Små ting

Et kvarter på altanen med avis, ostemadder og kaffe i søndags. Alene. Og så er man som født på ny efterfølgende. Egentlig vildt, hvor lidt der skal til.

Altså det blev ikke bedre end sidste uge, men trods alt blev det. Og den slags små sejre, tæller vel også? Jeg vælger at tænke ja. Små sejre til Små ting.

For nok havde jeg lovet ugentlige Små ting igen hver mandag, men jeg har altså stadig ikke helt knækket koden til at være på barsel med næsten 9-måneders baby, der holder mig munter, på stikkerne og i skak og samtidig passe en virksomhed med mange led. Men pyt skidt. Tirsdag bliver det så.

Og tak for alle hep og søde meddelelser angående Små tings genopståen. Så herligt og motiverende. Tak ♥

Hvordan har I det egentlig derude? På en måde føles det som om vi er igennem det værste (er det blot et luftkastel?) og samtidig er det underligt at fremtiden er så uvis…

Er I hjemsendte og ved at gå til af Corona-kedsomhed og er I helt trætte og mætte af diverse bage- og DIY-projekter? Eller har i pladen (lidt for) fuld med arbejde på underlige tidspunkter af døgnet for samtidig at kunne køre hjemmeskole eller -pasning? Har I overvejet skilsmisse eller (flere) børn? Har I set alt, hvad der er på Netflix eller er I helt og aldeles bagud med alt fra e-mails til søvn?

Helt objektivt set, er denne tid bare svær og hård for langt de fleste af os. Men på vidt forskellige måder. Hvor nogen har for meget tid at fylde ud og måske ligefrem føler sig ensomme, har andre mere end rigeligt og endda måske for meget at se til. Eller bekymringer i hobetal. Og så er vi slet ikke kommet ind på dem, der er direkte berørte af Covid-19 på eget eller egnes helbred. Eller som er særligt udsatte, når et samfund lukker ned.

Kram til jer alle, uanset hvad I bøvler med af stort eller småt for tiden. Må den (næsten) nye uge bringe gode ting med sig. Om ikke andet små gode ting hist og her på jeres vej, der kan få smilet frem og bekymringerne væk for en stund ♥

Stor tak i øvrigt, for at I spreder glæde på mine kanaler. Både her, på instagram og mail, er der så god stemning. Det betyder så meget for mig og er så værdsat og motiverende, tak ♥

 

Min største hobby i disse dage, mens jeg triller lurtur med Kurt: At fotografere blomstrende frugttræer. De ser næsten uvirkelige ud i al deres skønhed.

At få lov at lege sommer for en dag i torsdags. Sikke et vidunderligt vejr hva?

Da jeg fandt en (håbefuld) huskeliste jeg skrev for en måneds tid siden og som på daværende tidspunkt virkede helt uoverstigelig. Og jeg så på nuværende tidspunkt kunne krydse alle punkter af. Jeg ved godt det ikke ser ud af meget, men når det kan være svært bare at nå/huske at børste tænder, så føltes det altså som lidt af en bedrift. Helt stolt.

To absolutte favoritter: Lur med baby, der har behov for tæt kontakt for tiden (om det er tænder eller tigerspring vides ikke, men noget sker der så afgjort i den lille mand). Og kaffe. Kaffe, kaffe, kaffe ♥

Der er læseklub og fælleslæsning igen i aften (tirsdag) kl 20. på min Instagram (@emilysalomon), hvis I har lyst til at læse med. Vi læser ‘Bid’ fra novellesamlingen Kattemenneske, der kan lånes på e-reolen.

Fredagsmiddagen var Scrocchiarella (en foræring, så reklame). Umuligt at udtale men så afgjort lækkert og lige noget for en pizzaelsker som mig. Kunne godt spise igen pronto!

solnedgang

Solnedgang og en lillebitte slice af en nymåne på en skyfri himmel.

(Visited 3.126 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Du er tilgivet for sen udgivelse, synes jo faktisk næsten at små ting pynter lidt bedre på en tirsdag, der ellers ofte kan føles lidt lang på hjemmekontoret.

  I øvrigt, så vil jeg bare sige at du virker som total powerwoman med alle de ting du når i din barsel. Du skriver at det nogen gange kniber med tandbørsten, men jeg synes ærlig talt at du sagtens kan give dig selv et kæmpe skulderklap for alt det du når mens du endda er på barsel. Jeg kan knap nok jonglere med speciale og studiejob i det her hjemmearbejdsliv, så jeg synes at du er mega sej <3

  1. Dejligt at høre Amalie! Så udkommer det også tirsdag i denne uge ;) Og kan så godt følge dig. Kaldte altid tirsdag for ‘trætte tirsdag’ sammen med en tidligere kollega, da jeg var på PR-bureau. Synes mandag er en ret ok dag, mens tirsdag altså nemt kan føles lidt lang, som du skriver.

   Og tak, virkelig! Hvor er du bare sød. Det er så dejligt og motiverende at høre, når man selv synes det sejler lidt. Kan dog ikke rigtigt klappe mig selv på skulderen over det sene svar her, men tænker at sent svar må være bedre end intet svar ;)
   Stort kram herfra og god hjemmearbejdsdag, hvis det stadig er med den på <3 E

 2. Hvor er det hyggeligt at ‘små ting’ er tilbage. Og helt forståeligt at det kan svinge lidt med udgivelsesdagen (skrev hende end en søn på knap 11 måneder) ;-)

  Jeg må sige, at jeg er ved at have det stramt. Og så får jeg dårlig samvittighed, fordi at der er andre, der har det meget værre. Men savner at se venner, mødregruppe, familie. Der sker så meget med vores søns udvikling lige nu, og jeg føler at han/de/vi går glip af tid sammen. Vi bor i Tyskland, så ekstra pres med grænsen .. Men det har jo en ende, før eller siden, og det skal jeg lige minde mig selv om. Og vi er sunde og raske <3. Om ikke andet, så vil den her tid forhåbentligt minde os alle sammen ekstra meget om, at vi skal sætte pris på det liv vi normalt lever :)

  1. Yikes, kan kun forestille mig at det bliver endnu vildere. En på 11 måneder, må være som at have en tornado, der hærger ;)

   Kender virkelig godt, det med den dårlige samvittighed. Og tænker selv hele tiden ‘men der er jo så mege, der har det værre end mig/os’. Men omvendt tror jeg måske bare man skal erkende (og for så vidt omfavne) at det er en svær tid for næsten alle og at man ikke behøver at gradbøje det. Men altså derfor må man selvfølgelig meget gerne stadig anerkende egne privilegier og at mange andre HAR det værre. Men stadig ok at føle en masse også selvom man ikke er direkte ramt. Det ER en virkelig underlig tid. Godt at du kan se ‘målet’ og bevare en form for optimisme <3
   Stort knus E

 3. Jeg er lige startet på arbejde igen (et af dem. Min freelancetjans er fortsat aflyst ?). Jeg laver mad på en skole deltid og der er stort set intet at lave. På en måde rart at være tilbage, men også sært. Jeg savner virkelig at kunne sove til jeg er frisk (okay, strengt sagt til småbørnsforældre men altså) og spise når jeg er sulten. Og kontakt med eleverne, som jeg ingen kontakt må have med. Sådan en sær tid! Tak for de små gode glimt og læseklubben, som er ugens optur ?

  1. Det forstår jeg virkelig godt Laura <3 Og det er helt ok at have det sådan, tænker jeg. Også selvom der er nogle der har det værre (eller sover mindre, haha). Stort kram herfra og dejligt, hvis jeg kan sprede bare lidt glæde.

 4. Jeg arbejder hjemmefra, og på trods af at jeg sidder på en gammel spisebordsstol, og i øvrigt deler vores lille stue med min kæreste, der også arbejder hjemme, så går det helt okay so far. Det har faktisk været ret hyggeligt :)

  Derudover er jeg også ved at være træt af den venteposition, vi befinder os i. Jeg glæder mig til at kunne genoptage socialt samvær, sportsaktiviteter og ferieplanlægning. Hvornår det så end bliver. Indtil da hygger jeg mig med dine Små Ting, der er og bliver et af mine yndlingsindlæg hos dig :)

  1. Dejligt at høre <3 Altsammen <3

   Men ja, det er nok især den venteposition (som vi jo nok kommer til at være i, i en eller anden grad i et godt stykke tid endnu), som kan være svær at kapere. Hvor meningsfuld den end er.

   Stort knus E

 5. Jeg sidder og arbejder hjemme på normal arbejdstid 8-16, og børnene er afsted i hhv. børnehave og skole igen. Så bortset fra de første uger, som var PRESSEDE med 2 fuldtidshjemmearbejdende (eller forsøg på…) voksne og 2 børn, der skulle hjemmepasses, så synes jeg det går super fint nu. Jeg er MEGET mindre stresset i løbet af dagen, morgenerne er mere rolige (mor bliver ikke så stresset/hidsig ;-)) og jeg har i det hele taget mere ro og mere tid, og det nyder jeg helt vildt! Jeg er den lidt introverte type, så jeg er faktisk ikke så mærket af savn efter sociale aktiviteter, som jeg hører, at mange andre er. Men jeg er jo heller ikke alene herhjemme, så jeg får fyldt min ‘kvote’, selvom det selvfølgelig kunne være dejligt med en lille ‘udskiftning’ og venindesnak indimellem :-)

  1. Ej forstår SÅ godt at de første par uger var pressede for ikke at sige noget nær umulige. Phew. Godt gået mama!
   Og kan også SÅ godt relatere til at der faktisk er noget rart i færre sociale begivenheder osv. osv. Jeg er også selv over i den introverte liga og derfor passer det mig storartet at arbejde for mig selv og hjemmefra (som jeg jo plejer), hvilket jeg tænker, er det du oplever og nyder nu :) Men ja, selv undertegnede ‘lone rider’ begynder altså at savne lidt variation i selskabet, haha. Og så SAVNER jeg virkelig et par veninder, min mor m.fl. Jo, jo vi taler i telefon osv, men kan mærke at jeg begynder at savne den ægte nærhed også.
   Må sætte ekstra meget pris på den, når den kommer igen <3
   Stort kram E

 6. Jeg arbejder hjemmefra, og må indrømme jeg synes, det er utrolig hyggeligt, og meget produktivt ift. mit normale kontor med mange afbrydelser i løbet af dagen. Jeg nyder de rolige morgener, tid til at læse en bog, og at jeg ikke skal ret meget på bestemt tidspunkter.
  Det sagt, så er jeg godt træt af alle de arrangementer, fritidsaktiviteter og sociale aftaler, der er aflyst, og som der pt. ingen udsigt er til bliver genoptaget. Det ville være uendelig rart, om der snart blev sat nogle datoer på tingene, om ikke andet så man vidste, at man ikke skal regne med at kunne xxx før til efteråret, eller hvad der nu giver mening.

  Allermest ondt har jeg af de ældre på plejehjemmene, og dem der pga. handicap ikke forstår, hvorfor deres vante rytme er brudt, og hvorfor deres familie og venner ikke længere kommer på besøg. Det er så uendelig trist at tænke på, at der sidder mennesker, som måske føler sig glemt, og ikke forstår hvad der sker omkring dem.

  1. Ja, det at arbejde hjemmefra og uden forstyrrelser kan virkelig noget. Da jeg var i en projektansættelse som konsulent i et halvt år forrige år, blev jeg også helt overrasket og skulle lige lære at indfinde mig med, hvor meget af arbejdstiden, der IKKE er effektivt arbejde haha. Så kan det noget helt andet (og på sin egen måde givende og produktivt) at have kollegaer, men jeg er altså også fan af at arbejde uforstyrret og solo ;)

   Og helt enig ift. at den der venteposition føles som limbo…

   Det er hjerteskærende, jeg tænker både på dem og på de udsatte børn, der bliver glemt, klemt eller overset, når samfundet er lukket (delvist) ned. Så trist.

   Stort knus E

 7. I also work from home but it is okay as I worked already previous Corona sometimes from home. And I see on Thursday it was really wonderful on the beach – as I live in Bavaria I have to admit that I really miss the beach. We’ll see when it is possible again for us to be on the beach …
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 8. Dejlige ‘Små ting’ du deler her, og da jeg så dit billede med solnedgang og nymåne fik det mig til at smile. Så smukke himmelfarver og den fine, elegante måne. Naturen er bare så smuk for tiden, og jeg synes faktisk der er mere tid, hos mig i hvert fald, til at nyde den, her i corona-lockdown. Jeg savner selvklart familie og venner, men for mig personligt er det på andre punkter en rigtig rar tid. Jeg har fundet ud af, at jeg tidligere har pådraget mig en FOMO, som faktisk gjorde mig ret presset og udkørt. Nu ved jeg, at der sker lige præcis nul og niks, for hverken mig eller andre, og jeg går derfor ikke glip af noget eller føler at jeg ‘burde’ deltage i den koncert, den sammenkomst og diverse arrangementer.
  Jeg glædes også over at se billeder af flytrafikken i Europa- på klimaet/miljøets vegne. Og den reducerede luftforurening i byerne samt de mange dyr, som trives bedre i naturen nu. Jeg håber det skaber grobund for en grønnere fremtid.

  1. Gode pointer Anna <3 For ja, der er heldigvis også noget positivt ved det hele og ikke mindst noget at lære af. Stort klem herfra

 9. Tak fordi bliver ved med spændende indlæg og aktiviteter, også i Corona tid. ? Jeg arbejder som læge og synes vi har meget travlt i almen praksis inde i København, så jeg bruger mine aftener på at lave lækker mad med min kæreste (her hjemme udforskes der i vegansk mad, med stor begejstring igennem sidste mange måneder) , slappe af til dokumentarer og håber og prøver på en lille baby i maven! Så på en måde en træls tid da jeg er langt fra min egen familie der bor i udlandet, men samtidig den mest spændende tid i mit liv på personligt plan!

  1. Åh sikke en dejlig kommentar Klara! Herligt med spændende tid og forhåbentlig med babyspirer. Al mulig held og lykke herfra <3 Stort kram E