Ugens udfordring – update

illum rooftop1

Hermed en update på sidste uges udfordring – et bryllup, en modeuge og en housewarming senere. Det var sådan cirka den sværeste uge, at holde alkoholfri. Forstået på den måde, at jeg blev tilbudt minimum 3 (!) genstande om dagen fra tirsdag til lørdag. Men nu hedder det jo ikke udfordring for ingenting og man behøver jo ikke altid gøre det nemt for sig selv ;)

Og det gik faktisk rigtig fint. Jeg havde på forhånd udvalgt lørdag som min ‘cheat-day’, men hvor jeg stadig holdt mig i skindet. 1/2 glas champagne til bryllupsreception og 1 lille glas rødvin om aftenen til housewarming. Derudover rørte jeg ikke en dråbe.

Sværest var det tirsdag, hvor jeg var til pressemiddag i Illum (hvor billederne er fra) og hvor der allerede stod champagne og ventede ved kuverten. Jeg lod den dog være og nappede bobler à la Pellegrino i stedet. Resten af ugen takkede jeg bare pænt nej og blev positivt overrasket over virkeligt gode ‘virgin cocktails’ og så fik jeg selvfølgelig de uundgåelige graviditetsspørgsmål. Og nej, det er jeg altså ikke. Endnu…

Hvordan gik udfordringen omkring hvid uge for jer?

Jeg syntes, det var fint at opleve, at jeg egentlig helt selv bestemmer. Og at jeg ikke behøver høflighedsdrikke. Jeg kommer fortsat til at nyde både champagne, fredagscocktails, et godt glas vin eller en kølig pilsner, men jeg har helt bestemt tænkt mig at holde de gode takter måneden ud og nøjes med en enkelt genstand eller to om ugen.

Ps. Se tidligere ‘ugens udfordringer’ her.

illum rooftop3

(Visited 2.895 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Vi skal til 2 x 40 års fødselsdag på lørdag, og det kommer til at være en våd fest. Men også fest der er hurtig overstået når man ikke har drukket noget i 3 uger, for så skal der ikke meget til. Vi valgt derfor at dele en flask rødvin i lørdags, så vi ikke ender med at være alt for fulde alt for tidligt på lørdag.

  Men jeg synes nu det har været dejligt men en pause, synes godt man kan mærke det dagen efter i kroppen, når man har fået et par glas vin om aften.

  1. Det lyder nu også som en god fest du har i vente og fornuftigt både med ‘forberedelse’ og mådehold :) Lækkert at det har været en god oplevelse og sat det lidt i perspektiv. Sådan havde jeg det også. Knus Emily

 2. Jeg var ikke med på udfordringen i denne uge, men holdte min egen udfordring fra april-slut juni hvor jeg slet ikke rørte alkohol. Det var svært men hold da op hvor var jeg stolt efterfølgende! Og har virkelig ændret holdning til hvor meget alkohol jeg egentlig har lyst til at drikke. Man bliver jo nærmest tilbudt hver dag.

  1. Wow hvor godt gået! Og ja, helt enig. Vi er virkelig et alkohol- og kageland ;) Elsker begge dele, men det behøver jo trods alt ikke være dagligt, så ryger det specielle lidt. Hellere lidt, men godt og når man virkelig kan nyde det :) Kram Emily

 3. Jeg drikker stort set aldrig… Kan ikke tåle det. Jeg bliver simpelthen syg efter et halvt glas… Så jeg takker stort set altid nej til alkohol. Men jeg kan ikke forstå, hvorfor det i nogle kredse, ikke er acceptabelt! Der er flere steder, hvor der bliver set skævt til dig, hvis du takker nej. Jeg kan fint more mig og holde fest uden…

  Bare en tanke fra en “kedelig” dame…. ;-)

  1. Ja det er vist virkelig en kedelig, dansk tendens. Hvis vi skal hygge skal der være slik og skal vi feste skal der indtages (store mængder) alkohol… Forstå mig ret, jeg kan godt lide og nyder begge dele, men jeg kan altså også godt både hygge og more mig uden… Det er lidt ærgerligt at det skal hænge sådan sammen og at det skal være så svært at vælge fra (uden at blive set skævt til eller være gravid). Kram Emily

   1. Præcis!!! Og når der nu er SÅ mange lære virgin cocktails, så er er det jo ikke fordi man bare render rundt med en cola eller en kop kaffe… Apropos, har du/i smagt virgin cocktails hos sticks n’ sushi på toppen af Tivoli hotel?? OMG de er gode!! De er så gode, at vi gerne tager turen fra Sorø derind ;-)

 4. Åh, den med at takke nej til alkohol er virkelig en udfordring i Danmark, synes jeg. Forstået på den måde at alkohol er så integreret en del af vores kultur, og jeg synes, at det er utroligt, at når man er kvinde i den fødedygtig alder (og har partner) takker nej til alkohol, jamen så må det da være fordi, at man er gravid, for hvem takker frivilligt nej til alkohol? Det er ihvertfald meget min erfaring med det.

  Med undtagelse af mine vilde teenageår i provinsen (haha), så har jeg aldrig drukket særlig meget (sammenlignet med de kredse, jeg er kommet i, og ikke at der har været en syg alkoholkultur der på nogen måde, men antagelsen om at selvfølgelig takker man ja til alkohol, den er der bare a.l.t.i.d.).

  For et par uger siden var jeg til en større familiefest på min kærestes side af hans familie, og da jeg ikke havde lyst til alkohol, drak jeg selvfølgelig ikke andet end danskvand hele aften. Da vi sidder, og spiser hovedret får jeg selvfølgelig det spørgsmål, jeg har ventet på at få hele aften: “Anne, drikker du ikke alkohol?”

  Normalt plejer jeg, at sige til folk (hovedsageligt dem der ikke kender mig – ingen til denne fest med undtagelse af min kæreste og hans forældre kendte mig), at jeg dyrker meget sport (hvilket jeg gør), og derfor gerne vil holde min gode form ved lige, og derfor ikke drikker alkohol så ofte.

  Jeg har også nogle gange brugt forklaringen, at jeg går meget op i sundhed (hvilket jeg også gør), og at det er årsagen til, at jeg ikke drikker alkohol så ofte. Denne gang orkede jeg dog hverken den ene eller anden søforklaring (selv om de begge passer… nogle gange), så jeg sagde det bare som det var: “Jo, jeg drikker alkohol, men jeg har egentlig bare ikke lyst til det i aften. Nogle gange har jeg lyst, og så tager jeg et glas, men andre gange har jeg ikke lyst, og så gør jeg det bare ikke.” Dette lukkede samtalen, præcis som jeg havde håbet.

  Jeg ved ikke, hvorfor at jeg tidligere ikke bare har sagt sandheden, at jeg drikker alkohol, men kun når jeg har lyst… Det burde jo ikke være så svært, og de fleste er da sikkert forstående for, at nogle dage har man lyst andre dage har man bare ikke. Det er som om, at der skal være en “årsag”, hvis man takker nej til alkohol. Eksempelvis være gravid eller sygdom.

  Med de seneste års store fokus på sundhed etc., så synes jeg dog, at det er blevet mere “legitimt” at takke nej til alkohol, eller folk er mere forstående, end hvad de var for bare 5 år tilbage.

  Det er mine erfaringer/oplevelser ihvertfald :)

  1. Hej Anne, så dejligt at høre din historie + erfaringer :) Læste først din kommentar, efter jeg havde svaret på den ovenfor, men som du kan læse udfra den, har vi tænkt det samme omkring vores (druk)kultur.
   Fedt at din ærlige udmelding fungerede så fint. I den seneste uge har jeg primært benyttet mig af ‘strudsemetoden’ og altså taget imod glasset og skålet med, men uden at drikke/gået i baren hvor jeg har bedt om en virgin-cocktail (men hvor ingen kan se om det er en rigtig drink) og har på den måde undgået spørgsmålene. Men tror at jeg også fremover bare vil sige det som det er når/hvis jeg en aften ikke har lyst til at drikke. Så må vi se hvad der kommer ud af det. Skål ;) Klem Emily

 5. Yes mand! Det er pludselig lettere end forestillet, ik’os? Her er det så et barn i maven der er grunden, men det var frygtet, lyder næsten alkoholisk. Men virgin-cocktails kan være præcis lige så gode.

  Og af en eller anden grund, er det bare fedt ikke at have tunge vintømmermænd, og moralske tømmermænd en søndag morgen!

 6. godt gået

  og dejligt du blev positivt mødt, selvom det lidt kedligt folk automatisk tror man er gravid hvis man siger nej tak til alkohol.