guide: blogging

Jeg tror der er et helt kuld nye fine blogs på vej. I al tilfælde har jeg fået rigtig mange mails og kommentarer med spørgsmål om blogging på det sidste. Ligeledes da jeg havde en lille blogging-spørgerunde for nogle uger siden. Spørgsmålene går både på hvordan man starter en blog, laver layout, tager billeder, hvordan man får læsere m.v. Derfor har jeg nu lavet en lille ‘guide’ til hvordan man kommer i gang med at blogge, samt mine råd og erfaringer i forhold til blogging. Men husk at der ikke nogen eksakt opskrift og dette er blot min version :) Kom i gang

 • Opret en blog på en af de gratis blogplatforme. De største er Blogspot (Blogger), WordPress og Tumblr. Der er fordele og ulemper ved dem alle. Jeg havde til at begynde med min blog hos Blogspot (Blogger) og flyttede for halvandet år siden til WordPress og jeg er personligt meget begejstret for WordPress i forhold til Blogspot, så WordPress er min umiddelbare anbefaling.
 • Vælg et navn til din blog. Som udgangspunkt ville jeg anbefale, at man vælger et navn hvor ordet ‘Fashion’ IKKE indgår (hvis vi taler om modeblog selvfølgelig). Tror at alle tænkelige kombinationer af fashion og et andet ord er ‘taget’ efterhånden, så hvis man vil skille sig lidt ud, så kan det være en idé at være lidt mere opfindsom med navnet ;) Men måske det heller ikke er så opfindsomt blot at bruge sit eget navn, hehe… Hvis man ikke kan komme på det helt rigtige og vakse navn, så er der måske en sang-, bog- eller filmtitel, der kunne være et godt navn? Nogle af mine personlige favoritblognavne (og blogs i øvrigt) herhjemme er Mi Confesion og Clamour for Glamour og det er begge sangtitler.
 • Domænenavn og domæne. Det er bedst (fordi det er nemmest at huske for læseren) hvis blognavn og domæne er det samme. Eksempelvis hedder min blog Emily Salomon og mit domæne er emilysalomon.dk, det er selvfølgelig ikke strengt nødvendigt, men bare nemmere sådan. Hvis man vælger at købe sit eget domæne fra start af findes der flere guides til det rundt omkring. Prøv at søge på ‘køb af .dk domæne’ eller ‘køb af .com domæne’ på Google :)
 • Design. Da jeg bloggede hos blogspot havde jeg selv lavet mit layout, det jeg har nu er der en webdesigner, der har lavet. Derfor kan jeg desværre heller ikke svare på spørgsmål omkring hvordan jeg har lavet mit nuværende design, simpelthen fordi jeg ikke aner det. Hos de forskellige blogplatforme findes der nogle standard templates/layouts, som man selv kan bygge videre på. Hvis man ønsker plads til store/brede billeder, skal man (som tommelfingerregel) gå efter en template, der hedder noget med ‘wide’. Har man mod på at lave sit eget design mere eller mindre fra bunden er Google (surprise, surprise) din ven. Prøv at søge på noget à la ‘guide to making a template for wordpress (eller blogspot)’ og så kan man evt. tilføje ‘wide’, ‘centered’ eller lignende alt efter hvilke præferencer man har i forhold til udseendet. Hvordan ens blog skal se ud, synes jeg skal være helt op til én selv. Sort/hvid, pastelfarvet, farvelade eller tapet, alt er vist efterhånden tilladt ;)
 • Lav en prøveblog. Eller lad din blog være privat i de første par uger/måneder. For de fleste tager det tid at finde deres måde at blogge på og al teknikken kan være ganske overvældende. Jeg ser ofte helt nyudklækkede bloggere, der forsøger at få læsere, men som endnu ikke har en ‘færdig’ blog. Få først styr på sagerne og lav godt indhold, så skal læserne nok komme :) Eller også kan du begynde at ‘invitere’ dem derefter. Det andet svarer lidt til at invitere folk til middag uden at have noget rigtig mad i huset ;)
 • Installér en tæller på din blog. Google Analytics er gratis og anerkendt i forhold til nøjagtighed, så den bruger jeg og vil anbefale. Selvom der måske ikke er masser af folk, der kommenterer så kan der sagtens være masser der læser med. Det er langt de færreste, der kommenterer nemlig.
 • Lad være med at have travlt. Hvis man giver sig selv og bloggen tid til at finde form og forsøger hele tiden at lave bedre og bedre indhold, så har man fat i det rigtige, synes jeg. For mig tog det lidt over et år før min blog for alvor begyndte at finde sin form. Det er ikke et kapløb om at få mange læsere. Se det som en udviklingsrejse og nyd den rejse. Det er ikke et spørgsmål om at komme hurtigst muligt fra A til B. Jep, jeg er en hippie inderst inde…
 • Form og stil. Hav en plan eller en skitse for hvordan du synes din blog skal være og hvad den skal handle om. Sko og brødbagning? Film og ferier? Modenyheder eller personlig stil? Og hav en idé om hvor ofte vil du poste på den. Og måske hvad du absolut ikke vil skrive om. Derudfra kan du så videreudvikle den , når først du er kommet i gang og for alvor finde din niche. Men det kan være en god ting i al tilfælde at have en idé om hvor du vil henad inden du starter.
 • Overvej at være flere om bloggen. Hvis jeg skulle gøre mit blog-eventyr om, så ville jeg gerne have været to om bloggen. Det er selvfølgelig ikke altid at det fungerer og der er også faldgruber ved at være to eller flere, men personligt ville jeg rigtig gerne have én at sparre med og en at dele arbejdsbyrden med, for det er/kan være et rigtig stort arbejde at have en blog. Og én at dele alle de gode oplevelser med :)
 • Opret evt. bloggen på Bloglovin’. Det er mest relevant hvis det er en mode-/livstilsblog, da det primært er brugere af den type blogs, der følger med via Bloglovin’. Men det er gratis at oprette sig og det kræver ikke vedligeholdelse, så der er ikke rigtig noget at tabe.
 • Læsere. Ofte hører jeg noget à la ‘man skal blogge fordi man selv synes det er sjovt og ikke for at få mange læsere’. Det er jeg i og for sig enig i, men omvendt forstår jeg altså også godt, at det ikke er særlig ophidsende at blogge hvis man slet ikke har NOGEN læsere ;) Så kunne man jo – groft sagt – lige så godt skrive dagbog for sig selv. Det sjove ved blogging er jo netop dialogen med andre. Derfor: Når man er ved at have opbygget en god blog og har noget at byde på (og selv er nogenlunde tilfreds), så kan man begynde at invitere ens venner/familie/bekendte etc. til at læse ens blog via Facebook eksempelvis. Og så kan man evt. skrive at de er meget velkomne til at dele linket hvis de synes om den :)
 • Og så kan man kommentere hos andre bloggere, der blogger indenfor nogenlunde samme emne. Det er en af de bedste måder at få læsere på, men pas på! Det kan også være den bedste måde at skræmme folk væk på, hvis man gør det forkert. Do: Læs det indlæg du kommenterer på og skriv en oprigtig interesseret kommentar. Eller en der er sød/sjov/interessant eller på anden måde får en til at få lyst til at vide mere om dig (og din blog). Du kan sagtens skrive bloggens URL/adresse i bunden af kommentaren, men i langt de fleste kommentarfelter bliver dit navn automatisk til et link (når du skriver bloggens adresse, når du udfylder oplysninger), så det er egentlig ikke nødvendigt. Samtidig sorterer en del spamfiltre sådanne kommentarer fra, så det skal man også være opmærksom på. Don’t: Lad være med at efterlade helt ligegyldige kommentarer (der ikke har noget med indlægget/den blog du besøger at gøre), efterfulgt af 3 x din blogs navn/adresse. Eksempelvis “Fedt nok!!! Kig forbi min blog www.semigsemig.dk www.semigsemig.dk www.semigsemig.dk”. Hvis du efterlader sådanne og du er uheldig så ender de i et spamfilter eller bloggeren du skriver den hos sletter den. Hvis du er heldig bliver den udgivet. Men tro mig, det er ikke den slags kommentarer, der skaffer dig læsere. Tvært imod. Det samme gælder for kommentarer hvor man reklamerer for give-aways på ens egen blog. Hvis det ikke er relevant, så lad være. De blogs jeg personligt ender med at tjekke (og af og til anbefale) er fra dem, der mere eller mere kontinuerligt lægger spændende/sjove/rare/interessante kommentarer. Og dem der virker som om de er glade for at læse min blog og ikke bare er der for at høste læsere/spamme ;)
 • Men… Den bedste måde at få (flere) læsere på, er altså stadig at lave en kick ass blog med super godt indhold. Velskrevet tekst, gode billeder, interessant indhold man måske ikke lige ser andre steder osv. Så skal læserne nok komme :) Selvfølgelig bliver man nød til at gøre opmærksom på sin blog, men det er altså langt vigtigere at man rent faktisk har noget at byde på, når folk kigger forbi. Og så husk lige at have lidt tålmodighed. I de første mange måneder jeg bloggede havde jeg mellem 20 og 50 læsere om dagen. Rom blev ikke bygget på en dag ;)
Der er en del af jeres spørgsmål fra ‘Blogging Spørgerunden’ der er blevet besvaret gennem dette indlæg. De resterende skal jeg nok besvare i løbet af den kommende uge.]]>

(Visited 4.452 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

59 Kommentarer

 1. < ![CDATA[Tusind tak for et godt indlæg! Jeg er ret ny, og synes det er svært at have en blog i forhold til hvad jeg troede. Jeg føler selv der er mange ting der ikke er på plads, samtidig med at jeg har svært ved at sætte den ordentlig sammen, hvis du forstår ;-) Men tak, det var en dejlig hjælp :-)]]>

 2. < ![CDATA[Sikke en fint indlæg! :-) Jeg synes især tippet om at blogge lidt uden at fortælle nogen om bloggen er et rigtig godt tip som jeg følge. Jeg har nemlig haft lidt svært ved at finde ud, hvordan jeg lige skulle komme i gang, men efter dit indlæg er modet nu mere oppe. Hvilket program redigerer du egentlig billeder i?]]>

  1. Ja jeg har heller ikke rigtig brugt så mange krafter på at offentliggøre min blog endnu, jeg synes det kan være grænseoverskridende :-)

  2. < ![CDATA[Hej Maja Så vidt jeg er orienteret bruger Emily photoshop, som redigeringsprogram. Hun må rette mig, hvis jeg tager fejl :o) Jeg læser gerne din blog og kommer med kommentar, hvis du sender et link til den, og hvis du har lyst til at få en fremmed bloggers øjne på den?! (Jeg er selv forholdsvis ny i blogland). Rigtig god søndag og tak til Emily for endnu et super godt indlæg.]]>

   1. < ![CDATA[Hej Kristine, du må gerne læse min blog og kommentere på den :-) Eller sende en mail til mig hvis du kan se noget der ville være en god ide at ændre :-) Jeg er helt ny, og kan synes at wordpress.com er lidt svært :-) http://missbuhl.wordpress.com/ God søndag aften til alle :-)]]>

  3. Hejsa,
   Tak for et rigtig godt oplæg! Jeg er nu overbevist om, at jeg skal prøve at bruge wordpress til min nye blog :-) du har nogle super flotte billeder, jeg så en skrev, at du redigerer dem i Photoshop????? Kunne man også fx bruge instagram måske?

 3. < ![CDATA[Super, super godt indlæg. Jeg synes også, det er virkelig bizart, at der er så meget prestige i at have mange faste læsere. Jeg mener, når folk lægger en kommentar á la "fin blog, skal vi følges?", så ved jeg jo godt, at de kun gør det for at få en registreret læser til på deres blog. Og det er jo mærkeligt, for hvad skal man med faste læsere, hvis de alligevel ikke rent faktisk er interesseret i at læse ens blog?? Jeg bliver til gengæld enormt glad, når folk lægger en kommentar med, at de netop har opdaget min blog, synes den er interessant og nu følger med. Nichts weiter. Det giver mig også meget mere lyst til at tage et kig på deres blog - hvis de altså har en. Jeg er med på, at der er enormt mange blogge ude i blogland, men desperation er altså ikke en klædelig form for reklame. ;)]]>

 4. < ![CDATA[Kanont indlæg!! :D Det er lige sådan et indlæg man kan prøve når man selv er ny blogger.. Så jeg siger tak og god søndag.. :D Mvh. Vicki :)]]>

 5. < ![CDATA[Dejligt med en "guide" fra en blogger, der selv har styr på hvordan man gør! :) Jeg håber, at der er mange, der vil læse dette og selv prøve at rette sig efter linjerne (især det med kommentarene), for det er en god "opskrift". Thumb's up :)]]>

 6. < ![CDATA[Tak for et dejligt indlæg! Synes det har været lidt svært at finde ud af hvordan man lige skulle gribe tingene an og sådan. Men det er nogle gode og brugbare tips du har givet her. Glæder mig allerede til næste indlæg, hæhæ ;) //L.]]>

 7. < ![CDATA[Super godt indlæg. Jeg har selv startet en blog for nylig - godt nok ikke om mode men om at komme i bedre form, men dine råd er jo gode uanset emne. Jeg har valgt at bruge min blog, som en motivationsfaktor for mig selv, så jeg kommer ud af døren og laver noget :P Men du har helt sikkert ret i, at det er sjovest at blogge, når man kan se, at nogen læser med og kommenterer, men lige pt. fungerer det heldigvis også for mig med knap så mange læsere, fordi jeg også selv får en masse ud af det :-)]]>

 8. < ![CDATA[Rigtig fin guide. Efter godt et halvt år i blogland, er jeg enig i langt de fleste ting du skriver. Elsker i øvrigt "Kig forbi. Hilsen www.semig.dk, www.semig.dk, www.semig.dk" det er virkelig en ærgelig måde at blive set :-) God søndag ;)]]>

 9. < ![CDATA[Jeg er helt enig i alle punkterne. Det er en rigtig fin lille guide, der kommer godt omkring emnet. Jeg ved ikke om det er noget man hører om i DK (jeg bor selv i Italien), men i midten af maj er der en international blogger konference i Berlin, hvor jeg selv skal tale om mange af ovennævnte punkter og andre generelle ting om at blogge. Det kunne måske interessere dig og nogle af læserne. I kan se mere på konferencens web: http://www.thehive-conference.com/ Og tak for en rigtig fin blog iøvrigt. Har først opdaget den for nylig, men nu er den på min blogroll, og jeg nyder indlæggene hver dag :-) Mange hilsner fra Firenze Birgitte]]>

 10. < ![CDATA[Synes det kan være rigtig sjovt at se hvordan blogs har ændret sig over tid. Ofte når jeg falder over en fremmed blog går jeg tilbage og læser de allerførste par indlæg. Af og til er kontrasten meget stort til den retning bloggen senere hen har taget. Min egen er vist ingen undtagelse - det layout mæssige har i al fald ændret sig en del. Synes det er fedt at bloggen bliver en form for levende organisme i forandring, men som samtidig har en historisk udvikling at vise. Jeg har ofte tænkt at jeg måske skulle slette nogle af mine allerførste spæde blogposter, som jeg i dag finder lidt ligegyldige, men jeg har indtil videre ikke gjort noget ved det, fordi jeg dengang da jeg skrev dem fandt dem vigtige nok at poste. Tak for en god blog, som jeg efterhånden har læst fra ende til anden :) /Vipse]]>

 11. < ![CDATA[Sikket dejligt indlæg! :) Jeg er super enig med dig, I stort set alt, det du fortæller om, og jeg synes det er ret fedt at du "guider" de nye bloggere - for selvom blogs er nye, kan de sagtens være superfede, hvis de bare ved, hvordan de skal håndtere det hele :) Jeg er isæt enig i "lad være med at kommentarspamme"-punktet (og hvor er det bare vigtigt at få spredt budskabet om det!). Gud, hvor er kommentarer som "ej, hvor sejt! link link link" sindssygt ligegyldige og hammerirriterende at få, når man lige tror, at man har fået en oprigtig og interesseret kommentar! :) Knus fra Marie www.nemesisbabe.dk]]>

 12. < ![CDATA[Tak for en god guide. :) Jeg har haft min blog lidt over et år og lavede vidst den fejl, at jeg ikke havde helt styr på "retningen" i starten. Nu synes jeg, at jeg har styr på bloggen, layoutet osv. Men jeg kæmper virkelig stadig med mine læsere... Jeg læser mange blogs og kommenterer på dem, og kan også klart mærke at mange "ryger" ind på min blog. Men hvis jeg ikke blogger én dag, så falder antallet meget kraftigt. Har du et godt råd??? :) Skal jeg bare blive ved som jeg gør ?]]>

  1. Det har jeg også kæmpet lidt med personligt. For mig handlede det i høj grad om at acceptere, at min blog bare ikke appellerer til alle mennesker. Det kan være lidt svært at forstå – den er jo min baby, og jeg elsker den! ;) Men samtidig støder jeg jo også ofte på blogs, som ikke fanger mig, og jeg derfor ikke vender tilbage til. Det er meget naturligt, tror jeg. Det har også taget lidt tid at finde min “stemme”, men efter det er sket, kan jeg også klart se en stigning i besøgstal – også når jeg ikke kommenterer amok på andre blogs. ;)

 13. < ![CDATA[Ville have skrevet en kommentar om det du skrev ang. at blogge og få mange læsere, men kan virkelig ikke få formuleret det ordenligt, men pointen var at understående citat er rigtig godt og meget befriende når man kan mærke ærligheden hos en blogger, som jeg følte jeg kunne da jeg læste det :) "Ofte hører jeg noget à la ‘man skal blogge fordi man selv synes det er sjovt og ikke for at få mange læsere’. Det er jeg i og for sig enig i, men omvendt forstår jeg altså også godt, at det ikke er særlig ophidsende at blogge hvis man slet ikke har NOGEN læsere ;) Så kunne man jo – groft sagt – lige så godt skrive dagbog for sig selv. Det sjove ved blogging er jo netop dialogen med andre."]]>

 14. < ![CDATA[Wow, for et godt indlæg! Du har helt ret, og jeg er enig i det meste du skriver :) Er selv "ny" blogger, eller min/vores blog er nogle måneder nu, men det kan til tider også virke nyt. Tak for et godt indlæg! <3]]>

 15. < ![CDATA[Utrolig lærerigt indlæg :-) Det er faktiskt ofte at jeg bedre kan lide små private blogs frem for store blog, fordi hvis man har evt. spørgsmål, som man skriver i kommentarfeltet, så er der større sandsynlighed for at de skriver tilbage. Jeg synes det er rigtig ærgerligt når bloggere ikke har tid til at besvare folks kommentarer - det giver mig ikke lyst til at skrive noget en anden gang. xoxo TWO//MINDS Mig og min veninde har selv en blog - derfor vi skriver vores blog navn frem for vores private navn ;-))]]>

 16. < ![CDATA[Jeg tror der er rigtig mange, der vil få gavn af dit indlæg, og jeg syntes det er så godt, at du laver det! Jeg elsker din måde, at formulere dig på samt den måde du bringer dig selv ind i dine indlæg. Det er rart at høre fra en garvet blogger, at Rom ikke blev bygget på en dag, og lige så vel heller ikke ens blog. ;-)]]>

 17. < ![CDATA[Rigtig god guide - følte mig lidt ramt af flere af dine kommentarer :-) Jeg følte mig især ramt af den om læsere - jeg har haft en blog i et par måneder nu, og tjekker Google Analytics som en maniac, men omvendt synes jeg, ligesom flere af de andre nye her, at det er vildt grænseoverskridende at vise bloggen til venner og familie.. Måske også lidt af frygt for, at de synes, man er selvoptaget, når man tager billeder af sig selv og sit tøj - har du nogensinde haft det sådan? Og så har du helt ret i, at det tager et stykke tid at finde sin stil! Jeg har først i dag (efter 4 måneder) fundet ud af designet på min blog (jeg vil anbefale at tage et wordpress-tema og så lave et "child theme", så kan man bevare de elementer, man kan lide, og frit ændre på de andre), skrivestilen mangler jeg stadig - og tiden til at blogge regelmæssigt! Håber, det kommer... Indtil videre får jeg daglig inspiration af at følge med her; så spejler jeg mig i din blog, og tænker, at læserne jo må være derude et sted.. Paris blev ikke bygget på en dag, c'est vrai ;-) Ha' en dejlig søndag aften!]]>

 18. < ![CDATA[ENDELIG! Jeg har ledt og ledt efter en guide, som denne:) Jeg har netop startet en blog og jeg synes, det har været meget svært at komme i gang. Der er efterhånden ekstremt mange modeblogs - og dét der er sværrest for mit vedkommende er, at få nye læsere. For ja: det er kedeligt at blogge for sig selv. Men jeg kæmper og jeg håber at det giver pote i sidste ende. Når det er sagt, så vil jeg bare sige tusind tak for en skøn blog. Jeg nyder at læse dine indlæg og du er toppen af poppen på min blogliste:) //Tina]]>

 19. < ![CDATA[Hej Emily. Jeg er meget enig med alle de andre læsere der har kommenteret det her indlæg. Det er en rigtig fin guide du har lavet. Jeg har selv min egen blog, og har tit tænkt på gerne at ville have en sparringspartner - eller en medblogger - da stort set ingen af mine veninder har blogs og derfor ikke er helt inde i de tanker man gør sig hver eneste dag som blogger. Jeg sidder ofte med en følelse af, at jeg "spamer" folk med indlæg hver gang jeg poster min blog på facebook. Og jeg er helt sikker på, at der er mange af mine facebookvenner der synes at det er total egocentreret, at jeg har en blog. Derfor har jeg lavet en facebook side, hvor jeg poster nye indlæg hver gang jeg skriver på bloggen. Så ved jeg, at de personer der har "liked" min side også gerne vil følge med :) På min egen profil poster jeg kun indlæg en gang i mellem, men jeg kan alligevel godt få følelsen af, at der sidder nogle og tænker at jeg er for meget. Jeg tænker dog ofte på, at der sidder endnu flere derude som læser med og synes det er rigtig godt - bare uden at sige noget om det til mig. Som blogger skal man være glad for sig selv. Det giver sig selv, når man har lyst til at dele sit liv med hele verden. Det kræver en del mod, og den bedste opbakning man kan få er nye læsere og kommentarer på bloggen. Jeg elsker at læse med på din blog. Bedste hilsner fra en trofast læser, Katrine http://genbrugogglamour.blogspot.com/]]>

 20. < ![CDATA[Dette var virkelig et godt indlæg, Emily! Jeg har faktisk selv snakket med min søster om, at det kunne være sjovt at starte en blog op - og vi har flere gange, når vi har lavet noget kreativt, sjovt eller spændende, snakket om at "ej, det kunne vi skrive et fedt blog-indlæg om". Det er bare aldrig blevet til noget, og det tror jeg helt klart har noget at gøre med, at vi ikke helt ved, hvordan vi skal gribe det an. Så selvom jeg sagtens kan se, at der ikke er én måde at gøre det på, var det rart med dette indlæg. Hvem ved, måske opretter vi en blog inden længe ;-) Derudover vil jeg benytte lejligheden til at sige, at jeg godt kan forstå du har mange faste læsere! Din blog er super inspirerende, sjov, hyggelig og spændende. :-)]]>

 21. < ![CDATA[Super fedt indlæg og en masse gode tips! :-) Jeg startede en blog i begyndelsen af året, og det har virkelig været en fed oplevelse for mig - jeg har selvfølgelig ikke mange faste læsere (i hvert fald ikke mange der har givet sig til kende ved at "følge" mig), men det er nu alligevel rart - og de kommentarer man får er skønne, for så får man netop, som du skriver, mulighed for dialog! - Viveca.]]>

 22. < ![CDATA[Super godt indlæg! Har selv mange gange overvejet at opstarte min egen blog, men har aldrig rigtig vidst hvordan jeg har skulle starte den. Specielt det med at man gør den privat i starten, det er jeg ret tosset med, så man lige kan finde sin rytme ;)]]>

 23. Hvor er det dejligt med sådan en lille guide. Det kan godt være lidt af en jungle denne blog-verden, og så er det rart at høre sine oplevelser :)

 24. < ![CDATA[Tusind tak for dit gode indlæg om blogging - det er virkelig skønt at få dine gode råd og erfaringer med på vejen:-) jeg har ventet i spænding på det her indlæg, da jeg har startet min egen blog og i den forbindelse haft en masse tanker om, hvordan man gør tingene bedst. Nu har jeg blogget sådan aktivt (af og til semi aktivt ups) siden december sidste år, og det er først nu, at jeg har fundet den stil jeg ønsker på bloggen. Det er dog stadig dejligt at få gode råd og reflektere lidt over andre måder at gøre tingene på:-) Det er også en lettelse at høre dig sige, at det at blogge og vedligeholde en blog er meget arbejde for én person - det synes jeg nemlig også;-) men dejlige læsere gør virkelig det hele værd og jeg synes det er en rigtig dejlig mulighed for at dele min passion med andre mennesker!! kan godt forstå at du har holdt ved bloggen i så lang tid:-) Til sidst vil jeg bare sige, at jeg synes du har en skøn blog!! det har du jo hørt en million gange før, men jeg føler der er sådan en "tryg" fornemmelse ved at vende tilbage og besøge din blog med den fantastisk hyggelige stemning:) love modepistol]]>

 25. < ![CDATA[I really enjoyed your piece, obviously after translating it with google! Http://madein1987.com]]>

 26. Whatever people say about how to and how not to blog, eventually it is all about stats! That is just how our neoliberal system works. (Un)fortunately, I do not have many readers. Apparently there is a causal relationship between a kick ass blog and stats, so my conclusion is that I do not have a kick ass blog. I always love to read that the first couple of months you have about 50 readers a day! That was the case for me too, let’s say that it is still the case for me.

 27. < ![CDATA[Hej Emily, Fedt og inspirerende indlæg! Jeg har selv blogget siden januar, og jeg vil give dig ret i det, som du skriver. Den første måneds tid brugte jeg meget af tiden på at finde min skrivestil (humor/seriøs, formel/uformel osv), og da det var på plads, begyndte jeg at poste mine indlæg på FB. Det gør jeg altid nu, og det giver pote. Nogle læser troligt min blog hver gang, at det bliver annonceret på FB, nogle læser det engang imellem, og andre abonnerer via Bloglovin. Endvidere er jeg også begyndte at kombinerer min blog med Pinterest, hvilket jeg på statistikken kan se, giver læsere fra andre lande. Min weekend blev brugt på at finde den perfekte template i WordPress, hvorefter jeg satte mit eget personlige præg med en header, som jeg selv lavede i Photoshop. Så nu er bloggen helt perfekt, og klar til flere spændende indlæg. Igen, tak for en skøn blog. Jeg følger den troligt på Bloglovin :) Mange 'publiceringshilsner' fra Pernille Tørnqvist]]>

 28. < ![CDATA[Hej E. Tak for dit super inspirerende indlæg. Jeg har blogget i snart 1 år, men uden bonus, da jeg gang på gang ligger bloggen på hylden da jeg ikke har mange læsere som kommentere. Så afsnittet med kommentere og en tæller, var meget brugbart for mig, så nu er jeg klar på blogge-banen igen ;) KIG EVENTUELT FORBI, så vi kan få gang i mange små gode blogs. XOXO Mathilde www.ma-day.com]]>

 29. lækkert indlæg som virkelig kunne være en hjælp, du beskriver det på en rigtig god møde.. får helt lyst til at starte en blog, både når jeg læser dit indlæg, men også generelt din blog. Der er sådan et hyggeligt forum/stemning herinde :)

 30. < ![CDATA[tusind tak for det fine indlæg! det er en kæmpe hjælp, og helt sikkert noget jeg vil kigge tilbage på, hvis jeg får brug for det! eftersom jeg selv blogger, er nogle af disse pointer, nogle spørgsmål jeg selv har tænkt over, så det var dejligt at få dem afklaret. mange tak! kig gerne forbi min blog: www.acroagerp.blogspot.com]]>

 31. < ![CDATA[Dejligt indlæg... Havde også tænkt på, om der ikke snart poppede et indlæg op med en masse guldkorn:) Jeg har tænkt meget over det med alle læserne... hvordan og hvorledes, men har egentlig ikke haft lyst til at skulle skrive "Spam" på andre blogs for at få læsere... og har den indstilling, at hvis jeg bare lige så stille får styr på min blog, så skal der nok komme læsere lige så stille... så rart at læse at der er andre med samme indstilling... Ha en fantastisk dag og tak for guldkorn.. Mvh Christina C]]>

 32. < ![CDATA[Hej Emily :) Jeg er relativt ny her i uendeligt store Blogland. Det er svære end som så, sådan lige at få læsere og ikke mindst at få skilt sig ud! Du skal have rigtig mange tak for dit indlæg her - Det er guld værd for en grøn blogger som mig, at kunne lærer de hersens fifs fra erfarne bloggere, som dig! Tusinde tak for rådene og nu har jeg endda allerede fulgt et af de :) Vh. Nina]]>

 33. Hej Emily. Det var faktisk nogen virkelig gode råd. Jeg har haft min blog http://www.trendsitter.dk over to omgange, da jeg desværre røg i problemer med min server og mit indhold. Første gang jeg startede trendsitter var jeg kommet op på 150 besøgende dagligt. Nu her, i min anden runde med bloggen, roder jeg stadig rundt med max 50 besøgende. Man kan godt blive lidt utålmodig, men du har da ret, rom blev ikke bygget på en dag… Anstrenger mig lige med tålmodigheden. Tak for det gode indlæg :) Vh. Elena

 34. < ![CDATA[TAK for gode råd Emily! Har i dag været inde og prøve det der "Google Analytics", men måske er jeg bare lidt en klovn til tekniske ting - kan i hvert fald ikke helt finde ud af, hvordan det fungerer, og vil egentlig bare høre, om du kan give en lidt mere uddybende forklaring til en åbenbart ikke så skarp hjerne på det område? Jeg prøvede selv at hoppe på wordpress, men jeg synes virkelig, det var forvirrende, svært og meget anderledes fra blogspot, så jeg hoppede tilbage. Hvad er det, der gør, at du foretrækker wordpress frem for blogspot? Dejligt med en nem og overskuelig guide, som jeg er sikker på, at både nye som gamle bloggere kan få stor glæde af. Keep up the good work, jeg er vild med din blog! :) Christina]]>

 35. Tak -hvor skønt med en guide! Og den er god.. Jeg er selv lige startet med at blogge og så er det altså nice, med et indlæg som dette:-)

 36. < ![CDATA[Hej. Jeg har selv en blog på blogspot, og kunne godt tænke mig at flytte den til WordPress. Men hver gang jeg prøver bare at 'oprette' en på WordPress, for at se hvordan det er. Så hvergang jeg prøver at redigere f.eks. skriften eller andet layout, så skal jeg betale for det. Enten er det mig der har misforstået det, ellers er det fordi jeg går ind på noget forkert? Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp her, så på forhånd tak :-) -Nikoline]]>

 37. < ![CDATA[Hej Emily.. Det er en virkelig god guide du har skruet sammen - mange tak.. Sidder i processen om at starte en blog. Jeg har fundet et fint domæne navn og så kom det der web hosting lige pludselig ind i billedet.. Hvad gjorde du selv da du startede eller hvad vil du anbefale? På forhånd tak :)]]>

  1. Jeg startede på blogspot med et blogspot-domæne :) Har kun haft eget domæne i forbindelse med at jeg begyndte at blogge hos Bloggers Delight, så er blevet skånet for selv at stå for webhotel/hosting, så der må jeg desværre være dig svar skyldig… Held og lykke med bloggeriet ;)

 38. Tak for en ærlig og ligetil guide til at komme i gang med at blogge. Jeg ville ønske jeg havde væbnet mig med lidt tålmodighed, og havde læst lidt flere råd om at komme i gang. Så ville jeg helt klart have fulgt dit råd om, at vente 1 måned eller 2 før jeg gjorde bloggen synlig for andre. Det er virkelig et super godt råd.

 39. Hej Emily
  Jeg har brug for hjælp og vil rigtig gerne betale for det. Jeg er næsten 100% sikker på at jeg skal blogge men har virkelig brug for hjælp (forklaring følger)

  Er det muligvis noget du kan/vil hjælpe mig med eller kender nogen der måske vil? Og ja som sagt vil jeg meget gerne betale for det
  Mvh

  1. Hej Isabel,
   Hvad drejer det sig om? Det er lidt svært for mig at vurdere ellers :) Hvis ikke du vil skrive det her, så er du velkommen til at sende mig en mail på emily@emilysalomon.dk
   Kh.
   Emily

 40. Mega fint tip. Det kan også nogen gange være terapi at lave en blog.

  Jeg har faktisk været på roadtrip for at besøge butikker jeg aldrig normalt ville besøge eller kendte til. Det har givet mig meget inspiration til at skrive om mode. Så vi alle ikke bare er ens i Vila/bestseller tøj – håber ikke jeg støder nogen.

  Men det var også MEGA sjovt. Min veninde og jeg satte os i en bil og så begyndte vi bar at køre.

  Fandt en lille butik i midtjylland, der hedder Vanilia. Det er den eneste der er og sikke en spændende butik. De har også en hjemmeside, som helt klart er værd at tjekke ud og søge inspiration ved : http://www.vanilia.dk

 41. Et gammelt, men skønt og stadig brugbart indlæg. Jeg har aldrig kommenteret på en blog før, men da jeg gerne vil igang med at skabe min egen personlige blog, er det nok på tide at kommentere :) Tak for tips og en skøn blog.

  1. Selv tak og hvor er jeg glad for at høre, at det stadig kan bruges :) Held og lykke med bloggeriet. Kram Emily