Ugens udfordring – update

myflavour5

Se generel opdatering omkring Ugens Udfordring-indlæggene nederst i indlægget :)

Sidste uges udfordring delte vandene (ok, kunne ikke lade være ;)) og der blev lidt debat i kommentarfeltet omkring det der med vand. Hvor meget man egentlig bør drikke og at man rent faktisk også kan drikke for meget.

Det var dejligt at høre jeres mening om det og fedt at I bød ind med links til artikler m.m. Jeg syntes selv denne her var interessant og har fået et mere nuanceret syn på det med vanddrikkeri. Og lært, at der faktisk mangler beviser både for og imod at de der magiske 2 liter om dagen er det rigtige.

Når det er sagt, så er det min egen krop, velvære og velbefindende, der dikterer hvad jeg gør og finder rigtigt (indenfor rimelighedens grænser). For mig handler det meste (fra hårpleje til kost m.m.) om selv at mærke efter. Om dette eller hint føles rigtigt og ikke mindst virker for mig.

Og jeg håber og opfordrer til, at I har det lige sådan.

Det er netop det de her udfordringer handler om. At man laver et eksperiment på egen krop, garderobe eller ‘mindset’ osv. i en uge. Jeg opfordrer ikke til noget vanvittigt eller rabiat. Og når ugen er gået, er det op til en selv at vurdere om det var et hit eller ej. For fordi det virker for mig, er det jo langtfra sikkert, at det fungerer for jer.

Eller måske det virker med modifikationer. Eksempelvis lærte jeg af kaffeudfordringen, at jeg havde det bedre hvis jeg skar lidt ned på antallet af daglige kopper, men derfor drikker jeg altså stadig kaffe dagligt, bare mindre. Og det fungerer storartet. Frisureudfordringen fik mig på samme måde til at få blod på tanden med at sætte håret lidt mere op, men jeg gør det ikke hver dag længere. Bare af og til og i alle tilfælde mere end inden udfordringen.

Men tilbage til vandet. Jeg har det selv bedst og føler mig godt tilpas, når jeg drikker ca. 2 liter vand pr. dag. Det passer godt til mig og mit aktivitetsniveau. Hvis jeg drikker mindre får jeg nemt ondt i hovedet og føler mig tørstig. Hvad passer godt til jer?

NB! Som I måske har set, er der ikke nogen udfordring i denne uge. Jeg har lige sat Ugens Udfordring på pause for en stund, men den vender snarest tilbage, dog i en lidt anden form. Og I er meget velkomne til at komme med ønsker og idéer til fremtidige udfordringer :)

Savner I Ugens Udfordring imens, så nap en fra arkivet. Måske der er en, I har overset eller ikke har prøvet endnu?

h2o1_zpsnns2m7rn

 

(Visited 2.044 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Hej Emily. Tak for bedste og mest inspirerende blog. Altid brugbar læsning. Skal lige høre dig om du har prøvet de der mk olier eller livets olie og hvad du tænker omkring det. Lever selv et sundt liv med træning og fornuftig sund kost :) Jeg synes at man hører meget om det. Kh. Tanja

  1. Selv tak Tanja, hyggeligt at du læser med :) Jeg synes MK olien er rigtig god, men må lige nævne at du kan købe Livets Olie/Oil of life (den til kvinder) og så få stort set samme indhold som i MK, men til halvdelen eller en tredjedel af prisen. Så hvis du spørger mig er MK lidt overpriced… Jeg tager Livets Olie og/eller fiskeolie hver dag og synes det virker gør noget godt for hud, hår og alment velbefindende :) Knus Emily

 2. Jeg er helt enig i det, du skriver, Emily. Det handler om at lytte til sin egen krop og gøre det, der føles rigtigt for én selv – ikke hvad der nødvendigvis er rigtigt for alle andre. Personligt har jeg samme erfaring med både vand og kaffe som dig, men det er jo ikke ens betydning med, at det er sådan for alle.
  Et supergodt indlæg! :)

 3. Du har helt ret – vi skal gøre som vi føler er bedst for os selv.

  Nogle gange er det dog rigtig godt, at få rystet posen lidt, for af og til viser det sig, at det vi tror forholder sig på en måde viser sig at fungere bedre på en anden end vi troede .

  -så det er dejligt du hjælper os på vej og “ryster posen”

  1. Det er jeg glad for at du synes Rikke og det kan jeg også godt selv lide. Det er sådan man kan få øjnene op for spændende nye muligheder og få flyttet sig lidt :) klem Emily