10 ting jeg vil lave i januar

reol5

Syntes lige det var nytårsaften og nu er det allerede d. 10. januar?! Så er det vist også på høje tide med min liste over ting, jeg gerne vil begive mig af med denne måned. Januar går for at være en lidt kedelig størrelse. Notorisk spare- og afholdstid. Og lidt kold og grå i det.

Men hey, det behøver ikke at være en dårlig ting. Masser af indehygge, tid til at få fikset dette og hint derhjemme og så kan man jo sagtens spise ude og opleve lidt, uden at det behøver at sprænge budgettet fuldstændig :)

Ps. Tidligere månedsønskelister her.

english-med-grey21

January is notoriously a month of saving and cutting back. And in Denmark it’s rather cold and grey too. But that doesn’t necessarily have to be a bad thing. I’m planning on some cozy projects at home and even though you’re on a budget you can still eat out and have fun experiences. 

Find my wishlist for what I want to do this January below :)

reol2

Jeg GLÆDER mig til at høre jeres tilføjelser og hvad I går og drømmer om at bruge måneden på?

 1. Ordne bøgerne i vores bogreol. De er grovsorteret i farver, men nu skal de stilles pænt og sådan at de graduerer. Ja ja er lidt af en ordensfreak…
 2. Strikke en hue af det fine strikkekit (i grå), jeg fik i julegave. Og måske også et halstørklæde, der kan matche.
 3. Se The Hateful Eight og Den danske pige i biografen.
 4. Spise morgenmad hos GRØD. Det er længe siden, jeg sidst har været der og er sikker på at deres lækre toppings og grød, vil gøre januar mindre grå. Og så endda nogenlunde på budget.
 5. Eksperimentere med selv at lave ramen-agtige supper. Lidt à la denne. Tip gerne, hvis I kender gode opskrifter.
 6. På spa i Sverige med min mor. Hendes julegave fra forrige år. Nu er det vist på tide, at vi indløser den ;)
 7. Spise vietnamesiske sandwich fra Bahn Mi i Elmegade.
 8. Drikke friskpresset, hjemmelavet saft og juice flere gange hver uge. Og måske endda tage en lille juicetur.
 9. Finde en pæn loftlampe til vores gang. Er lidt lun på denne her, men er ikke sikker på om den kan fungere i gangen.
 10. Læse en af mine julegavebøger og starte læseklubben op igen.

english2lyse

My 10 wishes for what I want to do this January:

 1. Arrange our books nicely. At the moment they’re roughly sorted by colors and I’d like to keep it that way, but neater. 
 2. Knit a beanie of this cute knitting kit I got as a Christmas present from my girlfriends.
 3. Watch ‘The Hateful Eight’ and ‘The Danish Girl’.
 4. Have hot porridge with delicious toppings for breakfast.
 5. Make ramen-like soups at home. So comforting.
 6. Enjoy a stay at a spa in Sweden with my mother.
 7. Eat vietnamese ‘Bahn Mi’ sandwiches. There are some great locations for that in Copenhagen at the moment.
 8. Make homemade fresh juices twice a week. Preferably green.
 9. Find a nice lamp for our unlit entryway. 
 10. Read one of the books I got for Christmas.

reol3

 

(Visited 3.415 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Måske er det lidt off-topic herinde, men hvis det lykkes med den hue der, vil du så ikke please dele opskrift herinde? Drømmer også om hjemmestrikket hue! :)

  Skal helt sikkert også se The Hateful Eight og Danish Girl! Og så skal jeg som en sjældenhed kaste mig over et diy-projekt i denne måned. Fingers crossed :D

  // http://www.moonlitmadness.dk

 2. Jeg vil bruge den til at blive 25 år. :D jeg fatter ikke hvor tiden bliver af. Synes jeg var 20 år i forgårs. :o

 3. Det lyder som en hyggelig januar!

  Nu skriver jeg noget som jeg håber ikke bliver modtaget alt for negativt men jeg synes det er lidt sørgeligt som folk efterhånden bruger betegnelsen OCD. Selvom dine veninder uden tvivl bruger det kærligt så ser jeg desværre at mange bruger det som en ny betegnelse af perfektionisme og det er rigtig ærgerligt. Jeg har selv OCD og ville virkelig ønske at OCD kun betød, at man satte bøgerne i farveorden eller hænger sit tøj efter sæson/farve. Jeg ser tit at folk i dit kommentar felt (det kan du naturligvis ikke være ansvarlig for) skriver om hvordan de har OCD ifht organisering i fx boligen eller klædeskabet og hver gang gør det lidt ondt, at det som faktisk er en lidelse pludselig er blevet et modefænomen. Jeg håber, ikke at du vil tage min kommentar for voldsomt men måske mere som et lille surt opstød. Derved ikke sagt, at du selvfølgelig ikke kan have læsere med OCD og de er selvfølgelig ikke en del af dem som jeg peger fingre af.

  Hvis man er i tvivl om man har OCD eller bare er lidt perfektionist så er denne youtube video god

  https://m.youtube.com/watch?v=-1QeJAmpvGk

  Igen – håber ikke jeg har stødt dig med min velmenende kommentar. Jeg vil jo nødig revse en af mine yndlings bloggere

  1. Kære Lotte,

   Det kan jeg så godt forstå og jeg har rettet det med det samme. Min kloge psykologveninde er også efter mig, når jeg kommer til at bruge skizofren om alt der har med vægelsind og splittelse at gøre og dette er selvfølgelig ikke et hak bedre.

   For nej, jeg er selvfølgelig ikke herre over hvad folk skriver i kommentarerne, men jeg kan jo prøve selv at gå forud med det gode eksempel :)

   Mange kram til dig
   Emily

   1. Jeg tænkte nok, at du ville være forstående ☺. Jeg havde nu ikke forventet at du rettede det, du har jo ret til at formulere dig som du vil, men jeg sætter pris på det!

 4. Hej Emily, jeg er også meget interesseret i at vide, hvor reolen er fra / om du har en DYI-guide. :-)

 5. Sikke en herlig liste, det lyder som om du får en hyggelig januar :-)

  Jeg vil invitere gode venner til middag, gå på opdagelse i nogle arrondissementer jeg ikke har fået set, besøge min farmor i Normandiet, måske en tur i biografen og se ‘Joy’ og så vil jeg lede efter et sted hvor jeg kan købe god juice (da jeg desværre ikke kan lave det herhjemme). Jeg håber også der kan blive luft i budgettet til at se en cabaret og så vil jeg lege turistguide når min veninde kommer på weekend hernede i slutningen af januar. Nå ja, og besøge tårnet i Notre Dame, så jeg kan nyde udsigten (og tage en masse billeder) over Paris..:-)

   1. Tusind tak for tippet! :-)
    Kan se der er en taet paa hvor jeg bor, saa det maa jeg proeve snart. Har ogsaa vaeret glad for dine guides til Paris, det er saa dejligt med tips til gode steder.

 6. Er det med fuldt overlæg, at du har placeret bøgerne, så det ligner jord i bunden, så havet, en solnedgang og den hvide himmel øverst? I alle tilfælde elsker jeg din sans for detaljer :)

 7. Hej Emily!

  Selvom det er hyggeligt at tage ned til GRØD om morgenen, så kunne dette også være en fin hjemme-udgave :) Jeg prøvede opskriften fra Valdemarsro den anden morgen, og måtte med overbevist velsmag i munden læne mig tilbage, og slåes af forundring over den fine sammensætning af toppings til min morgengrød. Og det var endda blot havregrød, da jeg ikke lige havde quinoa ;)

 8. Det lyder som en skøn måned ^^ GLÆD dig til at se The Danish Girl, den er bare helt fantastisk og meget rørende! The Hateful Eight derimod var jeg personligt ikke vildt begejstret for.
  For mig byder måneden primært på eksaminer og alt for lange dage på læsesalen. Og så skal jeg ellers have pakket min midlertidige hjem i Belfast ned (er på udvekslingsophold) og flytte tilbage til min lejlighed i Danmark. En lidt grå og vemodig måned, men forhåbentlig bliver der også plads til lidt hyggelige stunder inden det er tid til at sige farvel :)

  Og hvor er det så forresten dejligt at se at velmene kritik foregår i så ordentlig en tone her i kommentar-feltet. Jeg er helt enig med Lotte i at det er en rigtig uheldig tendens at folk begynder at smide om sig med psykiske lidelser i dagligdagssprog. – Ja, jeg er som din veninde også farvet af at være psykologi studerende ;)
  Dejligt at se du tager det til dig.

  Kram Christina

 9. Sådan en reol er min største drøm.. !! Wow..
  Jeg er vild med det trods alt er LIDT tilfældigt – det skulle jo gerne se ud som om man faktisk læser i bøgerne ;)

  Tak for alle dine pæne billeder – du er en inspiration :)