Hvor var det hyggeligt med jeres respons på Pennys indlæg i går :)
Sammen med det faktum, at hun endte med at stjæle min torden til fotoshoot i fredags, er det selvklart steget hende lidt til hovedet og hun fabler nu om egen blog eller instagram. Det kommer til at vente til hun selv kan tage billeder og skrive, men måske hun skal have lov at lave et lille indlæg her i ny og næ?
Men nu til det, det egentlig skulle handle om i dag: En sund, smuk og farverig vintersalat, jeg lavede i går. Den er alletiders som tilbehør, men giver man den en bund af sorte ris og brækker lidt feta over eller kommer gedeost på, så udgør den også et let og godt måltid i sig selv.
Vi spiste den som tilbehør til falafler i går aftes og sammen med en enkel grøn salat med avocado.
Salaten er dejlig sød og frisk, så selvom man måske synes at rå rødkål og rødbede lyder lidt til den kaninprægede side, så tipper jeg, at man bliver positivt overrasket.
PINK VINTERSALAT
– som tilbehør til 3-4 personer
2 store håndfulde snittet rødkål
1 stor rødbede, skrællet
2 blodappelsiner (almindelige går også fint)
2 tsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
1 håndfuld sultana rosiner
1 håndfuld græskarkerner
2 spsk hampefrø (kan udelades)
4 spsk granatæblekerner (se hvordan de pilles nemt her)
- Kom den fintsnittede rødkål i en stor salatskål.
- Kør rødbeden på en spiralizer eller et mandolinjern eller riv den på et rivejern.
- Skræl/skær skrællen af blodappelsinerne, halvér dem og skær dem i skiver.
- Hæld appelsinsaften fra skærebrættet over kål og rødbeder og pynt med appelsinskiverne.
- Kom æbleeddike og olivenolie over. Kan også udelades, hvis du synes appelsinsaften er dressing nok i sig selv.
- Drys rosiner, græskarkerner, granatæblekerner og hampefrø over.
- Voilà!
Lækkert – er sikker på jeg ville smide ost i, som du også nævner. Der er bare noget med salt ost og røde grøntsager. Jeg elsker også bagte rødbeder med gedeost eller feta, lidt balsamivo-honning og en håndfuld knuste nødder :)
– A
Helt enig. Mmmm får helt lyst til at lave bagte rødbeder med det du nævner nu :) Knus E
Nøj, hvor ser den god ud, Emily. Den er hermed bogmærket!
Dejligt at den kan bruges :D
Mums, ser virkelig lækkert ud.
Hej Emily, salat ser perfekt.
Jeg er virkelig nysgerrig på, hvor de hvide tallerkner er fra?
– og salaten er virkelig smuk, og ser lækker ud!
De er fra Broste :) Kram E