Mine nytårsforsæt

Bedre sent end aldrig. Men mine nytårsforsæt er mine intentioner, drømme og projekter for hele året, så pyt skidt med at de først kommer her allesidst i årets første måned.

Er jeg i øvrigt alene om at føle, at denne januar er ræset afsted. Synes det plejer at være en sådan ok stille måned, og på trods af at vi bestemt også har dvælet ved tingene og taget den med ro, så føler jeg samtidig, at jeg lige akkurat har skålet det nye år ind, og vips, så var det næsten februar.

Men nok om min spaltede tidsfornemmelse. Her kommer de. Forsættene. Der er både de helt små, som at huske at trække vejret (jo, jo) og så nogle lidt mere storstilede. Og så er der også en hel del, der bare er…. hyggelige? Og drejer sig om at værdsætte hverdagen og de små ting ♥

Mine nytårsforsæt for 2021

 • Læse en avisartikel om dagen. Jeg holder både Weekendavisen (i papirformat) og Zetland (ren digitalavis) og jeg kan godt lide, at blive informeret, udfordret eller slet og ret underholdt. En artikel pr. dag er et mål jeg kan lykkes med. Håber jeg.
 • Få fjernet et modermærke/stor skønhedsplet på ryggen. Jeg er nogenlunde flink til at få dem tjekket (ligner en dalmatiner) og det er ikke fordi, der er noget ondt i den, men den sidder lige, hvor bh’kanten skærer og det er blevet til gene for både mig og modermærket. Har overvejet længe og i år skal det være.
 • Stoppe op og trække vejret ordentligt og med intention. Hver dag. Helt ned i maven. Gerne i forbindelse med meditation, men også gerne ‘bare’ hist og her i løbet af dagen.
 • Strikke denne her sweater.
 • Grine hver dag. Og få mit barn til at grine hver dag.
 • Støtte op om og lave awareness om en, måske to, NGO’er/velgørenhedsprojekter. Jeg har to kandidater i kikkerten, der står mit hjerte nær og som selv har rakt ud, men vil gerne sætte mig grundigt ind i alting og være godt informeret, inden jeg deler med jer. Mest for at være helt sikker på, det er noget, jeg kan gå helhjertet ind i og som jeg kan bidrage til på en positiv måde. Men det skulle med her alligevel, da det er noget, der ligger mig meget på sinde og som bliver en del af mit år (og mange følgende) på den ene eller anden måde. Herunder har jeg også et mindre projekt i støbeskeen, sammen med den sejeste mor til en lille pige, der har kræft, der handler om at støtte hospitalsmødre og -fædre.
 • Bage de nemme, koldhævede boller hver weekend. Hyggeligste weekendtradition. Det har jeg gjort de sidste par uger og det er altså instant feel good. Der er altså noget over hjemmebag. Også selvom det er den helt nemme slags. Det må selvklart også gerne være mere avanceret (som de her surdejsboller), men hjemmebag uanset.
 • Nyde og dvæle.
 • Flytte. Altså den er uomgængelig. Og jeg har ikke helt besluttet, hvordan vi griber det an. Jeg er meget, meget lidt begejstret for at flytte, sådan helt generelt. Også selvom jeg glæder mig til det nye sted, hus og så videre. Men både praktikken omkring en flytning, de uungåelige dage/uger man lever i rod og kasser. Og det med at sige farvel til et hjem. Det har jeg alle dage været dårlig til. Min mor har billeder af mig fra da jeg var 4-5 år gammel, i færd med at kysse jorden og vores hus, dengang vi flyttede fra Cypern.
 • Blogge én gang om dagen alle hverdage. Det startede så fint og jeg er lykkedes med det hele januar, men i går nåede jeg det slet og ret ikke, som den vakse læser måske bemærkede. Så må jeg bare udkomme to gange i morgen i stedet :)
 • Renovere et styks badeværelse. Er både spændt og bekymret. Nybyggerne er skyld i sidste. Har heldigvis en meget sød murersvoger, der har lovet at give et nap med.
 • I karbad. Apropos ovenstående. Bliver jo ikke bare husejer, men også indehaver af et badekar i år. Skal bare lige finde et først. Men så, så skal jeg den undehylemig også ligge i blød i tide og utide.
 • Indrette vores kommende hjem. Et hjem det er meningen vi skal bo i, i mange, mange år. Måske for altid? Hvem ved? Men det er så berusende en tanke, at det her er vores hjem. Sådan rigtigt. Derfor behøver det heller ikke gå stærkt. Vi har masser af tid. Det giver mig ro i maven, til at gå på genbrugsjagt og trawle DBA og deslige igennem for at finde den helt rigtige lampe eller deslige. Der er ingen deadline, men selvfølgelig kribler det i fingrene efter at komme i gang.
 • Fortsætte med at bygge videre på min drømmebasisgarderobe og være garderrobebevidst. Verdens rareste, når den rigtigt begynder at spille og man for alvor oplever at kunne have de forskellige items på, på kryds og tvært og på trods af nogle af tingene har mange, mange år på bagen.
 • Være sammen med dyr. Penny i særdeleshed. Og måske endda begynde at ride igen.
 • På værtshus. Det var også mit forsæt i 2020 men det skete aldrig. Først fordi baby og siden Corona. Så den tager jeg lige revanche på i år. Allerhelst med Nikolaj og en håndfuld gode venner. Flaskeøl og sidevogne og terninger og snak til langt ud på natten om alt og intet.
 • Bade i havet. Så meget som muligt.
 • Genopfinde min morgenrutine og ære den. Orv, det lød meget højtravende. Men inden Kurt ,så havde jeg en ret fast og virkelig dejlig morgenrutine. Noget der altid startede dagen på fineste vis og som jeg virkelig skattede. Det kan være svært om ikke umuligt med en lille baby, når bare det at få børstet tænder, kan være en bedrift, men nu er vi bestemt et sted, hvor det atter er muligt. Nuvel, det bliver ikke timevis af café latte/læse/træne/havbade/ansigtsmaske-session, men måske snarere noget der altsammen kan være indenfor 30-60 minutter. Men om ikke andet med det formål at komme godt fra start. Og gøre noget godt for sig selv fra start. Deler gerne, når jeg har fået stykket noget sammen, som fungerer. Hvis det altså har interesse.
 • Kysse mere.
 • Og kramme mere. Sidste halvdel af året, bliver ét langt kram for mit vedkommende.

Nu må vi se, om jeg lykkes med det hele. Hvis ikke, så er der heldigvis et nyt år næste år ♥

Ps. Mine nytårsforsæt for henholdsvis 20202019 og 2018.

(Visited 4.394 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Så fine nytårsforsæt. Prøver selv at få læst avis hver dag samt bygge en basis garderobe op. Elsker ?og et lille strejf af liberty.
  Hvor finder du inspiration henne til at holde fokus??

  1. Tak Katja og hyggeligt at vi har nogle forsæt/mål tilfælles <3
   Åh ja, det er også det svære, men synes det bliver lettere og lettere faktisk. Jeg bliver meget sjældent fristet af flygtige trends efterhånden. Men skal nok se om ikke jeg kan koge det ned til et indlæg :) Knus E

  1. Åh godt at høre <3 Det er liiiiidt af en strikkeudfordring for mig, men er spændt på den og glæder mig til at komme i gang. Mangler bare et ærme på den sweater, jeg er ved at strikke nu og så skal jeg i gang. Knus og god dag

 2. Jeg har selv for nylig fået fjernet en stor skønhedsplet der har irriteret ALTID. Jeg har et ar nu på samme størrelse som den var, men det gør intet fordi jeg er så glad for den endelig er væk. Jeg troede det ville være vildt bøvlet med tid hos hudlægen. Det var det slet ikke. Min egen læge snupsede den bare! Lokalbedøvelse, og væk var den. Den bliver også sendt ind til undersøgelse, hvis det nu er. Også meget rart! Det bliver du glad for!!

  1. Tak for at dele Cecilie, det er så motiverende og et godt skub. Min har irriteret mig så længe jeg kan huske, men på en eller anden måde driller den endnu mere nu ift bh’er (måske fordi jeg har fået bryster i en alder af 34 ifb med amning ;)). Tak og hav den bedste dag. Knus E

   1. Jeg har også fået fjernet en (ganske vist) mindre skønhedsplet hos egen læge. Nemt og hurtigt.
    Hvis du skal til hudlæge, vil jeg lige tippe om hudlægerne på Amagerbrogade 18. Der har jeg været flere gange i årenes løb, og de er rigtig søde og virker kompetente.

 3. Dejlige, dejlige nytårsforsæt du har :-) Og smukt smukt hår, – også de dage du ikke føntørre det. Jeg håber, du en dag vil dele dine hår rutiner/ gode råd herinde, og helst uden reklamer, mm ;-)

  1. Hej Trine. For det første mener jeg faktisk at Emily tidligere har delt tips til hår, frisurer, gode produkter mm. – og det ad flere omgange, så måske du kan søge noget frem i søgefeltet ?

   For det andet, så håber jeg ikke at du vil misforstå dette, for jeg er sikker på at det ikke er din intention at sende stikpiller af sted mod Emily. Men nu er det sådan, at jeg blev lidt harm over din kommentar, for den giver indtrykket af, at Emily kun deler herinde med intentionen om at tjene penge. Og det mener jeg simpelthen ikke er fair, for det er så sjældent at vi ser sponsorater, annoncer mm. herinde. Og i de tilfælde, hvor der er reklame, så mener jeg at det er ganske fint, for det er den vej at der kommer smør på brødet. I øvrigt føler jeg altid at sponsorerede indlæg er gennemarbejdede, interessante og i tråd med resten af universitet herinde.

   Måske det sårer Emily at modtage en sådan kommentar? Får hende til at tvivle på, om hun kan tillade sig at tjene penge for det arbejde, hun lægger for dagen? Jeg vil også meget gerne modtage indlæg om diverse, herunder tips til hår osv., men det skal være på Emilys præmis, om det så bliver med eller uden sponsorater.

  2. Det er jeg glad for at høre Trine, altså de også vækker genklang hos dig. I er flere, der har spurgt til hårplejerutine på det seneste, så det er vist snart ved at være på tide med en opdateret version.
   Seneste er her: https://emilysalomon.dk/2019/05/02/mine-haarfavoritter/ og ellers ligger der en del gamle, blandt andet denne hvor der også er links til flere indlæg om hår: https://emilysalomon.dk/2014/11/26/9-x-pleje-og-gear-til-haret/ de er noget gamle, men der er faktisk ikke så meget, der har ændret sig siden da.

   Men klart et (nytårs)forsæt med et opdateret hårindlæg :)

   Uanset om det er reklame eller ej, så er det noget jeg holder af og oprigtigt kan anbefale. Hvis ikke det var noget, jeg ville købe selv, så ville jeg slet og ret sige nej til at reklamere for det.

   Klem Emily

 4. Åh ja, på værtshus. Det skal jeg også (håber jeg) :-) Og jeg skal have pænt tøj på og sætte håret, og ud at spise, drikke drinks, i teatret og alt det andet, der har været på stand-by sidste år.

  Mht. flytning kan jeg kun anbefale at købe sig til flyttefolkene, hvis I kan finde pengene til det i budgettet. Det er ikke helt billigt, men det er ubetinget nogle af de bedste penge, jeg nogensinde har brugt, dengang jeg af flere forskellige årsager betalte mig fra at få flyttet.
  Der er 117 ting at gøre, når man skal flytte, og man er rigelig træt og mast, også selv om man ikke selv pakker og flytter. Professionelle flyttefolk kan pakke og flytte mange gange hurtigere end en selv, og så kan man nøjes med at bruge sine kræfter på at pakke ud og indrette sig det nye sted.

  1. Enig i det hele! Shit hvor bliver det godt <3

   Det er noteret. Havde overvejet sådan en løsning og fedt at høre, at det kan være pengene værd. Vi har besluttet at flytte lidt før end først planlagt, så måske de penge der ellers ville være gået til 2 måneders husleje skal bruges på flyttemænd, der ordner det meste (nedpakning og flytning, er drømmen). Jeg er fristet i alle tilfælde, selvom det også føles lidt ekstravagant. Men tak for at fortælle om din erfaring. Kram E

   1. Selv tak.

    Det føles voldsomt ekstravagant, når andre går igang med at pakke ens ting ned, mens man ikke selv skal lave noget, men det er alle pengene værd.
    Et lille tip jeg glemte i første runde er, at man pakker en taske med lidt tøj, computer, mobiloplader og lign., samt de ting man ikke vil have andre i (sine smykker f.eks.), så man kan klare sig, for man aner jo ikke i hvilken af de 8 kasser mærket “soveværelse” eller “kontor” tingene ligger i ;-)

 5. Dejlige nytårsforsæt, som jeg vil lade mig inspirere af ?
  Og jeg har også den sweater på strikkelisten… men jeg har set alt for mange forskellige så flotte versioner på Instagram i forskellige farver, så nu kan jeg slet ikke beslutte mig for farvekombien ? har du planer om en i sort og hvid?

  1. Det bliver jeg glad over at læse :)
   Marineblå og hvid/havre – har faktisk ‘bare’ købt det garn de foreslår i opskriften. Tør slet ikke kigge efter andre kombinationer nu ;) Klem E

 6. Tak for inspiration. Jeg glæder mig særligt til at høre mere om opbygningen af din basis garderobe. Jeg har været ved at læse op på capsule wardrobes, og det er jo mega interessant!

 7. Så så skønt at du vil udgive blogindlæg dagligt! Desværre er mange blogs gået lav-vande grundet andre platforme. Men du har lagt skarpt fra land her i 2021 og med stor succes – glæder mig til at følge med i det hele :-)

  1. Yay! Tak for hep, så motiverende. Elsker blogformatet og at det er min ‘helt egen’ platform, så, så længe I læser med, så udkommer jeg gladeligt her (også). Klem E

 8. Sikke nogle dejlige intentioner for dette år. Det er helt sikkert dejligt at have fokus på nogle bestemte ting og på en eller anden måde er det mere forpligtigende, når det står på skrift end bare en tanke.

  Glæder mig til blogindlæg også selvom hver dag er ret ambitiøst især med kommende flytning og sådan. Og kan også virkelig anbefale flyttefirma. Jeg er flyttet rigtig (måske for) mange gange og det går så nemt, når man bare skal dirigere. Noget du kan undersøge ved indhentning af tilbud er hvilke kasser de pakker i, da jeg ved at du har stort fokus på miljøet.
  Oftest er vi flyttet til et andet kontinent, hvor eneste mulighed har været pap, plastik og papir. Men sidst vi flyttede var inden for samme by og der benyttede firmaet plast kasser som så blev pakket ud i det nye hus og sendt tilbage efter et nyt læs. Det gjorde så godt, da alt det spild vi ellers altid har ved vores flytninger ofte kan give mig ret dårlig samvittighed på klodens vegne.

  1. Dejligt at høre Mette og det er nu også ‘kun’ alle hverdage, så mon ikke det kan lykkes. Håber ;)

   Det er nogle gode råd og erfaringer, tak for at dele. Knus Emily