Ugens udfordring

morgenmad4_zpse09182c0

Så er jeg klar med denne uges udfordring – eller rettere den der starter i morgen – og det er en af de skrappe. I alle tilfælde for Frk. Slikmund her. Vi skal nemlig lade være med at spise sukker. Hverken i ren form eller i slik, is, kage, chokolade eller lignende. Eller i form af honning, sirup osv.

En helt sukkerfri uge. Eller som minimum 5 dage uden sukker. Også det tilsatte.

Lidt frugt er ok, helst bær og lignende der ikke indeholder så meget frugtsukker.

Ligesom med kaffeudfordringen er det ikke fordi, jeg har planer om at holde mig fra kage og chokolade for altid. Men jeg vil gerne skære lidt ned og tænkte derfor, at det kunne være skægt at teste af hvad en uge helt uden søde sager, gør ved mig og mit velbefindende.

Jeg håber, I har lyst til at lege med :)

english2lyse

This weeks challenge is simple: No sugar (or sweets, cake, chocolate etc.) for a week. 

Time will tell wether it’s going to be easy though. I’d like to cut back on my sugar intake (I have a serious sweet tooth) and thought it would be fun to kick it off with a week completely without any sweets to see how it affects me. If it does. 

Feel free to join me :)

rainbow1_zps54d057da

 

(Visited 2.511 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

40 Kommentarer

 1. Pyha, jeg har lige taget alle hverdag (og de fleste weekender) i februar sukkerfri – men jeg er klar på endnu en uge..:)
  Man får det fantastisk..:)

  1. Har du nogle tips og idéer til mellemmåltider, aftensmad (måske ikke svært, men lidt generelt inspiration er aldrig dumt jo) og særligt morgenmad (hvis man vil undgå det tilsatte)? :-)

  2. Det er så motiverende at høre Lise :) Og sejt at du napper en uge mere :) Kram

 2. Uh det vil være spændende at forsøge sig med! Har du nogle tips og idéer til mellemmåltider, aftensmad (måske ikke svært, men lidt generelt inspiration er aldrig dumt jo) og særligt morgenmad (hvis man vil undgå det tilsatte)?

 3. Ih hvor jeg altså bare er fan af de her indlæg på bloggen!
  God søndag og velkommen hjem.

 4. Har selv gået med tanken om, at jeg lige skulle have mig en uge helt uden, for det tror jeg virkelig min krop og hud har brug for, ikke fordi jeg spiser vildt meget til hverdag. Men det er som om det har taget lidt overhånd for mig den sidste tid.
  Så jeg er med! :)

  1. Har det præcis lige sådan. Det er ikke fordi det er helt slemt, men det er bare lidt for ofte… Pøj pøj med det :)

 5. Uha, det har jeg gjort et par gange.. Jeg gjorde det i en måned i forbindelse med genoprettelse af min tarm, hvor jeg bl.a. også skulle undvære søde grøntsager, stærk mad og hvide kulhydrater. Jeg kan huske en episode i uge 2, hvor jeg græd på vej ud af Meny, fordi jeg ikke måtte spise is.. Det kan være hård kost med sådan en omgang ;)

  1. Åh nej håber ikke det ender sådan her. Selvom jeg godt nok savnede min chokolade i går! Kram :)

 6. Den udfordring skyder jeg lige et par måneder til specialet er færdig. Lange dage med analyse og dybe teoretiske tanker kalder altså på at blive belønnet med lidt sødt engang imellem :) Men held og lykke med det til jer andre!

  1. Jeg har lige læst i Ugeskrift for læger i dag, at chokolade forbedrer de kognitive evner, så bliv du endelig bare ved det, så længe du skriver speciale :-)

 7. Jeg har levet lidt over et 1/2 år uden tilsat sukker og minimalt indtag af frugt- og mælkesukker. Det har forandret min velbefindende så meget, jeg har det så meget bedre nu. Det var svært i starten, fordi jeg var en slikmund førhen, men nu syntes jeg det er let nok at leve uden. Og jeg savner det faktisk ikke rigtigt. God fornøjelse med udfordringen, det er det hele værd :D

  1. Dejligt at høre at det kan lade sig gøre. Er spændt på hvordan det påvirker mig. I dag er jeg bare træææææt! Knus Emily

   1. Jaaa jeg var også rigtig træt i starten, fordi man ikke få noget af den “hurtige” energi, og det skal kroppen lige venne sige til. Men efter det vil du opleve at der nærmeste er evigt meget energi… Haha :D

 8. Det tager jeg som et tegn! Jeg har prøvet at give mig selv samme udfordring hele to gange i løbet af februar, men det koksede helt for mig og endte med at gå den totalt modsatte vej! Men NU gør jeg det! :) Min krop, hud og energi trænger til det!

  1. Sådan! You can do it :) Jeg har lige sagt nej tak til både kage og chokolade. Kram

 9. Jeg tror jeg hopper med … eller jeg vil i hvert fald gøre et meget stort forsøg. Forsøger i forvejen kun at spise sødt (som i mørk chokolade, hjemmebag og hjemmelavet is) max 2 dage om ugen :-) kh Maiken

  1. Dejligt at du vil være med og lyder fornuftigt med 2 x om ugen reglen. Måske jeg skal indføre den efterfølgende. Synes alt for ofte det ender i ren børnefødselsdag her… Klem

 10. puh den bliver svær, men jeg har også haft lyst til at teste, hvordan min krop ville have det uden sukker, så jeg er frisk…

  Lige den med frugten springer jeg dog over. Elsker æbler og har ikke noget problem med frugtsukker. Men ingen tilsat sukker! :)

  1. Jeg kommer også til at spise lidt frugt. Elsker det og det vil jeg ikke undvære, men måske i lidt mindre mængder denne uge. Kram

 11. Det ser jo indbydende ud, jeg holder mig i øjeblikket fra sukker og mælkeprodukter, af en anden grund. Der er mange fine opskrifter i bogen af Jane Plant, ” Dit liv i dine hænder”
  Så jeg kigger med på dine opskrifter.
  Ha’ en god uge.

  1. Tak for tippet om Jane Plant hende vil jeg kigge nærmere på. Synes også jeg er stødt på hende tidligere :) Lige over :D

 12. Av, den bliver svær… Og den er tiltrængt efter knap 14 dages ferie.

  Jeg hopper med fra i morgen, lige nu nydes sidste feriedag med langstrakt morgenmad, inkl. bananpandekager ;-)

  1. Mmmm…. men bananpandekager er jo heller ikke helt forbudte ;) Pøj pøj med sukkerdetox. Kram E

  1. Takker :) Og ja, der er forbavsende meget tilsat sukker i stort set alting, men det går for en uge tænker jeg :) Kram

 13. Det er jeg med på. Jeg var MEGA afhængig af sukker, men sidste år i påsken gav jeg mig selv en kold tyrker, da jeg var for tyk og havde rigtig ustabilt blodsukker. Det var direkte forfærdeligt, især dag 3. Jeg havde hovedpine, var sur og utålmodig og mine hænder rystede – især omkring eftermiddagstid.

  Jeg synes jeg har et meget mere stabilt energiniveau og ej heller oppustet mave og mavesmerter, når jeg ikke spiser sukker. Jeg spiser dog gerne 1-2 søde frugter om dagen. Ofte falder jeg dog i gamle vaner, men hvorfor ikke hoppe med på denne udfordring og komme på det gode spor igen? :-)

  1. SÅ motiverende at læse Mette og ja, tag endelig en tur til sammen med os andre i denne uge :) Klem

 14. Ej hvor sjovt, jeg startede også på projekt sukker detox igår! Synes faktisk det har gået OK i dag – ser frem til om det fortsætter sådan ;-)

  1. Jeg er SÅ træt… men det kan selvfølgelig også skyldes jetlag ovenpå Bangkok… Dejligt at det går godt i din lejr :) Håber det fortsætter sådan. Knus