Mine nytårsforsætter

girlsareawesome1

Selvom jeg egentlig stadig ikke er så lun på nytårsforsætter som koncept, så kan man jo godt benytte lejligheden til at kigge sig selv lidt efter i sømmene. Finde ud af hvad der kan eller bør forbedres, men i særdeleshed også reflektere lidt over hvad der giver én værdi (og energi) og så få plads til og planlægge mere af det.

Min følgende liste er lidt en blanding af de to ting. Små forbedringer og justeringer og mere af det, der gør mig glad. Intet uoverkommeligt eller utopisk.

 • Blive bedre til at tage pauser i løbet af dagen. Og ikke først når dagen er slut og alt er gjort (hvornår er det nogensinde det?). Jeg får hjælp af app’en Calm, som jeg godt kan anbefale. Lige nu holder jeg en tvungen eftermiddagspause på 10 minutter kl. 14.30 (har sat en alarm) og så 30 minutters pause kl. 18, når jeg har fri fra ‘arbejde’.
 • Gøre noget rart og betænksomt for en anden minimum en gang om dagen. Altså gøre en anden en tjeneste eller på anden vis hjælpe dem, overraske dem eller gøre dem glade. Kæresten, en kollega eller en fremmed. Det er ligemeget hvem og det behøver ikke at være alverden.
 • Planlægge en weekendtur til Rom til foråret. Jeg har aldrig været i Rom og det tænker jeg at der skal laves om på i år.
 • Invitere venner og familie på middag oftere. Sidste år var lidt turbulent og ikke mindst flytteramt, men i det kommende år vil jeg gerne holde flere middage for dem jeg holder af. Det behøver ikke at være stort og kompliceret og kan sagtens bare være suppe og serier på en onsdag. Eller det helt store weekendarrangement. Bare vi ses.
 • Blive bedre til at stå på ski. Jævnført dette indlæg.
 • Lade være med at tale dårligt om andre. Husker I denne udfordring? Jeg er ikke slem til at tale dårligt om andre, men jeg gad godt at lade fuldstændigt være. Det giver mig absolut ingenting og jeg vil egentlig hellere bruge min taletid på at fortælle om noget eller nogen, der gør mig glad.
 • Skrive en bog til. Eller i alle tilfælde begynde på det. Det var sådan en fantastisk proces og lærerig oplevelse at skrive min første bog og jeg er ved at flyde over af idéer til den/de næste, så det er vist bare med at komme i krig :)
 • Komme til tiden/være klar til tiden. Denne her er af den mere alvorlige slags. Jeg kommer notorisk for sent. Stort set altid 10 minutter (mindst) og jeg har gjort det så længe, at jeg efterhånden har fået bildt mig selv ind, at det er sådan jeg er og ikke mindst, at det er ok. Det er det ikke, det er også andre menneskers tid og det skal slutte asap!
 • Lære at surfe. Jeg fik virkelig smag for det der surferi sidste år og nu vil jeg altså gerne lære det sådan rigtigt.
 • Spise mindre slik om aftenen. Jeg elsker søde sager, men er for det meste god til at administrere dem og nyde dem med måde. Men på det seneste har hver aften hjemme hos os mindet om en børnefødselsdag. Og selvom jeg ikke bryder mig om fanatisme, tænker jeg, at det vil være meget godt at skrue lidt ned for sukkerindtaget. Fra nu af står den på frugt, te, hjemmepoppede popcorn eller ingenting i hverdagene.

Har I nogle nytårsforsætter? Hvilke?

girlsareawesome2

 

(Visited 3.653 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Nytårsfortsæt kan virkelig dele vandene. Januar er på en speciel måde en af mine yndlings måneder, netop fordi det føles som om man kan reboote sig selv. Men det der med kur og motion holder aldrig helt.

  Jeg har to ting jeg vil gøre i 2016: Drikke 2 l vand dagligt – burde være til at klare?! Og blive bedre til at hygge ved spisebordet med min kæreste, uden TV i baggrunden. Det er blevet en vane at spise foran flimmerkassen og zappe hver aften. Nu er det ind med aftente, backgammon og lækker frugt i smukke skåle i stedet.

 2. Jeg er som udgangspunkt ikke meget for nytårsforsætter, hvis de bliver for fanatiske. Så jeg prøver hvert år at finde på nogle det ikke må handle om slankekur/træning.

  I 2016 vil jeg
  – invitere veninder til hverdags middage noget oftere
  – eksperimentere mere med fisk, jeg skal ud over den sædvanlige laks
  – rejse til steder jeg ikke har været før. Selvom jeg elsker ex. London utroligt højt (det blev til 2 gange i 2015), vil jeg gerne opleve nye steder. Drømmer lige nu om Marokko (i foråret) og Montenegro (sommerferie)
  – være bedre til at besøge familien
  – få bugt med en uren og tør hud i ansigtet

  Godt Nytår til dig kære Emily :)

 3. Uh, hurra for endnu en bog. Jeg elsker den første, så jeg glæder mig allerede til den næste, haha!

  Virkelig nogle fine mål for det nye år. Her hedder forsætterne noget med mere hverdagsglam(our?) og at være en bedre kæreste for ham den søde jeg deler adresse med. I den mere alvorlige ende vil jeg også forsøge at få styr på min økonomi, og så skal jeg forsøge at komme i gang med noget meditation/mindfullness på lægens ordre for at slippe af med søvnproblemer. Det er nok at tage fat på! ;)

  // http://www.moonlitmadness.dk

 4. Fornuftige nytårsfortsætter!
  Jeg har en del, men mest af ting der gør mig glad eller klogere. Jeg vil fx. gerne læse flere bøger, se mere kunst, rejse, og bare blive bedre til at sige ja til mig selv.
  Og så den klassiske,; træne mere!

  1. Haha…Det siger min kæreste også altid til mig når han kommer for sent og jeg har klar til tiden.

 5. Sukker er simpelthen også min achilleshæl. Vi (altså min mand og jeg) har levet alt, alt for usundt her i december måned, og det skal der bare laves om på. Fa’me godt, at jeg ammer :)

 6. Elsker, at du ikke vil komme for sent længere. Jeg kommer altid 3 min for tidligt, og det gør mig ked af det, at flere af mine veninder altid kommer for sent. Jeg ved godt, det ikke er personligt, men det føles alligevel personligt. Så thumps up herfra! :)

 7. Årh, jeg har det præcis på samme måde omkring nytårsfortsætter som dig. Dog har jeg alligevel også gjort mig et par tanker om, hvad man dog kunne forbedre dette år.
  Jeg vil blive bedre til at slappe af og stresse ned, også er jeg kommet frem til, at jeg vil begynde at indfører lidt flere farver i min stil (hvilket jeg faktisk lige har skrevet et indlæg om på min blog) – Angående Rom, så skal du glæde dig! Brugte min efterårsferie i Rom med min kæreste, det var dejlig varmt og super fedt! Det er virkelig en smuk by!

 8. Jeg kan også godt lide at reflektere lidt over min situation, når året slutter.

  Jeg kan hundrede procent melde mig under fanerne på flere af dine:
  – komme til tiden
  – lade være med at dømme andre
  – spise mindre slik/sukker (jeg er også i år flyttet sammen med min kæreste, og ved samme lejlighed gik der også total blandselvslik-helvede i den)

  Tak fordi du delte dine forsætter – rart at vide at jeg ikke er alene om mine :-)

 9. Ja, det er nu alligevel dejligt nok at få en “ny begyndelse”, sådan at man kan se lidt nærmere på ens vaner :) Jeg skal helt sikkert også blive bedre til især sidste punkt – det er bare så svært at lægge på hylden :)

 10. jeg skal være prøve at være mere positiv – har en tendens til at tænke negative tanker. så jeg skal arbejde på at se det gode/positive i det negative eks. “ej hvor er det koldt ( dejligt vi endelig har fået sne – for jeg elsker sne, den frost klare og friske luft og den følelser når det bider let i kinderne) ej hvor er der lang kø i netto ( dejligt så kan jeg lige tjekke mail imens jeg venter), hvor er der mange mennesker i fitness ( dejligt at se så mange vil gøre noget godt for sig selv). Det skal jeg virkelig prøve at omvende for det fylder mig op med en masse negativ energi og jeg ønsker virkelig at kunne glæde mig over noget der er ellers kan virke træls.

 11. Godt nytår!

  Jeg er ikke særlig god til at udnytte, at jeg bor i byen og har måske et kvarter på cykel til steder, folk kommer rejsende langvejs fra for at opleve, så mit nytårs-mål (fortsætter klinger alt for meget af noget, som ikke holder) er at besøge et museum eller noget andet kultur en gang om måneden i 2016.

  Og så skal min telefon lægges væk hver aften kl. 22. Det har foreløbig holdt i 6 dage ;-)

 12. Mit fokus i 2016 bliver:

  – mere musik/P6 Beat
  – (mere) dans (udvide komfortzonen lidt)’
  – mere ud i naturen
  – nye potentielle venskaber
  – forsætte med at arbejde med mig selv psykisk og mentalt

  :-)

 13. Jeg slår gerne et slag for Rom, synes det er verdens bedste idé at tage derned! Var der i en lille uge i 2013 med min kæreste, og har lige siden gerne ville tilbage, er helt forelsket i Rom. Det er masser af tudsegamle og flotte bygninger og ruiner, mega spændende historie om de gamle romere over det hele – Forum Romanum, Colosseum, Palatinerhøjen. Trastevere er et mega hyggeligt område og anbefalelsesværdigt at bo i, der ligger en restaurant med verdens bedste carbonara også – Da Enzo al 29 (tag derhen!!!!!). Den gamle bydel og Trastevere kan man nå til fods. Bare lige lidt reklame for Rom og en stærk opfordring :)

 14. Super gode og realistiske nytårsforsætter!

  Jeg plejer egentlig hellere aldrig være med på den bølge, men inden 2015 lukkede og slukkede var det som om, at jeg havde en trængende lyst til at starte 2016 med nogle små visioner og mål for tilværelsen. Mine nytårsforsætter er:

  – Købe mindre men bedre kvalitet (jeg elsker at shoppe, og det har nu resulteret i en ok stor garderobe. Alligevel er det altid det samme tøj jeg går i igen og igen, og det skal der laves om på. Plus, jeg vil gerne gøre lidt mere “investering” på shopping fronten).

  – Altid have en positiv attiude (dette nytårsforsæt er måske en lille bitte smule urealistisk, men jeg vil virkelig gerne lære og blive bedre til at være G.L.A.D. Hovedsageligt fordi at der altid er så meget, man altid kan være utilfreds med, men negativitet i store doser hjælper sjældent på humøret. Så nu vil jeg forsøge at være mere glad hver dag)

  – Fejre min sejre (jeg arbejder inde for en branche, hvor komplimenter og rosende ord sjældent høres, og det resulterer desværre ofte i, at jeg glemmer alt om at fejre mine sejre (store som små), og ikke mindst være stolt af de ting jeg har opnået – selv om jeg burde være det. Det skal der laves om på!)

  – Være noget mere i København (jeg bor i Aarhus, og selv om jeg har en del i min omgangskreds der bor i KBH, så kommer jeg desværre alt for sjældent derover. Primært fordi DSB er dyrer en end flyvetur til London haha. Ej, transport fra Jylland til KBH er både dyrt og lidt besværligt (man er vel komfort menneske haha), men jeg har bil, så det vil jeg udnytte noget mere med små weekender i den danske storby).

  – Spise mere vegetarisk (jeg spiser egentlig i forevejen meget vegetarisk/blantebaseret, men de sidste mange gange jeg har spist kød som i kød kød hah, så har jeg nærmest fået mere og mere afsky for det. Lidt underligt men jeg begynder at finde større og mere nydelse i grøntsager. Det vil jeg gerne dyrke mere – primært for den indre velværde)

  – Blive bedre til at sætte grænser (jeg elsker at hjælpe andre mennesker, og være hende alle kan lide, men let’s face it, vi kan ikke elske alle mennesker ligemeget. Og jeg oplever desværre, at nogle mennesker lidt udnytter min godhed til deres egen fordel, for så derefter ikke hjælpe mig igen. Jeg gider kort sagt ikke bruge en masse tid/energi på nogle mennesker, hvor den følelse ikke også er gengældt)

  – Blive bedre til at spare op (færre penge til shopping mere til opsparing og store fremtidseventyr)

  – Bruge min tid mere effektivt (jeg arbejder meget hjemmefra, og det har sine fordele, men også ulemper. Jeg falder tit i “fælden” om at bruge for meget tid på ting, jeg burde gemme til, jeg har “fri” eks. læse blogs, tjekke socialemedier, nyheder osv. Det er en dum vane, og den vil jeg gerne ændre på).

  Godt nytår til dig Emily :)

  1. Sikke nogle gode mål du har for 2016 Anne :) Tak for at dele dem her, det inspirerer også den anden vej! Kram og pøj pøj med det

 15. I 2016 vil jeg have flere oplevelser med kæreste, venner og familie. Det vil sige flere brunch-, frokost og middagsaftaler, flere café- og restaurantbesøg, flere udflugter til nye byer – både i ind- og udland, flere kulturelle oplevelser, flere museumsbesøg.

  Et andet nytårsforsæt er at skrive små sedler med gode, sjove, hyggelige, positive oplevelser og lægge dem i en vase. Så kan jeg kigge på dem, når vi træder ind i 2017 og mindes alle de dejlige ting, 2016 har budt på.

  Nå ja, og så skal min fedtprocent og min vægt ned, og min muskelmasse og kondition skal op!

  Godt nytår :-)

 16. Tak tak tak for at I også har lyst til at dele jeres mål og forsætter :) Det inspirerer mindst lige så meget den anden vej :D KRAM og godt nytår til jer!

 17. Jeg har tænkt længe over mine fokuspunkter og mål og er kommet frem til dette:

  – Jeg skal fortsat arbejde på at forbedre min evne og vilje til at sige PYT!

  – Jeg skal blive bedre til at slå koldt vand i blodet/ bedre tålmodighed.

  – Jeg blive bedre til at stole på min egen intuition og følge min egen mavefornemmelse.

  Faktisk er der en helt masse oplagte mål jeg også burde sætte lys på, men jer har valgt at holde mig til disse 3 da det er dem der bør prioriteres højest! Selvom jeg burde tabe 10 kg, vil de 3 mål gøre mig langt gladere og lykkeligere :)

  Held og lykke med dine nytårsforsætter, de lyder gode og velovervejede :)

  Kh

  Annesofie