Mine nytårsforsæt

Nuvel, det er ikke heeeelt den spæde start af januar længere, men derfor kan nytårsforsæt vel nok være aktuelle alligevel? Så er jeg i alle tilfælde allerede ude over, at det kun er noget, der bliver gjort de første to uger af januar. Som jeg har skrevet lidt om tidligere, så er jeg ikke den store fan af at gøre årets første måned til en vandring gennem diverse pinsler og afsavn. Snarere tvært imod. Hvis der er én måned på året, hvor man nærmest pr. definition trænger til lidt ekstra (egen)kærlighed og hverdagsglamour, så er det januar.

Så jeg håber, I har ladet januar være fuld af lange karbade, neglelak med glimmer, morgenjuice i de flotte champagneglas, filmaftener i ske i sengen og pandekager til aftensmad.

Men når det er sagt, så er jeg bestemt ikke modstander af at have nogle intentioner og drømme for året. Nogle mål eller delmål, som man kan arbejde hen mod og som man (måske i særdeleshed) kan kigge tilbage på, hvis man mister fokus hen ad vejen.

For mig handler det meget om, at de intentioner/drømme/mål/forsæt skal være noget, der gør mig glad. Og som har værdi for mig. Med andre ord det jeg gerne vil have mere af i mit liv ♥

 

MINE NYTÅRSFORSÆT

Bygge et anneks

Vi skal bygge et anneks i haven ved vores familiesommerhus. Et lille hus hvor Kurt, Nikolaj og jeg kan være, når vi er i Hornbæk om sommeren. De seneste tre år, har vi boet i et stort telt i haven, men nu skal vi have ægte tag over hovedet, et lille te-køkken og udendørsbad. Glæder mig helt vildt. Både til det står færdigt, men mindst lige så meget til processen.

På værtshus

Måske et skørt punkt, men efter at have været gravid i 9 1/2 måned, at have ammet i 6 måneder (det gør jeg nu fortsat, men kan pumpe ud for en aften) og inden det have holdt mig fra alkohol (blandt meget andet) i et års tid, så har jeg måske ikke været den mest festlige (i klassisk, tørstig, dansk forstand) de seneste par år. Og nu har jeg sådan lyst til en tur på brunt værtshus med flaskeøl og sidevogne og Meyer eller Snyd. Så mindst en tur på værtshus er målet for 2020.

Meditere

5-15 minutter om dagen. Det giver mig så meget ro og energi og jeg vil gerne give mig hen til en lille, daglig meditation, når min søn sover formiddagslur. Og give den førsteprioritet. Så må mails og vasketøj vente til bagefter. 5 minutter kan jeg nok afsætte. Jeg synes guidede meditationer er gode og nemme til formålet.

 

Familietid

Tid med min familie er allervigtigst og mens vi har været på barselsferie i Frankrig har jeg for alvor fået øjnene op for hvor dejligt det er når vi alle tre er sammen. Altså ikke bare at den ene ‘er på baby’, mens den anden ordner et eller andet, men når vi vitterligt er sammen alle tre. Hvor meget vi nyder det. Så det vil jeg skatte og prioritere. Men familietid er også tid med mine og Nikolajs forældre, søskende, Kurts fætre og kusiner osv. Jeg har altid haft en lille og til tider turbulent familie og det betyder helt uendeligt meget for mig, at have så tryg en base nu. Det vil jeg gerne værne om og sætte højt.

Bevæge mig

Det gør mig glad og giver mig ro, at bevæge mig. Sådan helt instant. Men det gør mig også veltilpas i min krop, når jeg føler mig stærk, smidig og sund. Og her er bevægelse alfa og omega for mig. Jeg kan slet ikke lade være, men derfor kan jeg stadig godt have gode intentioner om bevægelse for året. Lidt tilsigtet bevægelse hver eneste dag. Også når det kun kan blive til 10 minutter. 10 minutter er bedre end ingen minutter. Og gerne så mange forskellige slags bevægelse som muligt. Allerhelst også dem hvor det føles som en leg. For mig er det ski og surf.  Men jeg vil også gå mange og lange ture med hund og barn, løbe, dyrke yoga og ikke mindst funktionel træning, der gør mig stærkere.

Læse (mere)

Som I nok allerede ved, så har det at læse mægtig stor værdi for mig og derfor, er det noget jeg vil tage mig tid til. For nok kan det være svært, når man har et lille barn og bla, bla, bla, men hvis det virkelig er noget, jeg gerne vil, så finder jeg nok tid til det. Min telefon fortæller mig, at jeg i skrivende stund dagligt bruger 3,5 time på den (tjek ‘skærmtid’ under indstillinger på iPhone) og nok foregår en del af mit arbejde på min telefon, men mon ikke jeg kan barbare skærmtiden ned med en halv time og så bruge den til at læse i stedet? Jeg tror det :)

 

Være garderobebevidst

Bruge det tøj jeg allerede har på kryds og tværs og købe gennemtænkt, langtidsholdbart og gerne brugt, når jeg tilføjer til min garderobe. Fortsætte med (max) ét køb pr. måned. Spare op til og ‘investere’ i drømme-items, som jeg længe gerne har villet have og som jeg kan se mig selv i, i årevis. Jakken i indlægget her er et godt eksempel på næsten alle punkter. Købte den brugt i november, efter at have drømt om den (og ledt efter den i den farve og størrelse) i årevis.

Skrive hundebog

Jeg har længe overvejet at skrive en grundbog à la “Fra hvalp til glad og lydig familiehund”. Fordi jeg synes der mangler en god og opdateret af slagsen på markedet. Jeg kan aldrig helt finde en, der er ‘bred’ nok, at henvise til, når folk spørger om hvalperåd, så nu må jeg se at få skrevet den selv. Og for ikke at spænde mig selv for hårdt for, så er målet at komme god i gang med den i år. Hvis jeg bliver færdig er det fint, men så længe jeg kommer i gang, er det en succes.

Leve langsommere

Jeg har skrevet om det før. Det med at leve langsomt. Det er en rejse for mig og jeg øver mig fortsat. I ikke altid at indlede historier om mig selv med hvor travlt jeg har og med at være til stede og åben for øjeblikket. Og være ok med også af og til at stå stille. For når man som udgangspunkt har krudt i r****, så er det ikke det allernemmeste, men omvendt gør langsomme dage (i blødt tøj og uden planer) mig altså glad. Så dem vil jeg også gerne ‘fylde min kalender’ med.

 

Ps. Mine nytårsforsæt for henholdsvis 2019 og 2018.

 

Foto: Alona Vibe

(Visited 7.253 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Som hvalpeejer ville jeg ønske at din bog var på hylderne allerede nu ?. Vores hvalp er sød og dejlig men en hvalp med alt hvad det indeholder. Selvom det ikke er vores første hund så glemmer man hvor hårdt det er og hvor meget arbejde (og gentagelse) der er med en hvalp.

 2. Man kan også købe drømme items i “almindelige” vintagebutikker ?. Jeg har den vildeste lyselilla skindjakke, som jeg købte for 650 kroner, og som nu er perfekt på 6. år. Og jeg har endda kun den ene overgangsjakke og en vinterjakke, så den bliver ikke sparet, fordi jeg reelt skifter mellem mange. Kh

  1. Ja da :) Åh den lyder herlig og hvor godt at den er ‘still going strong’ på 6. år. Stort kram E

 3. En ide som supplement til din hundebog kunne være korte videoer med eks råd til at lære hunden tricks.

 4. Jeg kan genkende flere af dine mål – og jeg er kommet dertil, hvor jeg tror, at jeg skal prøve meditation. Har du nogle app/programmer, der kan anbefales til en nybegynder?

  1. Hej Trine. Der er Calm og Headspace som er de mest kommercielle/populære apps. Jeg anbefaler altid Insight Timer. Gratis og du kan finde alt inden for meditation. Der er også dansksproget at finde. God fornøjelse.

 5. God fornøjelse med at udføre alle dine Nytårsforsæt! Særligt vil jeg støtte dig i nytårsforsættet omkring udarbejdelse af en bog om hunde. Med min nyanskaffede hundehvalp savner jeg virkelig guidance, så måske du kunne tage forskud på bogen med nogle blogindlæg? ❤️?

 6. Af ren nysgerrighed… hvordan griber du din ‘1 tøjkøb pr. måned’ an, når du samtidig lever som influencer? Hvordan og hvorledes med spons og samarbejder? :)

  1. Så fair. Laver ganske få tøjsamarbejder og takker nej til det meste, når det kommer til gaver, men som udgangspunkt kommer det udover. Alt tøj jeg bruger i arbejdsøjemed bliver givet videre eller solgt til et godt formål. Donerede således til Mødrehjælpen sidst jeg holdt loppemarked. Klem Emily