Ugens udfordring

wardrobe challenge2

Hermed denne uges udfordring – eller rettere den der starter i morgen –  der er for alle os, der har lidt for meget tøj i skabet, der aldrig bliver brugt.

På en eller anden måde kommer man lidt for nemt til at gå med det samme tøj igen og igen (i nye variationer og kombinationer bevares), mens der er noget der ligesom aldrig rigtigt kommer med i rotationen.

Så hvis du også har noget liggende i skabet, som du ikke får brugt så flittigt eller måske endda noget, der aldrig har været på, så er det med at hoppe med på denne uges udfordring, der lyder således:

Udvælg min. 5 stykker tøj, som du ikke har haft på de sidste 3 måneder og hav et af dem på hver dag. I minimum 5 dage i løbet af ugen.

Jeg har allerede udvalgt fem bluser, hvoraf jeg aldrig har haft de fire til venstre på (og de tre af dem har ligget i skabet i mere end et halvt år, ups) og den yderst til højre har jeg kun haft på en enkelt gang eller to for et par år siden. Det vil jeg lave om på nu…

Jeg håber, I har lyst til at lege med :)

wardrobe challenge4

 

(Visited 2.532 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

29 Kommentarer

 1. God idé! Hvis du ikke kommer til at elske skjorten med blomsterprintet, så overtager og elsker jeg den hjertens gerne

 2. Må hellere komme ind og kigge garderoben igennem med det samme! Har en del, som nok bare samler støv på bunden af skuffen…

  Og hvis jeg så lige må byde ind med et tip, så kunne det jo ske, at eftersøgningen resulterede i fund af tøj, som nok aldrig kommer i brug igen. Hvis det skulle sgu kunne man eventuelt stoppe hele moletjavsen i en bærepose og tage den med ned i den lokale H&M, hvor de i hele uge 16 (altså fra i morgen af) giver dobbelt op på rabat-vouchers (15% sparet, jo tak!) for indleverede poser med tekstil. H&M skåner miljøet, og vi sparer penge + får ryddet op. Jeg har ikke selv noget med H&M at gøre (ud over at være flittig kunde), men synes bare, at der er ret smart :)

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Man kan gøre det samme i &OtherStories – altså medbringe en pose tekstiler og få en 10% voucher. Tror dog ikke der er dobbelt op i næste uge, men bare et lille fif :-)

  2. Det er en rigtig fin ide hvis tøjet er slidt, hullet eller plettet, så det ellers bare ville blive smidt ud.
   Men hvis tøjet stadig kan bruges synes jeg hellere man skal give det til en genbrugsbutik, så det kan blive brugt af andre. H&M genanvender nemlig kun materialerne.

  3. Desværre genbruger H&M kun en brøkdel af det tøj, de modtager. Til gengæld er de ret sikre på, at kunderne køber noget nyt, når de kommer og afleverer tøj ;) Og det er jo smart marketing, der lugter af greenwashing. For fast fashion er jo selve problemet.

   Jeg vil også anbefale, at tøjet ryger til en ægte genbrugsbutik – fx Røde Kors, hvor omsætningen faktisk hjælper mennesker i nød.

   1. Indtil den 23. april kan man også aflevere tøjet i mange dagligvarebutikker i forbindelse med Smid Tøjet, Danmark. Vores lokale fakta har i hvert fald et stort metalbur stående til tøj :-) Jeg fik ryddet op i alt mit sidste år inden vi solgte og rejste afsted ud i verden, og nu er vi lige flyttet tilbage til København, men jeg endte med blot at tage en rygsæk med tøj med. Resten har mere eller mindre glemt at jeg havde og slet ikke savnet, så det må ryge videre :-)

   2. Ida, jeg bliver lige nødt til at komme med en rettelse; for alt det tøj, der bliver samlet ind i H&M bliver enten genbrugt eller genanvendt, så intet går til spilde. Hvis tøjet er godt nok til at blive brugt igen som det er, bliver det solgt som second hand, og hvis det er for slidt til at blive brugt igen, kan det enten blive til nye produkter eller blive nedbrudt til fibre, der kan indgå i produktionen af nyt tøj.

    Forskellen på at aflevere sit tøj til Røde Kors eller i H&M er, at Røde Kors’ arbejde har et socialt formål, hvor H&M’s indsamling har et miljømæssigt formål. Og for god ordens skyld skal det siges, at H&M ikke tjener penge på deres tøjindsamling – overskuddet doneres faktisk til Røde Kors.
    Bare en lille kommentar herfra :)

  4. Super idé at kombinere udfordringen med på en eller anden måde at genbruge det tøj man ikke bruger piger :) Kram Emily

 3. Virkelig god udfordring. Glæder jeg mig til – må finde fem styks tøj jeg ikke har brugt i laaaang tid i skabet med det samme :)

 4. Uh! Det er virkelig en god udfordring.. Er selv kommet i en periode hvor jeg går i det samme igen og igen. Jeg er helt klart med! Og så vil jeg lige bakke op om Lisbeths idé med at aflevere det man ikke bruger i H&M – det er jo total win win :)

 5. Så god udfordring! Jeg har umanerligt meget tøj. Og meget af det hænger stadig med prisskilt. Uhørt! Så jeg er på (:

  1. Fedt! Og ja, den er jeg altså også lidt skyldig i kunne jeg se, da jeg fandt disse sager frem…

 6. Rigtig fin udfordring – og hvis man stadig ikke får brugt sig tøj kan man jo altid smide resten i containerne til Smid Tøjet ;)

 7. Virkelig god udfordring! Jeg har simpelthen så meget fint tøj, og alligevel ender jeg altid i de samme yndlinge. Måske dette skal være ugen, hvor jeg skal lægge tøj frem aftenen før. Så er der nok lidt større chance for, at jeg får gravet dybt ind i klædeskabet efter de glemte tøjskatte :)

 8. Hvor er din smukke blomstret skjorte fra Emily? Den ser virkelig fin og dejlig forårs agtig ud :)

  1. Den er fra Benetton og købt sidste efterår (og har stadig ikke haft den på… ups…) Klem E

 9. Kan opfordre til at aflevere tøj, der ikke længere bruges og har brug for at komme videre, til “Smid tøjet Danmark” :)

 10. Jeg er selv gået i gang med den store forårsrengøring hjemme i lejligheden, inklusive en grunddig gennemgang af alt hvad jeg ejer. I stedet for at tage de stykker tøj/bælter/tasker/sko/etc. som sjældent ser dagens lys, i brug, så har jeg valgt at donere en stor andel til genbrug (H&M/&OtherStories er også en vildt god idé – bortset fra at jeg ikke ønsker en voucher!). Prøver nemlig det der “Minimalism” af. hvor jeg gerne vil minimere materielle genstande i mit liv. Og det er så rart. Kan klart anbefales. Jeg er kommet af med så mange ting og det gør at min garderobe nu er luftig og til at overskue, plus jeg har nu en idé om hvad jeg rent faktisk ejer af lækre items, og undgår på den måde at komme ud for at re-finde de glemte skatte.
  Emily – Hvad er dit forhold til bølgen af minimalistisk livsstil? Kunne du finde på at kaste dig ud i det?
  Det kunne være spændende med et indlæg om dit syn på emnet :)
  God dag d’damer!

  1. Det tiltaler mig i alle tilfælde helt ekstremt, men jeg finder det ret svært at udleve i praksis for at være ærlig… Men det er bestemt noget jeg tænker mere og mere over. Klem Emily

 11. Med risiko for at lyde hellig vil jeg bare opfordre til at hvis I – efter I har klaret Emilys udfordring – kan konkludere at I aldrig kommer til at gå med tøjet igen, så donér det til Smid tøjet, Danmark. http://smidtojet.dk/

 12. Man får altså virkelig pæne bryster i blusen fra Gina Tricot. Så er det sagt.
  Så den skal du nok blive glad for, at du har fået hevet ud af skabet.
  At man så til gengæld kommer til at ønske sig en mere i en anden farve, er en helt anden sag :-D