Gravid uge 32-34: Strip, bøvser og (fødsels)forberedelse

Min graviditet de sidste tre uger. Går ind i uge 35 (!?) i morgen, men her er altså ‘dagbog’ fra uge 32, 33 og 34.

 

Først og fremmest: Beklager at de her indlæg, hvor jeg sætter billeder ved siden af hinanden ikke fungerer på mobil, arbejder på at få det fikset asap, og håber I kan bære over med at skulle scrolle lidt ekstra. Ellers er desktop løsningen. Der ser det pænt og collageagtigt ud, som det skal :)

Jeg har det stadig virkelig godt og elsker altså at være gravid. Og er også begyndt at savne det lidt på forskud (så dumt…) med udsigten til, at der kun er 6 uger tilbage. Plus/minus. Men ok, hvis det fortsætter med at være lunt i vejret og jeg fortsætter med at vokse – og håber da bestemt på begge dele – så kommer der nok også et tidspunkt inden længe, hvor jeg synes han gerne må komme til verden.

 

 

Scanning, en pinlig, royal affære og baby-parkour

“Han er sindssyg”. Sådan har jeg sagt flere gange og det er jo virkelig ikke nogen måde at tale om sit barn på. Men han er SÅ aktiv og laver sådan nogle vilde bevægelser. Forleden aften da jeg lå på sofaen, hoppede og vibrerede min mave så voldsomt, at Nikolaj kiggede bekymret på mig og spurgte om jeg var ok. Vi kunne for at være helt ærlige ikke helt se for os, hvilke bevægelser vores lille dreng lavede, for at få maven til at bevæge sig sådan. Altså andet end at kaste sig hårdt (!) fra den ene side af livmoderen til den anden. Eller svinge sig vildt i navlestrengen. Derfor kalder vi ham nu Tarzan.

Der må til gengæld også være nogen, der har troet, at jeg var sindssyg, da jeg i uge 32 var i Det Kongelige Teater at se Kameliadamen (yndlingskærlighedshistorie og sådan en fin ballet) og begyndte at klæde mig af under forestillingen. Hvis de altså så det. Men det må der nu nok være nogen, der har gjort. På det tidspunkt kæmpede jeg stadig voldtsomt med sure opstød/halsbrand/alt for lidt plads i maven og lidt inde i 2. akt MÅTTE jeg bare have mine strømpebukser af og min bh op. Nå ja og åbne nederdelen forstås. Altsammen trykkede og snærrede lige henover maven og jeg havde de vildeste mavesmerter og bøvsefornemmelser ovenpå at have spist aftensmad inden forestillingen. Fik jeg fortalt at Dronningen sad lige overfor. Hun så meget sød og fin ud og jeg håber virkelig ikke, at hun lagde mærke til, hvad der foregik på den anden side af teatersalen.

Det går bedre med halsbrand og mavekneb, men bøvseriet lever jeg stadig med. Især om aftenen, når jeg går i seng. Så længe jeg er oprejst går det nogenlunde, men den lille mand og min livmoder har altså givet mig, noget der minder om et (forhåbentlig midlertidigt) gastrisk bypass. Jeg prøver at spise små måltider og hyppigere og lade være med at spise for sent om aftenen, men må tage en Galieve-tyggetablet (efter lægens anvisning) mange aftener for overhovedet at kunne ligge ned og sove.

Seneste vækstscanning gik så fint. Tarzan var ikke bare vokset som han skulle i forhold til sin egen kurve (der dog stadig er under normalen), han var også hoppet lidt over. Jeg begynder mere og mere at tro, at han er lige som han skal være med de (hobbit)forældre han har. Især gør det høje aktivitetsniveau mig på en måde tryg. Jeg mener, hvis han ikke fik tilstrækkeligt med næring, så ville han vel ikke mosle rundt på den måde…

Jeg føler mig i øvrigt så utroligt heldig og ikke mindst taknemmelig over at jeg har så mange veninder der er gravide samtidig med mig. Fem af de tætte og så lidt flere i periferien. Det er helt utroligt dejligt at have en masse at sparre med (og udøse for andre kedelig preggosnak på), der er i samme båd. Og så glæder jeg mig til at skulle se vores jævnaldrende børn vokse op sammen. Og forhåbentlig også blive fine venner ♥

 

 

Gravidmassage og fødselsforberedelse

Jeg har været til en del gravidmassage efterhånden, senest en vidunderlig trigger-point-massage hos Jordemodertid (samlet indlæg/guide følger, mangler bare lige at teste en enkelt her i slutningen af måneden) og det er altså guld værd. Jeg har ikke de store skavanker (endnu), men det er virkelig balsam for krop og sjæl at blive æltet igennem af erfarne hænder og jeg kan mærke hvordan især ryg, lænd og ben er taknemmelige bagefter.

Udover den offentlige fødselsforberedelse vi får på Riget, så har vi også tilmeldt os et privat fødselsforberedelsesforløb hos Smertefri Fødsel. Mange af mine veninder har anbefalet mig det og jeg er da også mægtig tilfreds efter at have været der to gange (à fire i alt). Jeg er liiiidt dårlig til at få trænet teknikkerne dagligt, så håber ikke han kommer for tidligt. Om det er noget jeg selv kan anbefale videre, er så svært at sige, når jeg endnu ikke har født og prøvet det af i praksis, men I er mange der spørger og det behøver jo heller ikke være en hemmelighed, hvad vi gør, så nu ved I det. Jeg overvejede også APA og Meyer-metoden.

Jeg er ikke bekymret over fødslen. I alle tilfælde ikke endnu. Det kan nok nå at komme haha… Det jeg bekymrer mig over er tiden efter. Med et lillebitte spædbarn. Kan jeg finde ud af det? Kan jeg amme? Kan jeg skifte ble og i det hele taget tage vare på sådan en lille, lille fyr?

 

 

Træning og lange gåture

Selvom jeg bestemt føler mig lidt mindre energisk, så føler jeg mig stadig ikke tung eller besværet og jeg styrketræner fortsat to gange om ugen og håber at kunne blive ved næsten frem til termin. Derudover går jeg også stadig til gravidyoga omend jeg ikke er helt så flittig her, holdene ligger på en eller anden måde ofte, så det passer dårligt ind i mit arbejdsliv, men når jeg kommer afsted stornyder jeg. Blev lidt ked af det forleden dag, da jeg talte efter, at jeg ‘kun’ har 6 uger (plus/minus) som gravid tilbage og at jeg slet ikke har været så meget til gravidyoga her i slutningen, som jeg ellers havde tænkt mig. Og nu er det snart for sent. Nå, men pyt skidt, den slags skal man ikke græde over. Der findes også efterfødselsyoga og forhåbentlig Tarzan er med på den.

Jeg går til gengæld rigtig mange og lange ture. Fordi jeg ikke løber længere (og fordi jeg synes det kan være decideret ubehageligt at cykle i myldretiden), er jeg begyndt at gå de fleste steder hen. Det er både dejlig, blid motion og så er det virkelig fedt at opleve byen på en helt anden måde end når jeg cykler eller tager det offentlige.

Glæder mig allerede lidt til at trille med barnevogn på den konto.

 

 

Koldskål, sodavandsis og smoothies

Efter jeg har fået nogenlunde styr på mine problemer med sure opstød og lært at spise mindre og oftere, så kan jeg atter spise det meste og har lyst til ret almindelig og varieret kost. Jeg har ikke de vilde cravings længere, men synes at Filur-is er MEGET dejlige (ikke noget jeg har været videre vild med før) og andre sodavandsis går bestemt også an. Koldskål er også stadig et hit. Og jordbær og ferskner! Ellers spiser jeg min sædvanlige, fortrinsvis plantebaserede kost og craver især smoothies. Gerne med tahin og dadler, som jeg har hørt skulle være godt til at fødselsforberede kroppen indefra. På valgdagen er vi ude at spise valgflæsk om aftenen og jeg bliver på mirakuløs vis skånet for sure opstød og bøvserier.

 

 

Fra babyudstyrs-rookie til conaisseur… eller noget

Jeg må være helt ærlig at indrømme, at jeg intet vidste om børnetøj og babygear inden graviditeten. Det sagde mig ikke det store. Og jeg er stadig langtfra ekspert, men efterhånden noget mere på hjemmebane. Vi er i det store og hele primært gået med anbefalinger (og udlån) fra venner og bekendte og det er først her i den allersidste tid, at jeg er begyndt at gå i børnebutikker og kigge på nettet selv. Alligevel kan jeg godt mærke, at der er sket et skred. Pludselig ved jeg jo hvad Konges Sløjd, MarMar, Stokke, Artipoppe og Cam Cam er. Og jeg synes det er vanvittigt hyggeligt at samle alle fine sager sammen og vide at nu er vi klar. I alle tilfælde på udstyrsfronten…

Og så kan jeg tippe om at sådan et babybadekar er alletiders til fodbad til gravide. En spsk. epsom-salt i og så virker det oven i købet drænende på trætte ben, der binder væske.

Ps. Gravid uge 30-31Gravid uge 28-29, Gravid uge 26-27Gravid uge 21-25Gravid uge 16-20Gravid uge 12-15Gravid uge 8-11Gravid uge 6 og 7
og Gravid uge 4 og 5.

Pps. Vi skal være forældre.

Ppps. Sådan blev jeg gravid.

(Visited 11.707 times, 9 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Må jeg spørge hvad det er for en barnevogn? ☺️ På forhånd mange tak for hjælpen ?

 2. Hej Emily, da jeg var gravid havde jeg voldsom kvalme, så jeg fik akupunktur på OUH. De søde damer derude lærte mig også at hvis jeg ville undgå alt for meget bøvl med maven/kvalme/sureopstød osv, så skulle jeg spise tempereret mad. Med andre ord, isen og den iskolde koldskål var en dårlig ide. Det skyldes at mavesækken skal varme det op før det bliver sendt videre, og derfor er det længere i maven og giver altså flere opstød/halsbrand/kvalme. Bare et lille tip.
  Du ser skøn ud❤️
  Kh Tanja

  1. Mange tak både for tip og kompliment <3 Oplevede du ubehaget lige efter du havde spist is eller lign? Jeg oplever det nemlig primært ved andre (og ret random madvarer) og isen er nærmest noget af det eneste, der virkelig duer... Men må prøve ad. Kram E

   1. Nej, jeg syntes også at det var de kolde ting der lindrede, så det var en overvindelse at følge rådet. Men det hjalp så meget da jeg så gjorde det. Jeg spiste så neutralt og tempereret som muligt, ikke for krydret/fedt/sødt. Og så selvfølgelig små portioner, men det kommer jo næsten af sig selv den sidste tid ?

    1. Ah sørens også, men ja, så må jeg nok også hellere prøve. Efter weekenden ;) Ja, den med små portioner kommer helt naturligt. Der er ingen plads… Tak for gode råd. Kram og god weekend E

 3. Decideret ubehageligt at cykle i myldretiden? Fordi du er lidt mere ængstelig nu med baby, eller? Du må sætte så’n et “baby on board”-klistermærke på ryggen, så dine medtrafikanter kan se at de skal passe på dig ? Jeg cyklede nærmest til det sidste ?

  1. Haha… ja jeg er blevet en kylling. Men cykler nu også stadig. Synes dog altid det er lidt kaos på cykelstierne især her om sommeren, hvor der også er mange turister (og nu også på løbehjul), der ikke helt kender cykelreglerne, men ja, er blevet ekstra opmærksom på det nu. Min rute går ofte over Langebro, gennem Nyhavn eller ad Nørrebrogade og der er altså ret crazy morgen og eftermiddag… Klem E

 4. Så cute den hæklede kettle bell.. hvor kan jeg mon forhøre mig på en opskrift? :-)
  Har i øvrigt, lige siden du viste hæklet Kaj og Andrea, søgt og spurgt efter opskrift, men deling af opskriften er ikke helt i overensstemmelse med ‘rettigheder’, så har *næsten* opgivet, desværre. Føler mig endnu ikke helt dygtig nok til at freestyle, tror jeg.

  1. Det er en de har, der hvor jeg træner. Tror baby’erne bruger dem på mor-barn-holdene. Det er hos Cramers Studie :)
   Ej så ærgerligt, ville ønske jeg kunne hjælpe med en opskrift på Kaj og Andrea, men det er nogle min mor har købt, så hun kender den heller ikke. Men hey, sejt at du er så skrap til at hækle <3 Klem E

 5. Jeg syntes også at det var ubehageligt at cykle til sidst! Også bare at være steder hvor der var mange mennesker – fortovet, supermarkeder, toget, cykelstien etc. Jeg følte at min intimsfære blev overskredet, hvis bare folk kom lidt for tæt på. Havde det også sådan i tiden hvor min datter var helt lille, hvor jeg virkelig ikke brød mig om at folk kom for tæt på os. Tænker at det er beskyttertrangen der aktiveres!
  Så fin maven er <3
  Håber for dig at denne sommer ikke bliver som sidste år – det var SÅ varmt at være højgravid. Følte at jeg trådte ud af en sauna da jeg havde født. De små fungere lidt som en varmepude inde i maven x)

  1. Det kan jeg så godt følge dig i. Er både blevet lidt ‘klemt’ i større mængder, men generelt også lidt mere asocial tror jeg…
   Tusind tak, hvor er du sød og ja, har tænkt det samme mht. varmen. Det må have været ret voldsomt at være gravid sidste sommer, pyha. Godt kæmpet <3
   Kram E

 6. Jeg havde det på præcis samme måde som dig mht at cykle rundt i København i slutningen af graviditeten. Jeg gjorde det et par gange, hvis jeg skulle spare lidt tid, men det var med en hvis angst og da jeg sidder let foroverbøjet på min cykel følte jeg mig også ret sammenklemt. Jeg led også super meget af sure opstød, men kun i starten af 3. trimester- drak både galieve og gavicson (fy for pokker!). Sjovt nok var der ingenting de sidste par uger; måske maven var sunket lidt. Til gengæld fik jeg det under fødslen og måtte to gange have syreneutraliserende af jordmoderen – meget mystisk!
  Jeg kender så godt til de bekymringer og tanker om den første tid med baby. Og oh my, hvor er det også en vild tid. Og intet er som jeg har forventet – men ikke på en dårlig måde! Det eneste jeg er ked af er min amning. Det kører sket ikke da min produktion er alt for lav og min dreng alt for sulten. Så vi har måtte supplere med MME siden dag 2 og det gør ondt i mit hjerte hver dag. For jeg vil så gerne amme og jeg havde virkelig ikke overvejet at jeg ikke kunne :'(

  1. Ja, jeg er heller ikke rigtigt fan, men gør det af og til. Prøver dog at undgå myldretiden, hvor man nærmest bliver skubbet rundt.
   Åh godt at høre at opstødene (forhåbentlig) aftager. Jeg krydser så fingre for, at de ikke kommer på besøg igen til fødslen ;)
   Det kan jeg så godt forstå, men er sikker på at du er verdens bedste mor alligevel. Og dejligt at der netop er alternativer, når produktionen ikke rækker eller man har en sulten lille fis at mætte. Mener at Sneglcille har skrevet fint om det ikke at kunne amme tilstrækkeligt. Det sker for så mange.
   Stort knus E

 7. Dejligt indlæg!
  Kunne du tænke dig at dele jeres overvejelser ifm. navnevalg? Evt. også hvilke navne I havde tænkt på, såfremt det havde vist sig, at I skulle have en lille pige? Synes den slags overvejelser er så hyggeligt at følge med i.
  Knus

  1. Tak <3
   Hmm... jo, men sagen er den, at vi kun havde ét drengenavn i spil. Så det bliver et kedeligt indlæg ;) Det var egentlig et for-sjov-navn, der så har hængt ved og da vi fandt ud af, det var en dreng, kunne det slet ikke være anderledes. Men kan skrive lidt mere om det efter fødslen, når jeg fortæller hvad han skal hedde :)
   Kram E

   1. Åh, hvor spændende! Det glæder jeg mig meget til at høre. Mon du så kunne have lyst til at dele pigenavne, du/I godt kan lide/kunne have overvejet? Har en idé om, at du har god “smag” i navne ;-)
    God weekend!

    1. Jo, det skal jeg overveje. Men ved jo stadig ikke heeeeelt om vi kommer til at bruge et af pigenavnene engang ;) Og jeg er altså bange for at du bliver slemt skuffet mht god smag i navne ;) De fleste ser helt forkerte ud i hovedet, når vi fortæller, hvad vores dreng skal hedde, hehe. Stort knus og god weekend lige tilbage <3

 8. Ha! Den evige halsbrand / sure opstød / mangel på plads i maven er det jeg husker bedst fra 3. trimester. Jeg havde samtlige præparater til halsbrand fra apoteket og spiste hver aften en god blanding for at kunne holde ud at ligge ned. Skulle jeg blive gravid igen, er det virkelig noget jeg ikke vil se frem til. Fødsel – ja tak. Halsbrand – fri mig for det!

  Jeg skulle i øvrigt heller ikke nyde noget af at cykle som gravid. Der er også noget med balancen der ikke helt spiller.. :)

  Når du er i gang med amningen og det er lidt hårdt og gør lidt ondt, så er det godt med ammebrikker på lager og et kig forbi ammenet. Og nå ja, søvn. Så må farmand og Tarzan lige kigge hinanden dybt i øjnene mens du lukker dine. Du har nok allerede overvejet hvad der skal i hospitalstasken, men lige så vigtigt er det at have styr på ammestationen derhjemme. En kurv med vand, snacks, telefon og oplader, en bog, fjernbetjening, ipad, (strikketøj?) – den slags.

  1. Ahmen det er SÅ irriterende.
   Tusind tak for gode, gode ammeråd og ikke mindst for at plante tanken om, at jeg da skal have lavet en ammestation. Så lavpraktisk, men giver så god mening. Og du sælger den godt med snacks, bog og strikketøj <3 Rigtig god weekend, Knus E

 9. Hejsa
  Tak for en god blog.
  Har du efterfølgende lavet et indlæg om gravidmassage?, jeg synes ikke jeg kan finde det nemlig:)

  1. Ikke endnu. Har lige prøvet den sidste i forgårs og laver en opsamling i næste uge <3