Opskrift: Sund fastfood-salat

Denne her salat – eller variationer over samme tema – får vi ofte på travle hverdage. Hurtigere end at bestille og hente takeaway, omend den selvfølgelig trods alt kræver en lille indsats i køkkenet. Men det er nu ok synes jeg. Især når man bliver belønnet med et alternativ, der er både sundere og billigere og hvor man selv er herre over, hvad der er i.

Hvad der er i denne ‘bowl’ er nedenfor, men man kan snildt sammensætte med, hvad grøntsagsskuffen rummer og gerne supplere med lidt speltkerner/brune ris/quinoa, kikærter eller bønner, kød eller fisk, frugt, feta eller bøffelmozzarella osv. osv.

Hvad er der i jeres yndlingssalat?

SUND FASTFOOD-BOWL
– 2 personer

1/2 spidskål, snittet fint
1 squash i halve skiver
lidt olie til stegning
1 spsk soja
2 gulerødder, revet eller ‘skrællet’ i strimler
1 hjertesalat/mini romainesalat, skyllet og revet i mindre stykker
1 avokado
1 citron
evt. olivenolie
2 små søde kartofler, ovnbagt i mindre stykker*
falafler, færdigkøbte eller hjemmelavede
chiliflager
græskarkerner
rosiner
evt. din yndlingsdressing

  • Steg halvdelen af spidskålen sammen med squashen i lidt olie på en varm pande. Hæld sojaen på og lad det stege videre ved middel varme til kål og squash er møre, men med bid.
  • Fordel den resterende, rå kål i to skåle, derefter de revne/strimlede gulerødder, salaten, de bagte, søde kartofler og den stegte kål/squash.
  • Halver avokadoen og skær den i skiver og kom en halv på hver skål.
  • Pres en halv citron (efter smag) ud over hver salat. Lidt god olivenolie er heller ikke tosset.
  • Kom falaflerne på (eller kylling, laks eller hvad du føler for).
  • Drys chiliflager på avokadoen.
  • Drys græskarkerner og rosiner på gulerødderne.
  • Voilà, mad på 15 minutter. Velbekomme.

* Dette var en rest fra dagen før. Man kan nemt lave en stor portion (og også bruge andre rodfrugter), eksempelvis søndag og så bruge dem i salater i løbet af ugen. Skrub de søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir, vend dem med lidt olie og drys med salt, peber og evt. chili, kanel, paprika eller lign. Bag ved 200 grader i ca. 30 min.

Skriv en kommentar