Ugens udfordring

pause1

Så er ugens udfordring tilbage og konceptet er stort set det samme som tidligere. Jeg stiller om søndagen en udfordring for den kommende uge, som I kan tage op sammen med mig. Når ugen er omme, kommer jeg med en status på, hvordan det gik for mig og så er jeg som sædvanligt, meget interesseret i at høre, hvordan det spændte af for jer :)

Det eneste der er ændret, er frekvensen. For fremfor at have en udfordring hver uge, som jeg syntes blev lidt for meget i længden, bliver det nu blot en gang om måneden. Så er der tid til at fortsætte med at øve sig i den nye vane, hvis det var noget, der var en positiv oplevelse, inden man igen skal prøve noget nyt. Eller til helt at forkaste den, hvis det ikke var noget, der fungerede for én.

Udfordringen bliver slået op på den søndag, der falder midt i måneden. Den kommende uges udfordring finder du nedenfor.

Ps. Se tidligere ‘ugens udfordringer’ her.

pause

Men nok om koncept og frekvens, nu skal det handle om den kommende uges udfordring :)

Og den er ganske simpel, men måske ikke så let endda. Ikke for mig i alle tilfælde. Eller det tror jeg ikke, men nu får vi se.

Tag hver dag en pause på minimum 5 minutter helt for dig selv. Uden telefon, tablet eller computer. Og minimum 5 ud af 7 dage for at gennemføre.

5 minutter om dagen kan alle klare. Eller det burde vi i alle tilfælde kunne. Det er godt for hjernen, at få et lille afbræk af og til og vi er alt for dygtige til at fylde alle dagens naturlige, små pauser (kø i supermarkedet, ventetid på apoteket osv. osv.) ud med sociale medier og telefontid, så vi aldrig rigtigt har ro.

Hvis du finder det svært aktivt at tage en pause, så sæt gerne en alarm for hvornår, du skal tage pausen og overhold den. Og evt også en timer på selve pausen (her er jeg glad for app’sne ‘Forest’ og ‘Insight Timer’) og læg så ellers telefonen væk. Nyd en kop kaffe eller te, kig op på himmelen, lad tankerne fare. Hvis det lyder for svært eller hvis det nærmere stresser dig, så læs i en bog eller et blad eller lyt til et podcast eller en meditations-app (jeg holder af ‘Calm’).

Jeg håber, I har lyst til at lege med :)

 

(Visited 1.761 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

  1. Ej, hvor er det en god udfordring – synes i det hele taget “ugens udfordring” er en rigtig god og hyggelig ting, men denne rammer et særligt svagt punkt, så det vil jeg glæde mig til at prøve☺

  2. Jeg er SÅ glad for at ugens udfordring er tilbage. Jeg er helt vild med dem fordi de er så gode til at få en til at gøre tingene på en anden måde og få lidt mere sjov ind i hverdagen. Glæder mig til at teste de fem minutter – arbejder fuld tid og læser en professionel kvalifikation på samme tid så tror et break hver dag vil være en skøn måde at forblive ovenpå.

    1. Åh hvor gør det mig glad at høre Maria og wow, lyder bestemt som om en lille pause hist og her er tiltrængt i dit hårde program :) Kram Emily

  3. Uh, dén er jeg med på! Jeg har for ikke så længe siden brugt mindfulness, men har da glemt det (ups!), så dén med at tage en pause uden tlf osv. er vist lige det kærlige spark, som jeg har brug for :)