Bryllups- & bikinibootcamp: Selvforkælelse og nydning

Hermed sidste lille rosin i pølseenden i den store Bryllups- og bikini bootcamp. Og lad mig lige minde om, at titlen måske skærer nogen i ørerne, men at “camp’en” (det fremgår også ret tydeligt, hvis man læser de forskellige indlæg), netop er en alternativ og lidt mere holistisk en af sin slags. Der er ikke noget lynkur eller kropsnegativisme over den.

Det er ren kærlighed og gode ting, man kan gøre for sig selv og ens sundhed og velbefindende.

I dag skal det – sidst men overhovedet ikke mindst! – handle om nydelse og selvforkælelse.

Nydelse
Jeg tror på, at det er vigtigt at nyde (og give sig selv ægte lov til det) en masse ting. Det kan være alt fra et glas champagne til sex med ham man elsker (evt. i umiddelbar kombination). Men fordi det er lidt mere gangbart og noget der er næsten ens for alle, så lad os her, holde os til det at nyde mad. Al slags mad. Både den der nærer og vitterligt er god for os, men også alt det andet.

Jeg elsker lækkerier, kage, chokolade, godt brød med masser af smør, hvid, hvid pasta, chips og andre såkaldt ‘syndige’ sager. Jeg spiser dem ofte og jeg nyder dem. Jeg spiser dem med måde og jeg går efter god kvalitet. Og så kunne jeg ikke drømme om at give mig selv dårlig samvittighed imens. Eller efter.

Du hører mig aldrig sige, “nå, men så må jeg løbe en ekstra lang tur i morgen”, efter at have spist et stykke kage. Jeg fører slet ikke den slags regnskaber.

Jeg nyder kagen OG jeg nyder løbeturen. Det ene er ikke en straf for det andet.

Selvforkælelse
Jeg elsker at forkæle andre og hygge om folk, men jeg tror også på, at det er vigtigt at kunne gøre det samme for sig selv. Så jeg forærer mig selv blomster hver torsdag, arrangerer hygge-hjemme-spa-aftener for mig selv, eller køber mig fra at nogen masserer mine skuldre og nusser om mit ansigt.

Og så taler og tænker jeg pænt om mig selv. Og min krop. Der er alt for mange (unge) kvinder, der bruger alt for meget tid på at tænke dårligt om dem selv. Det tror jeg ikke man bliver hverken gladere eller smukkere af. Og det kan næppe være motiverende.

Giv dig selv et kram og køb et bundt blomster. Og kig dig i spejlet og ros dig selv. Du er flot og din krop er en helt utrolig størrelse, der kan ting, vi nærmest ikke begriber. Ok, de af jer der er mødre, har nok lidt større begreb om det. Men alligevel.

Sæt Nik & Jays “Du’ for lækker” på repeat på indersiden af hovedet og ryst din numse. Uanset størrelse eller facon ♥

(Visited 4.005 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Du er simpelthen et fantastisk positivt menneske Emily! Du har hjulpet mig meget til at tænke langt mere positivt om mig selv og lægge fokus alle de små glæde i en ellers triviel og kedelig hverdag :)

  2. Dejligt indlæg, som jeg er fuldstændig enig i! Alt den snak om at vi “synder”, når vi spiser kage, chokolade, slik mm, er jeg så træt af. Vi skal nyde det med god samvittighed og så ellers også nyde at gøre noget godt for kroppen, når vi går, løber, svømmer, kysser, krammer?

    Og ja, kroppen er et fantastisk instrument, som jeg er dybt taknemmelig over – har selv fået det understreget for nylig, da jeg netop er blevet mor for tredje gang for to uger siden. Tænk at min krop endnu en gang har skabt et perfekt lille menneske, som den nu også giver næring til de næste mange måneder.

    Tak for en skøn og nede på jorden-tilgang til tilværelsen!?

    1. Selv tak og kæmpe tillykke med barn nummer tre. SÅ sejt gået altså. Kram til dig <3

  3. Skønt skønt indlæg! Og vigtig pointe i det med, at man ikke skal gøre sig fortjent til mad. Den filosofi har jeg også. Jeg træner fordi jeg elsker det. Spiser kage, fordi jeg elsker det. Og spiser sundt, fordi jeg nyder det og nyder den glæde det giver mig. Intet af det er en straf.