Ugens udfordring

samsungalpha1_zpsd6592db4

Denne uges udfordring er en variation over et tema, jeg tidligere har været inde på bl.a. her. Men det er ikke desto mindre noget, jeg hele tiden skal holde mig selv i ørerne med. Og måske nogle af jer har det lige sådan?

Det handler slet og ret om at ‘lægge telefonen tidligt i seng’ og holde noget af ens aften (og ikke mindst sengetid) telefonfri. Både for at få mere ro og nærvær og give hjernen mulighed for at være lidt off-line, men lige så meget fordi smartphone-scrolleri sent på aftenen (og især i sengen) giver dårligere nattesøvn for mange. Mig selv inklusiv.

Jeg planlægger at slukke min telefon kl. 20.30 hver dag i denne uge og I skal være mere end velkomne til at følge trop :)

Man bestemmer selvfølgelig helt selv hvad tid telefonen skal puttes og om den skal slukkes helt eller blot lægges væk. Det vigtigste er, at man ikke har den med i seng. Bruger man den som vækkeur, kan man blot sætte uret og lægge den et sted i soveværelset på det tidspunkt, man beslutter sig for.

english2lyse

This weeks challenge is all about giving your brain some off-time in the evening. And to let you be present and able to relax and sleep better. Therefore no smartphone late at night this week and especially not in bed.

I plan to turn off my phone at 20.30 every night. Please join if you feel up for it :)

samsungalpha5_zps403bda90

 

(Visited 1.478 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Sikke en god ide og udfordring – den er jeg med på!! :-)

  Kl 20.30 “putter” jeg telefonen i soveværelset med uret tændt til næste morgen.

  PS. Jeg er SÅ træt af at jeg missede læbestifts-udfordringen ;-)

 2. Denne uges udfordring er virkelig en UDFORDRING for mig. Er meget afhængig af min telefon både om aftenen og lige når jeg vågner. Men jeg gør det! 20:30 bliver den lagt væk. Jeg glæder mig til at få lidt mere ro fordi jeg ikke konstant skal tjekke hvad der sker i verden omkring mig.

 3. Jeg har egentlig altid været god til at slukke mobilen, når jeg sover – jeg kunne måske øve at lægge den i seng tidligere end jeg selv hoppe i seng.
  Jeg har dog et dilemma. Her på matriklen ejer vi kun mobil-telefoner – og vi slukker dem. Men hvad nu, hvis der sker noget som gør at ens søskende/forældre/el.lign skal have fat i en om natten. Tænk hvis det er akut. Jeg er ikke særlig vild med at have min telefon tændt i soveværelset når jeg sover. Af flere årsager – 1) jeg gider ikke vækkes af ligegyldige sms’er eller opkald, 2) Noget hippie-noget med stråler og sådan jeg en gang læste om ;-)..
  Hvordan tackler I andre den situation? Er det “bare ærgerligt” eller?

  1. Hvis du har en iphone kan du jo slå “forstyr ikke” til. Så kan du vælge numre, hvis opkald stadig går igennem eller gentagne opkald :) mht. stråler, så kan man jo købe covers som “lukker” strålerne inde..

  2. Som Signe Caroline skriver, kan du slå forstyr ikke til, hvis du har en iPhone, og kun tillade opkald fra favoritter. Det er sådan min arbejdstelefon er sat op, så jeg kun bliver forstyrret, hvis det er udvalgte personer, der ringer.

   Jeg har selv min privattelefon liggende udenfor soveværelset, men så tæt på at jeg kan høre, hvis den ringer, men ikke bliver forstyrret af blink og sms’er. Det er også en måde at være sikker på at høre det, hvis der sker noget.

 4. Oh my, du rammer et ømt punkt der. Sagen er bare den, at jeg synes det er så fandens hyggeligt at ligge der med den lille skærm og kigge modeblogs, nyhedssites og youtubevideoer med boganmeldelser. Det bliver simpelthen en kæmpe udfordring, men jeg vil egentlig godt være med. Der sker jo ikke noget ved at udfordre sine vaner lidt – det er jo bare en uge ;)

  1. Præcis ;) Og omvendt kan det jo så være at du bliver bekræftet i at det andet netop er hyggeligt og fungerer godt for dig :)

 5. Uhhh… den bliver svær. Faktisk var et af mine nytårsforsæt, at telefonen skulle overnatte udenfor soveværelset og lægges i seng kl. 22. Det er gået lidt blandet med det ;-)

  Jeg tager udfordringen op, og ser om ikke det kan lykkes fra fra i aften og til søndag!

 6. God udfordring – den er jeg med på! :)

  Jeg har fået den dårlige vane med lige at tjekke mobilen som det første, når jeg vågner. Hvilket jo egentlig bare er en slags undskyldning for snooze, hvor jeg lige kan få et par ekstra minutter i sengen… men er desværre ret sikker på at Twitter og Mailen ikke er den bedste start på dagen ;)

  Rigtig god dag.

 7. Sjovt – jeg havde to nytårsforsæt til mig selv. Et var at gå mere med læbestift i hverdagen (og det har jeg holdt næsten hver uge! Glemte det dog lidt, da jeg kom hjem fra en ren makeupfri uge på ski…) og et var at lægge telefonen væk, når jeg kom hjem fra arbejde – helst i det hele taget, men som minimum indtil min søn er puttet. Så jeg er tydeligvis i sync med dine udfordringer!

 8. Du godeste, nu strammer du den, ved ikke helt hvad der er værst, at skrue ned for kaffen eller putte min baby allerede kl 20.30. Men tror jeg følger trop, både telefon og tablet sover i stuen i denne uge. Pyha det bliver hårdt.

 9. Så sejt at I er med. Glæder mig til at høre hvordan det spænder af for jer. Her går det helt ok indtil videre :) Klem Emily