Læseklub i juni: Alt må vige for natten

UPDATE: Denne omgang af bogklubben er ‘afsluttet’. Læs diskussionen her.

Lige om lidt skal vi diskutere maj måneds bog Jeg ville være enke, og jeg ville være digter og vupti så bliver det juni og det betyder en ny bog. Sikke vi får læst. Så dejligt altså!

Jeg havde jo egentlig tænkt mig, at vi snart skulle læse noget af en mandlig forfatter (og har efter mange af jeres anbefalinger Leine i kikkerten, måske den nyeste?), men så gik det altså hverken værre eller bedre end, at jeg havde Delphine de Vigans franske super-bestseller Alt må vige for natten med til Paris.

Jeg har selv – af uransalige årsager – både haft den på læselisten og på natbordet i mere end et år. Uden at have gjort mere ved det. Jeg har endog slæbt den med på ferie indtil flere gange, uden at det få den læst. Og jeg ved helt ærligt ikke hvorfor. Hver gang jeg nævner den, er der nogen der roser den til skyerne. Det er på en eller anden måde, bare ikke lykkedes og især på ferier er den blevet vraget til fordel for lidt lettere alternativer.

Men NU skal det være (jeg tyvstartede i Paris) og håber at I også vil være med. Vi læser den i juni (så der er lige lidt tid til at skaffe den) og diskuterer den så i slutningen af juni/starten af juli.

Læs ‘reglerne’ for læseklubben her.

Ps. Man kan stadig liiiiige nå at være med i maj måneds læseklub. Jeg satser på at lægge diskussionsindlægget op nu på søndag.

Fra bogens bagside

“Den franske bestseller Alt må vige for natten er Delphine de Vigans romanportræt af sin mor, en ung hustru og uortodoks småbarnsmor, der kæmper med et manisk sind og et stigende alkoholmisbrug.

Den gribende fortælling om moren er samtidig Delphine de Vigans mesterlige afdækning og bearbejdning, på godt og ondt, af en epoke, som ethvert barn af halvfjerdserne vil kunne genkende. Delphine afsøger sin families historie med et sjældent blik for de labyrinter, vi alle bevæger os i – hvor de lyseste øjeblikke ligger side om side med de mørkeste hemmeligheder.

Alt må vige for natten blev tildelt Prix du Roman Fnac og Prix Renaudot des Lycéens og var desuden nomineret til Prix Goncourt. Romanen er solgt til udgivelse i 21 lande, og i Frankrig har den solgt over 500.000 eksemplarer.”

Jeg glæder mig helt vildt til at læse den og jeg håber I har lyst til at læse med.

(Visited 4.083 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Yah, fedt du har taget min opfordring op! Så har jeg jo ligefrem læst foran denne gang ;) Håber jeg kan huske alle detaljerne til diskussionen, og ellers må den lige hurtigt genlæses.

  1. Det kan du tro Ida og ja, rart at være på forkant ikke. Glæder mig til at høre hvad du synes :) Klem Emily

 2. Hvor pudsigt.. Jeg lånte “Alt må vige for natten” for et par dage siden og er netop gået i gang med den. Skæbnen må vel mene, at jeg skal være med i læseklubben i juni måned. :)

 3. Har læst den for et godt år siden, det er en helt utrolig god, stærk og rystende bog, som man ikke kan glemme igen. Familien og alles skæbne spøger i ens hovede længe efter man er færdig med den.
  God fornøjelse!

  1. Mange tak Birthe og hvor dejligt at det var så stærk en oplevelse. Det vil jeg glæde mig til. Klem Emily

 4. Hej Emily
  Lige en kommentar, der ikke har så meget med dette indlæg at gøre.
  Jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan du bærer rundt på dit kamera til dagligt, om du har en speciel kamerataske? Jeg står selv med et nyerhvervet spejlreflekskamera og er på jagt efter en kamerataske, der er lidt pænere end de sædvanlige nylontasker.
  Derudover ønsker jeg RIGTIG meget at du ville lave et par fotoguides her på bloggen, kan huske at du har skrevet noget om det tidligere :)
  Eller måske du kunne skrive dine kameraindstillinger nedenunder de billeder, som skiller sig lidt ud fra de daglige (rejsebilleder, landskabsbilleder etc.) for at få lidt inspiration.

  1. Hej Clara, jeg har det som regel bare i en stofpose eller en støvpose (fra en taske eller sko) og så ned i en større taske. Som jeg så passer på ikke at hamre ind i alt muligt :) Jeg har også en kamerataske fra Decadent, som jeg er ret glad for, men den er lidt for lille til den optik jeg bruger for tiden.
   Sjovt du skriver det, er netop ved at lave nogle fotoguides i samarbejde med Nikon, så det kommer :)
   Klem Emily

 5. Hej Emily :)

  Har været med i bogklubben flere gang (får aldrig kommenteret men er vild med at læse bøgerne!). Jeg har dog svært ved at finde denne bog. Saxo.com og Bøger og Papir siger at den først udgives 22.juni, hvilket jeg kan forstå på jer må være noget vrøvl, men ved du hvor man kan opstøve den henne? :)

  Og tak for en dejlig blog <3

  /Natasha

  1. Ih hvor dejligt at du læser med!

   Ej hvor er det mærkeligt. Den udkom på dansk i 2013, så ja, det giver ikke helt mening…

   Ved du hvad jeg prøver at skrive til forlaget og høre ad og så kommer jeg med en update.

   Klem Emily

 6. For mig ser det ud som om du kan købe den hos arnold busck i Købmagergade, men ring lige og hør om det passer.
  Hvad med dit folkebibliotek? Den koster immervæk 300 kr.
  B

   1. Underligt, Saxo plejer ellers at have hele udvalget – men rart at den findes et sted :-) beklager hvis jeg har skabt forvirring, er bare glad for bogen findes, omend det er i hardback.. Glæder mig til at læse med! :)

 7. Sjovt, den har jeg også haft stående i et år, men er ikke begyndt på den endnu. Det vil jeg gøre nu, så jeg kan være med i juni :)

  Glæder mig i øvrigt også til at læse din bog, når den kommer!

 8. Det er ikke for at være nævenyttig, men hvis man går ind på Buscks hjemmeside kan man se, hvem der har den, der er Hellerup mf, der har få, mens Købmagergade har den på lager.
  B

  1. Super fint Birthe :) men hvor er det mystisk at de ikke har den på Web hva? Klem Emily

 9. Jeg får af og til een over næsen, når jeg bemærker en sproglig fejl. Vover det alligevell!
  Jeg mener ikke der findes et ord der hedder uransalige.
  Det hedder uransagelige, som egentlig er et sjovt ord at undersøge, kommer af at ransage, undersøge.
  Er vi enige?
  B