Læseklub i november: Ekstremt højt og utrolig tæt på

November måneds bog er Ekstremt højt og utrolig tæt på af Jonathan Safran Foer, der er en af mine personlige yndlingsbøger. Og tilmed en af de få bøger jeg har læst flere gange og på både dansk og engelsk. Den betyder noget ganske særligt for mig, da jeg i sin tid skrev bacheloropgave om den og Foers debutroman Alt bliver oplyst på litteraturvidenskab. Det er en rørende, finurlig og anderledes bog og jeg håber, I har lyst til at læse med.

Jeg glæder mig i øvrigt til at tale med jer om oktober måneds bog, Sæt en vagtpost ud, nu på søndag :)

Vi diskuterer Ekstremt højt og utrolig tæt på søndag d. 13. december her på bloggen. Og springer således ellers december over i læseklubben, det er alligevel så travl en måned, men tænker at komme med januar måneds bog inden juleferien, så man kan hygge sig med den dér.

Læs mere om hvordan læseklubben fungerer her.

Fra bogens bagside:

Oskars far er omkommet i World Trade Center den 11. september 2011. Et års tid efter begiver den ni-årige dreng sig ud på en påtrængende nødvendig, hemmelig odyssé gennem det meste af New York. På jagt efter løsningen på gåden om nøglen, som han har fundet farens efterladte sager. En eftersøgning, der ender hvor den begyndte – på kirkegården foran hans fars grav, hvor Oskar og den mystiske, stumme mand, som bor til leje hos hans farmor, graver farens tomme kiste op.

“Jonathan Safran Foers anden roman er alt, hvad man håbede den ville være – et fyrværkeri, funklende, ambitiøs, gådefuld, men først og fremmest, i sit portræt af den faderløse Oskar, ekstremt bevægende. En enestående præstation.” – Salman Rushdie

(Visited 3.712 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Hej Emily

  Jeg er også helt vild med den bog, og har også læst den på engelsk og dansk. Hvordan er bogen du omtaler “Alt bliver oplyst” – er den lige så god? Og værd at læse?

  Mvh.
  Emma

 2. Åh, det er også en af mine yndlingsbøger – har også anbefalet den til rigtig mange andre.

  Kan være man lige skulle læse den igen i den kommende måned :)

 3. Nej, hvor sjovt. I min læseklub har vi netop aftalt at læse denne bog også! :-)
  Jeg glæder mig til at høre lidt mere detaljeret, hvad du synes om den.

 4. Yessss!!! Det er klart en af mine favoritbøger, aå smukt skrevet, så rørende og vidunderlig. Fantastisk valg!
  Vidste ikke du havde skrevet bachelor om Safran Foer, det synes jeg er vildt spændende. Får vi mere at vide om det, måske? :)

 5. Åh, hvor skønt! En veninde anbefalede den, da vi gik på højskole sammen i 2012, og jeg har drømt om at læse den lige siden. Det er en af de der bøger, jeg altid springer over, men måske kan jeg få taget mig sammen og gøre det nu :)

  // http://www.moonlitmadness.dk

 6. Sikke et hyggeligt sammentræf!

  Som Ida Thordis skriver i en tidligere kommentar, har vi også valgt at læse ‘Extremely Loud and Incredibly Close’ i denne måned i vores læseklub.

  Jeg glæder mig til at læse den og til at deltage i diskussionen her :-)

 7. Uh! Nu jeg håber jeg, jeg kan være med. Forsøgte med Vagtposten, men jeg var nummer 47 i køen på biblo og havde ikke lyst til at købe den.

 8. Læseklub er en virkelig hyggelig idé. Jeg ville gerne læse mere så vil hoppe på vognen her nu.

 9. Skøn bog, som efterlader dybt indtryk hos læseren! :) Enormt rørende. Jeg havde bogen som en synopsis case til et valgfag omkring den 11. september på bacheloren, og det var et hit :) Jonathan Safran Foer er bare en fantastisk forfatter, og er vild med hans skrivestil. En af hans andre bøger som jeg også har læst og synes godt om er Eating Animals.