt, hvor jeg ikke lige kunne klemme sådan en eller to ned, så nu får de lov at komme i snack-kategorien. Jeg er dog klar over at det nok ikke lige er noget I går i krig med her til aften, men om ikke andet så har i ‘opskriften’ (ja, det er jo ikke ligefrem atomfysik) til i morgen eller i weekenden :) French toast til 2: 4 skiver daggammelt brød (det skal være lidt tørt – gerne meget – så det kan suge) 2-3 æg 3-4,5 dl mælk (altså 1,5 dl mælk pr. æg, så det er nemt at gange op) evt. lidt vanillepulver eller -sukker evt. lidt reven citronskal smør til stegning pandekagegarniture (hvad man nu foretrækker af flormelis, sukker, sirup eller honning, syltetøj, citronsaft, Nutella etc.)

 • Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt evtLæg brødskiverne heri og lad dem suge blandingen. Husk at vende dem. De skal ligge nogle minutter til de er helt gennemvædede.
 • Varm en pande og kom en klat smør i, lad smørret bruse af og når det er gyldent lægges brødskiverne på. Steg dem ved medium til svag varme til de er flot gyldenbrune på begge sider.
 • Spis dem mens de er varme, med din foretrukne pandekagetopping.
Hvis man er avanceret, skærer/stikker man brødet ud i stjerner, hjerter eller andet fint. Spild af brød, men pænt…]]>

(Visited 2.602 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. < ![CDATA[Mmmmmh! Minder mig om fødseldag(smorgenmad) og 1. juledag (der spiser min familie brunch) EEELSKER FRENCH TOAST. Det er så undervurderet, og det er så synd, for jeg synes det er synderligt bedre end pandekager (som til tider kan smage for meget af dej) Et rigtig rigtig godt tip: ahornsirup <-- så bliver det ikke bedre!]]>

 2. < ![CDATA[De ser dejlige ud. French Toast er en stor favorit herhjemme til weekend morgenmad, om end vi ikke får det så ofte. Jeg er i øvrigt stor fan (eller måske i endnu højere grad mine børn er stor fan) af at stikke brødet ud i forme. Både rugbrød, hvedebrød og andre typer bliver ofte serveret i hjerteform, så skærer jeg kanterne i tern og rister dem sammen med lidt olivenolie, krydderurter og lidt hvidløg, som crutoner til min frokost salat dagen efter. Haps haps, ingen madspild og rigtig lækkert er det også :)]]>

 3. Jeg laver en mean-ass French toast. Det er guld, hvis man har behov for noget sødt og snasket, men det duer altså kun med sirup…Masser af sirup! (Og det har sikkert OVERHOVEDET intet at gøre med, at jeg lærte at lave dem af en amerikaner…)

 4. Jeg fik french toast første gang i USA i sommers, og jeg var solgt fra første bid! Om jeg begriber, hvordan jeg har kunne styre udenom den danske udgave. Men anyway, jeg er i hvert fald fanget og har lavet det flere gange siden da. Og de SKAL steges i smør.

 5. < ![CDATA[Nu stopper du Emily! Først med fastalavnsbollerne og nu french toast. You're killing me! Min veninde's kæreste arbejder hjemmefra, og han står op hver morgen og laver morgenmad og kaffe til hende. Deriblandt french toast. Misundelsen kunne ingen ende tage!]]>

 6. < ![CDATA[eeeerj hvor ser det godt ud ! Nu kan det godt være nogle syntes det er lidt ulækkert men når man laver toast med ost og skinke (og mustard) ikk.. Så er det ret lækkert og smøre smør på begge sider af det hvide brød og lidt salt og smide dem på panden. Det er en kaloriebombe min bedstemor plejede og lave til mig og den er SÅ lækkert... bare lidt til jer der ikke er bange for lidt sul på sidebenene :)]]>

 7. < ![CDATA[Eeeej, hvor bliver jeg lækkersulten! Vi har også tit fået det hjemme hos min familie da vi var børn. Vi fik det dog aldrig med noget sødt på toppen, og det forstår jeg da egentlig ikke nu jeg ser dit indlæg. Det ser jo helt pandekage agtigt ud! Uhm. Jeg har en giveaway kørende på min blog hvor du kan vinde 200 kr til smartgirl.dk, hvis du har lyst til at delttage må du meget gerne kigge forbi :-) http://www.theclothingrail.dk/2012/02/giveaway-vind-200-kr-til-smartgirl-dk.html // Signe]]>

 8. < ![CDATA[Gud! French Toast er noget jeg helt har glemt, det er jo så godt...det tror jeg at jeg laver til kæresten på søndag!! -Merete asinmylife.com]]>

 9. < ![CDATA[Nu faar jeg helt vildt lyst til french toast, de ser bare saa laekre ud. Hjemme hos faar vi nogle gange hvad vi kalder 'Eggie Bread' Hvilke er samme koncept, men vi bytter det soede ud med forskellige krydderurter, salt og pebber som vi tilsœtter œgge massen, de smager dejligt sammen med en tomat salat. Mvh Kathrine]]>

 10. < ![CDATA[Åååh. .. Det ser lækkert ud. Nu kan jeg bare ikke få tankerne væk fra de lækre toast. Jeg må Vist en tur i fakta så jeg kan lave sådan nogle. ;) Tjek evt. Min blog også, der er også lidt inspiration til mad opskrifter. Www.askforfashion.dk]]>

 11. French Toast i min verden er med kanel – prøv toppings af bananskiver og appelsin stykker….mums