10 ting jeg vil lave i december

decemberliste3

December er en sjov størrelse. Jeg elsker den og jul generelt, men det er også måneden hvor alting (og en hel del til) skal nåes på 2/3 af tiden og hvor hele året kulminerer og afvikles. Og hvor mange er ekstra pressede. I år vil (og kan) jeg ikke stresse og jage over det. Jeg vil nå det jeg når og nyde dér, hvor jeg er og gå efter julehygge fremfor ditto stress.

Mit november blev desværre ikke brugt så meget på at lave ting fra min novemberønskeliste, som den blev brugt på at pleje min hjernerystelse og lige akkurat nå det strengt nødvendige. Men så er det heldigt at de fleste af tingene, fint kan blive ønsker for det nye år i stedet :)

Ps. Tidligere månedsønskelister her.

english-med-grey21

As much as I love December and everything Christmas related it is yet a condensed month full of expectations, pressure and extra things to do and with only 2/3 of the time of a regular month. This year I’ve decided not to stress (to much) about it and truly enjoy and embrace the Christmas spirit and one of my favorite times of the year.

Find my wishlist for what I want to do this December below :)

decemberliste2

Her er mine 10 ønsker for, hvad jeg gerne vil lave den kommende måned:

 1. Bage Luciaboller. Dem på billederne er importeret fra Sverige i går, men de bliver ekstra gode hvis man bager dem selv. Opskriften er her.
 2. I Tivoli med min mand at kigge på alle lysene og spise flæskestegssandwich og churros.
 3. Begynde at løbe igen ovenpå hjernerystelsen. Starter helt forsigtigt op i næste uge og ser hvordan det går. Lidt om hvordan jeg løber her.
 4. Finde og få hængt lamper op herhjemme. Synes altid det er den sværeste del af indretningen, men det er efterhånden bydende nødvendigt her i vintermørket. Håber på at finde inspiration i det netop hjembragte nummer af svensk Elle Decoration.
 5. Købe mine julegaver i denne og næste uge og pakke dem løbende ind. Synes det er så hyggeligt at købe gaver og pakke ind, så længe det ikke er i sidste øjeblik.
 6. Lave hvid gløgg og lakridssmåkager.
 7. Begynde at læse igen, som hovedet nu engang tillader det, både fordi det er min yndlingsafslapning, men også fordi jeg gerne vil diskutere månedens bog med jer :)
 8. Ud at skøjte. Min kæreste og jeg var på første date i en skøjtehal lige inden jul sidste år og det vil jeg gerne gentage.
 9. I biografen (om hovedet vil det) og se Macbeth, Under sandet eller Spectre. Og gerne alle tre, men det er nok lige at skyde over målet.
 10. Starte på at strikke. Jeg har gjort det for mange år siden og tror det kunne være den perfekte form for afslapning (og uden at anstrenge hovedet for meget).

Jeg GLÆDER mig til at høre jeres tilføjelser og hvad I går og drømmer om at bruge måneden på?

english2lyse

My 10 wishes for what I want to do this December:

 1. Bake Swedish Lucia buns. They’re soon good!
 2. Watch the Christmas lights in Tivoli Gardens in Copenhagen. And eat churros while doing so.
 3. Start to run again (slowly) post recovering after my concussion.
 4. Find and mount lamps in our apartment. It’s always the trickiest part of decorating for me.
 5. Buy Christmas presents this and the following week and wrap them as I buy them. I truly like the process if not done in the very last moment.
 6. Make mulled wine and Christmas cookies.
 7. Start to read again after my concussion. It’s my fave relaxing pastime and I really miss it.
 8. Go ice skating.
 9. Watch Spectre and Macbeth.
 10. Learn how to knit and make myself af warm scarf.

decemberliste1

 

(Visited 2.336 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Som altid en hyggelig ønskeliste :) Jeg kan også anbefale at begynde at hækle (det her er nok min mest nørdede kommentar til dato…). Men jeg begyndte at hækle, mens jeg var på barsel (babyer er de oplagte modtagere af hæklede sager), og jeg er helt vild med det. Det er afstressende – og hvis man kombinerer det med lydbøger, er det helt fantastisk.
  Og så er det, tror jeg, også lettere end strikning – men med mulighed for at lave fine ting (og ikke kun til babyer).
  God december til dig

 2. Det lyder som en hyggelig december du går i møde :-)

  Det er min første december i Paris, så jeg vil besøge en masse julemarkeder, lære at pakke gaver “rigtigt” ind (står i butik ;-)), til julefrokost med dansk mad og måske en tur i biografen – har også et godt øje til Macbeth.
  Og så skal jeg for første gang holde jul uden familie, men i stedet med venner hernede – det glæder jeg mig til, omend jeg nok kommer til at savne dem derhjemme.

  Nå ja, og sende en masse julekort! :-)

 3. Jeg har norske klejner og masser af venne- og venindeaftaler i tankerne. Faktisk tror jeg nærmest jeg når at se hele min omgangskreds og ditto familie inden året er omme – det lyder da egentligt ret vildt, hæ! I år bliver det dog uden min kære soldat, da han spenderer hele december inkl. jule- og nytårsaften i Afghanistan – man kan ikke få det hele.

 4. Det lyder som nogle dejlige planer :-)

  Jeg elsker også at strikke! Må jeg have lov til at sige, at min dejlige veninde netop har åbnet en webshop med rigtigt lækkert garn til gode priser. Jeg har selv netop modtaget en alpaka/viskose-blanding, som er utrolig blød og lækker. Det er på http://www.garnroyal.dk

  Hvis du vil strikke trøjer til dig selv, så kan man få unikt tilpassede mønstre på Customfit.makewearlove.com. Det kan jeg virkelig, virkelig anbefale!! Mønstrene er super nemme at følge og resultaterne bliver det bedste jeg jeg set (fordi de netop er tilpasset den enkelte 100%).

 5. Lyder hyggeligt, mine planer er flids julemarked i nørrebrohallen den 12./13 dec. Spise brunch med min kæreste, i biffen så mange gange vi kan nå det, hækling, Tivolis julemarked på min fødselsdag. Rigtig god jul og selvfølgelig producere kanelsmåkager og konfekt.

 6. Hej Emily! Til dit strikkeprojekt kender du så trinekok.dk og hendes firma meraki ??. Hun er ved at lave en online strikkeskole ‘den sorte strikkeskole’ måske var det noget for dig :-)??

 7. Kære Emily. Lavede i weekenden både luciaboller og hvid glögg til min mors fødselsdagsgæster – og de elskede begge dele! Sjældent har jeg fået så meget ros, og den må jeg hellere give videre til dig. Flere ville have opskrifter, så jeg henviste til din blog. Tror du har fået dig et par ekstra læsere ;)
  Knus!