Ugens udfordring

urtete2

Denne uges udfordring er simpel: Ingen kaffe.

Om den så bliver nem, vil tiden vise. Lidt kaffe er slet ikke dumt (fortæller min kloge, sunde Sofie mig), men alt med måde. Og jeg er altså lidt af en kaffeholiker og vil gerne skære en anelse ned og synes derfor, at det kunne være skægt at teste af hvad en uge helt uden den sorte yndlingsdrik, gør ved mig og mit velbefindende.

Jeg vil så vidt muligt også prøve at undgå te med koffein, så jeg planlægger at drikke urtete og masser af vand med smag.

De af jer der har lyst, er mere end velkomne til at være med. Hvis man synes det er alt for barsk, kan udfordringen også lyde på, at man prøver at nøjes med 1-2 kopper om dagen.

english2lyse

This weeks challenge is simple: No coffee for a week. 

Time will tell wether it’s going to be easy though. I’d like to cut back on my coffee intake to 2-3 cups a day and thought it would be fun to kick it off with a week completely without any coffee to see how it affects me. If it does. 

I’ll swap the coffee for herbal teas without any caffeine and flavored water for the next week. Feel free to join me :)

urtete1

 

(Visited 1.954 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

  1. Er sluppet indtil videre i alle tilfælde (og har ikke drukket kaffe siden søndag eftermiddag), så det er gået fint :) Klem Emily

 1. Ville ønske jeg kunne være med på den challenge, men helt seriøst – denne uge byder på SÅ meget arbejde for mig, at det ikke er en mulighed haha :-D
  Jeg ved ikke om du har prøvet at lade være med at drikke kaffe før, men du kan nok godt forvente at få virkelig ondt i hovedet uden koffeinen – det får jeg i hvert fald. Sørgeligt men sandt…

  1. Er heldigvis sluppet indtil videre og tænker at det værste må være ved at være overstået :) Knus Emily

 2. Det lyder som en god udfordring, som jeg godt kunne finde på at springe på. Dog først efter 1. februar. . Jeg er nemlig sukker- og alkoholfri her i januar, så kaffen har været min eneste tilladte last. ;)

  Hvor mange kopper drikker du typisk på en dag? (Når du altså ikke detoxer)

  1. Haha… ja det kan jeg godt forstå, det bliver nok liiiidt for meget af det gode ellers ;)

   5-7 på en almindelig dag.

   Kh. Emily

 3. Jeg har faktisk haft samme udfordring i efteråret 2015. Men jeg anbefaler stærkt (!) en mild nedtrapning. Kroppen er vant til at få koffein og får den pludselig ikke det, kan det resultere i hovedpine og utilpashed. Jeg er nede på 1 kop (om morgenen) og evt. en kop eftermiddagskaffe – og det passer mig glimrende :-) God udfordring!

  1. Takker :) Det lyder også rimeligt, dér hvor du er endt, det er det jeg godt selv kunne tænke mig 1-2 kopper kaffe om dagen, som jeg så nyder.

 4. Jeg tog en kaffe/koffein detox i sommers, fordi mit kaffeforbug eskalerer helt ud af kontrol på familieferier. Men så kunne min mave slet ikke vænne sig til kaffe igen, så nu må jeg nøjes med te.. Det er egentlig ikke så slemt, men der er bare et eller andet mere hyggeligt over kaffe :)

  Held og lykke, det er slet ikke så slemt :)

 5. Held og lykke – eller hvad man siger :-) Jeg droppede selv kaffen for ca. 5 år siden, efter at jeg havde haft flere ubehagelige oplevelser, hvor kroppen (eller min mave) sagde nej tak. Siden da har jeg kun drukket te (primært grøn), og det har jeg – og min krop – det rigtig rart med. Jo vist, jeg kan savne en kop kaffe en gang i mellem til et godt stykke chokolade, men det kan som regel erstattes med en kop sort te :-)

 6. Hej Emily,

  Hvis du vil drikke koffeinfri te, kan du også drikke de kinesiske teer, der hedder Puerh og Oolong. Derudover har jeg også ladet mig fortælle, at hvis en tebusk eller et tetræ er mere end 30 år gammelt, producerer det ikke længere koffein :)

  Tak for fin bloglæsning!

  1. Hej :)

   Både pu erh og oolongtheer er gode for helsen, men de indeholder altså begge koffein.
   Pu erh er en the som er gennem en lang process og bl.a. tilsættes en svampekultur. Desværre smager den (synes de fleste) ret så forfærdeligt. Oolong er ikke nødvendigvis en kinesisk the, men kan produceres i mange lande. Det er en type the ligesom grøn og sort er en type. Disse theer smager til gengæld ofte helt fantastisk :)

   I forhold til kaffenedtrapning var jeg selv på et sådan for ca et halvt år siden. Jeg tror aldrig jeg har haft det så skidt (og jeg drak endda kun 1-2 kopper dagligt) med både kvalme og voldsom hovedpine.
   Men jeg tror det er meget individuelt hvordan man reagerer på en sådan detox.
   Jeg håber du (Emily) kommer igennem uden de store gener.

   Og tak for en rigtig god blog. Jeg nyder at læse med :)

   1. Jeg glemte vist at tilføje, at når teplanten bliver gammel nok og er veletableret (dvs. mere end 30 år gammel), stopper planten med at producere koffein. Koffein er nemlig et naturligt pesticid, planten danner for at forhindre angreb fra insekter og larver. Derfor vil der, hvis man køber kinesisk te af høj kvalitet (typisk fra gamle og veletablerede tehaver), ikke være særlig meget koffein i disse teer.

 7. Jeg havde 3 uger i december uden kaffe og jeg havde det så godt! Derudover havde jeg også minimalt indtag af sukker og det er simpelthen det bedste jeg har gjort for mig selv. Hvordan jeg klarede det med eksamensperiode, ved jeg ikke ;) Nu drikker jeg 1-2 kopper om ugen og kun når jeg virkelig virkelig har lyst til en og jeg kan lave den rigtig god. Hvis det har bare det mindste at gøre med, at jeg er træt, så tager jeg noget urtete. Det lyder helt helligt :D ;)

  1. Ih sikke en dejlig succeshistorie :) Har ingen planer om at droppe kaffen helt på sigt, men skære ned det vil jeg gerne, satser på at ende på 1-2 kopper efter denne uge, dejligt at høre at det kan lade sig gøre. Kram <3

 8. Jeg forsøger i forvejen at holde mit kaffeindtag nede på 1 – 3 kopper om dagen, da jeg på et tidspunkt gik helt kaffeamok og kunne bælle 7 store krus uden problemer. Det har været ret problemfrit. En eller to kopper om formiddagen og en igen om aftenen. Resten af tiden drikker jeg te og allermest drikker jeg koldt vand lige fra hanen – det er nu engang det bedste og smager helt vidunderligt :)

  God idé med nedtrapning og at erstatte kaffen med lidt te, og rigtig meget held og lykke. P.s. hvor er det hyggeligt med disse udfordringer.

  1. Hvor godt at høre at det har kunnet lade sig gøre. Jeg kunne nemlig også snildt nappe 5-7 kopper om dagen og det tænker jeg er liiiige i overkanten ;)

   Og fedt at du synes udfordringerne er hyggelige. Det synes jeg også selv ;)

   Knus Emily

 9. Det er en udfordring, som jeg har sagt til mig selv, jeg skal igang med i flere måneder. MEN – jeg kan ikke tage mig sammen. En dag uden kaffe giver mig hovedpine, så jeg går ud fra, at jeg er decideret afhængig, så måske skulle jeg kaste mig ud i det? Sejt er du tager kamepen op, haha

  1. Kan læse her i kommentarerne at flere andre også har oplevet hovedpine og ubehag i forbindelse med kaffestop, så prøv evt at trappe langsomt ned, hvis du oplever det sådan. Her er det gået fint med en kold tyrker, men gør det der fungerer bedste for dig :)
   Mit mål er langfra at blive helt kaffefri (ELSKER kaffe), men tænker det er meget godt at skære lidt ned :) Klem Emily