Ugens udfordring – update

haloumi1_zps200a77ea

Salat med haloumi, søde kartofler og spinat (nederst i dette indlæg).

Det franske internet drillede lidt i går, men her kommer opdateringen på, hvordan sidste uges udfordring gik for mig. Og den gik faktisk overraskende godt. Jeg er egentlig rigtig, rigtig glad for grøntsager, så for mig handler det nok mest om lige at give mig selv en reminder, snarere end at skulle vænne mig til det eller forcere det.

Da først jeg var i ‘grøntsagsmodus’ og havde fundet lidt inspiration frem gik det strygende og medførte endda et par kødfri dage som bonus. Kig med nedenfor :)

Ps. Denne uges udfordring er klar, parat her.

juliti6_zpscihrtpgg

Bogen (og bloggen af samme navn) My New Roots og Mit grønne køkken blev fundet frem som inspiration…

juicetur4_zps6a71f49d

… og så drak jeg ellers også nogle af mine grøntsager, bl.a. et par juicer fra dette indlæg

friskeforaarsruller5_zpsvoumcnar

… en aften fik vi friske, vietnamesiske forårsruller, der er alletiders måde at få masser af grønt på…

aeligrtesuppe4_zpsd47fb412

… en anden aften blev det til grønærtesuppe med broccoli

rainbow1_zps54d057da

… og sidst men ikke mindst blev der også indtaget en regnbueskål eller to :)

Hvordan spændte det af for jer?

 

(Visited 1.547 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

 1. Jeg kom godt fra start med at få proppet grøntsager i mig til frokost og appelsiner i løbet af dagen, men lagde mig syg allerede om mandagen, så indtagelsen af føde blev temmelig begrænset til skånekost i nogle dage, da min mave ikke kunne klare så meget andet. Kastede mig dog over grøntsager og appelsiner igen, da jeg var kommet mig, så det blev en halv uge med det daglige grønne indtag. Jeg fortsætter dog i samme stil, for det var rart at komme op på beatet igen, da jeg var blevet lidt sløset. Der ER bare forskel på min formåen, når jeg stopper grøntsager i mig midt på dagen, end når jeg sløser med det. :-)

  1. Ih æv med sygdom, så er det altid svært at spise som planlagt. Godt at du blev hurtigt frisk og at du endte med at få en god oplevelse :) Knus Emily

 2. Vi har en fantastisk kantineordning på jobbet, så jeg får masser af forskellige grøntsager – flot serveret og spændende tilberedt – til frokost mandag til fredag.

  Til aften og i weekends er det lidt sværere, for jeg har det med at holde mig til det nemme. Lige i øjeblikket spiser jeg ofte squash (i spaghetti-form), avocado og grønne ærter, ligesom der også ryger en hel del gulerødder og tomater indenbords. Og så bliver der drukket juice med æble, gulerod, ananas og selleri.

  Den ser god ud, den dér grønærtesuppe! Den må jeg prøve. Og så er det også sæson for nye kartofler – med smør og dild :-)

  1. Hvor dejligt med kantinen, det må være fantastisk at være ‘dækket ind’ på den måde til daglig.

   Lyder nu til at du er meget dygtig, synes jeg ;)

   Mmmm…. nu craver jeg nye kartofler, så lækkert jo. Kram E

 3. Bliv medlem af Københavns Fødevarefællesskab og hent en pose grønt hver uge! Så kan du ikke undgå at blive meget mere “grøn” i dine madvaner. Jeg er i hvert fald gået fra at være kødspiser til stort set vegetar efter jeg har meldt mig ind :) Der er godt nok en smule arbejde der skal investeres i foreningen, men synes man får så meget igen på sundhedsfronten og på “god-samvittigheds”-kontoen, da varerne er lokale, økologiske og mit indtryk er også at man sparer en del på emballagen.

  1. Det lyder vel nok dejligt Lærke :) Jeg har samme oplevelse de uger vi får kasse fra Aarstiderne, men vil kigge nærmere på Fødevarefællesskabet også. Klem Emily