Bryllup: Den store statusliste

Foto: Stephanie Swann

Hermed den store bryllupsupdate. Jeg synes vi er ved at have styr på det meste, vi mangler nogle smådetaljer (fakler, salt/peber, karafler til vand og den slags) og vi skal stadig have lavet en slagplan/drejebog for selve dagen, som vi kan overlade til tjenere og tovholder, således at vi kan læne os tilbage og nyde den hvirvelvind, jeg forestiller mig, det bliver. Ih altså hvor jeg glæder mig!

Billederne her er ikke af de egentlige ting eller sådan som det bliver, men blot for at illustrere indlægget lidt. Med undtagelse af billedet af buketten ovenfor og det af borddækningen nedenfor, så er det Acie, der har været så sød, at lade mig låne alle stemningsbillederne fra hendes bryllup, der et et af de smukkeste, jeg har været med til. Det kan man se meget mere til lige her.

Ps. Mine indledende tanker om vores bryllup.

Invitationer: Blev (endelig) sendt i sidste uge og de fleste er vist kommet frem. I kan se dem her. Vi nøjedes med at sende save the date pr. sms, da vi var sent ude og det blev så ‘bare’ den egentlige invitation, der blev trykt og sendt ud.

Location: Pladeværkstedet, både til vielse og efterfølgende middag og fest. Er vild med det rå og skæve lokale og da vi var ude at se det første gang, føltes det bare helt rigtigt. Det er dog liiiiiidt småt til de ca. 150 vi regner med at blive, så vi skal være lidt skarpe ift. at stille borde og stole op. Eneste minus (indtil videre) ved location er at vi kun har det på selve dagen (og frem til næste morgen), så alt skal stilles op + pyntes samme dag. Vi allierer os med søde venner, der giver en hånd. så vi ikke selv skal være der (for meget) på dagen.

Catering: Vi skal have mad fra Gorms eller fra Gorm selv er det ret beset, selvom han ikke kommer til at brillere med sit dejlig væsen på selve aftenen, da Folkemødet på Bornholm også skal passes og fodres. Menuen lader vi være en overraskelse til gæsterne, men det meste skal serveres ‘family style’ altså på fade man tager af og byder rundt selv indbyrdes på bordene. Både fordi det er en hyggelig og afslappet måde at spise på, men også fordi, det på den måde er lidt nemmere at servere mad for så mange mennesker på samtidig, kontra hvis man har buffet eller tallerkenservering.

Bar: Min kærestes (mand lige om lidt ;)) lillebror har givet os den flotteste bryllupsgave. Nemlig at hans firma Mobilbar, står for baren til vores bryllup. Inklusiv dygtige bartendere. De laver lige den slags arrangementer (og i alle størrelser) til daglig, så det føles dejligt at vide, at der er helt styr på den del og at vi kan byde vores gæster på lækre drinks. Og så håber jeg selvfølgelig, at de kreerer en særlig bryllups-cocktail til os. Hint hint Emil ;)

Kage: Kagen skal min søde ven Nikolaos Strangas selvfølgelig lave, den skal være rund, i etager og pyntet med friske blomster. Og vi skal først have den efter brudevalsen. Det bliver således min belønning for forhåbentlig, at have klaret mig helskindet gennem dansen.

Service: Vi har lejet en hulens masse service, smukke, farvede glas, lysestager, kaffekander og -kopper og andre fine sager fra A Table Story.

Blomster: Vi skal have blomster i små og store vaser (så vi samler patentglas, syltetøjsglas og glasflasker til den store guldmedalje) i masser af forskellige højder på alle bordene. Lidt vildt og tilfældigt. Jeg ville have elsket at gå og nusse med det, dagen før. Men i og med vi kun har lokalet på dagen, har jeg hyret dygtige Ditte fra Flowertales til at være ‘chefblomsterdekoratør’, samt tage på grønttorvet om morgenen og købe smukke blomster med vejkants-/markfornemmelser. Hun har så god smag og den er så meget op af min egen, at jeg trygt tør overlade det til hende.

Borde, stole og servietter: Der er borde og stole til ca. 80 på Pladeværkstedet, så vi har suppleret op med borde og stole fra Eventudlejning, hvor vi også har lejet stofservietter. Ingen duge. Vi vil gerne have, at det er lidt afslappet og lader i stedet det smukke service og blomsterne pynte og være kontrast til de rå borde og omgivelser. Lidt papirservietter må der trods alt også til. Både til snacks og hapsere inden maden og til kage senere på aftenen. Jeg har fundet nogle fine med ‘akvarelklatter’  i hhv. støvet rosa og lysegrå fra Broste.

Fotograf: Det var faktisk det punkt, der var sværest ift. at vi først begyndte at planlægge brylluppet for et par måneder siden. For alle de bryllupsfotografer, jeg ellers havde haft et godt øje til (Carolina Segre, Amanda Thomsen, Camilla Jørvad), var selvfølgelig allerede bookede på en lørdag i juni aka bryllupshøjsæson. Heldigvis var Amanda Thomsen så sød at tippe mig om en kollega hun deler atelier med og sådan fandt jeg Stephanie Swann, som heldigvis lige akkurat var ledig på ‘vores’ dag. Jeg er så vild med hendes billeder og synes hendes æstetik (og væsen i øvrigt) matcher min egen, så kunne ikke være gladere.

Photobooth: Vi drømmer begge om en photobooth, hvor gæsterne og vi selv kan forevige aftenen, men den får lov at blive ved drømme, til vi kan se om vi holder vores budget. Krydser fingre for, at den bliver en realitet.

Brudebuket og blomsterkrans: Denne er stadig lidt oppe i luften, da jeg endnu ikke har besluttet mig for, om jeg vil have en lille blomsterkrans eller et af Jannie Baltzers flotte hårsmykker. Brudebuketten er jeg sikker på min kæreste (jo, jo den tager vi på traditionel facon) klarer storartet.

Ægteskabserklæring og giftefoged: Tjek og tjek. Vores giftefoged er en vi kender, så det er ret hyggeligt og vi håber på en fin, lille ceremoni.

Musik før/efter vielse: En af vores gode venner sagde heldigvis ja, da vi spurgte om ikke han måske ville synge og akkompagnere på guitar, før og under ceremonien. Det bliver nok noget à la Jack Johnson og/eller egen musik.

Aktiveteter efter ceremonien: Der er et mellemspil mellem vielsen og middagen. Her skal vi have taget billeder og forhåbentlig få talt med så mange gæster som muligt. Og så håber vi at vejrguderne er med os, så gæsterne kan hygge med nogle af de aktiviteter vi har planlagt at sætte op. Petanque-baner og måske et bordfodbold.

Gæstebog: idé med gæstebog og polaroidkameraer Jeg har tyvstjålet Acie’s og har bestilt en bog magen til. Håber den når at komme frem i tide.

Bobler, vin og øl: Vi skal have et glas champagne som aperitif efter vielsen og så en sød champagne til bryllupskagen. Begge fra Moët & Chandon. Rødvinen står mine forældre for og de har købt to økologiske vine fra Bonterra, hhv. en Zinfandel og en Cabernet Sauvignon. Prøvesmagte Zinfandel’en i går og den var lige i skabet. Hvidvinen har vi købt af nogle af vores venner, der importerer østrigske vine og som havde en helt utroligt velsmagende hvidvin med det mundrette navn Rotgipfler. Øl bliver blandede fælles favoritter fra Brooklyn Brewery og Carlsberg Nordic til de gravide (for dem er der en del af).

DJ: Det er min kærestes boldgade, men det er der vist helt styr på og jeg glæder mig bare. Han har holdt mange fester tidligere, sener til Distortion inklusiv og der har altid været et glimrende line-up, så føler mig meget tryg på det punkt.

Godtebord: Vi har valgt at droppe natmad af flere årsager, men lidt knas må der nu engang til. Så vi kører slik/bland-selv-buffet, popcorn og andre snacks sent på aftenen, så der er lidt energi til de dansende. Der skal selvfølgelig være mine yndlinge Polly og Flipper, samt surt slik og Bridge Blanding.

Kjole og sko: Jeg har min kjole – kjoler er det faktisk, der er også en lille dansesag til senere –  begge fra Self-Portrait og skal bare have dem syet lidt ind ved brystet i næste uge. Og skoene tror jeg også, jeg har fundet. Aquazurra først og hvide Vans til at danse i.

Vielsesringe: Ringene er dygtige Tine Lindhard i fuld krig med at lave. Det var også hende, der lavede min forlovelsesring (heldigvis! og ved lidt af et tilfælde) og det skulle selvfølgelig også være hende, der skulle lave vores vielsesringe. De bliver lavet af gamle ringe og diamanter fra mine bedsteforældre. Altså det er kun mig, der skal have sten i ;) Glæder mig helt, helt umanerligt til de er færdige!

Hår og makeup: Jeg har fået overbevist Morten Kongsbak om at han godt kan nå to brude på én dag (han har en anden brud om morgenen), så heldigvis bliver det ham, der skal fikse hår om makeup. Selvom jeg nok ikke kan lade være med også at skulle være lidt med inde over selv. Vi har arbejdet sammen mange gange før, hvor Morten har lagt makeup og ordet hår på mig til diverse kampagner (og jeg føler mig altid som en lidt pænere, men stadig naturlig udgave af mig selv) og selvom jeg overlader det meste trygt til ham, så er mascara eksempelvis stadig mit domæne ;)

˜

Se det var bare lige det…

Tror (håber!) jeg kom hele vejen rundt. Ellers må I hellere end gerne både spørge eller sige til ♥

(Visited 13.502 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

29 Kommentarer

 1. Åh, kære Emily. Det hele lyder super fint, hyggeligt og helt perfekt! Jeg er sikker på, at det bliver en dag lige i din ånd. Afslappet, smukt og hjemligt.
  Jeg glæder mig til at se billeder, når tid er. Er sikker på der er meget inspiration at hente, til når min kæreste en gang om lang tid, beslutter sig for, at vi skal leve sammen til vores dages ende – med beviser.
  Alt muligt held og lykke med slutspurten! ??

  // http://www.jannifromtheblog.dk

 2. Tak for dine tips. Jeg bliver helt inspireret! Min mand og jeg holder kærligheds-have-fest til sommer. Det er godt nogle fine kjole fra Self-portrait. Ved du om det er let at returnere hvis man får bestilt noget, som ikke lige sidder som man kunne drømme om?
  Mette

  1. Det har jeg ikke selv prøvet, men mon ikke :) Ellers har Illum også Self Portrait :) Kram Emily

 3. Jeg ELSKER, at dine slikfavoritter er præcis de samme som mine. Min kæreste synes, jeg er så gammel fordi jeg elsker bridge blanding. Men hallo, chokoladeovertrukkede rosiner? Whats not to like?
  Pollys, surt slik og bridge blanding for president!

 4. Emily for pokker – jeg vil med til dit bryllup! Dine gæster får en magisk dag! Ligesom du og din kommende mand. Tak fordi vi må følge med. Kæmpe inspiration!

  1. Det er jeg glad for at høre Carola <3 Var lidt i tvivl om det blev for meget (eller var for lidt). Kæmpe kram fra mig

 5. Har aldrig kommenteret her hos dig før, men skal selv giftes den 3. juni og har en efterhånden pæn samling af glas til præcis samme formål, som du nævner – så sig endelig til, hvis I står og mangler, når dagen nærmer sig, ikk? :) Er tilmed også Brygge-bo, så det bliver ikke meget nemmere ;)

  Og så KÆMPE god fornøjelse – det lyder så fint det hele :)

  Bedste hilsner, M

  1. Haha, så overtager jeg dem megagerne derefter! Jeg skal giftes d. 1. Juli og er også i gang med indsamling. Og bor på Refshaleøen lige i nærheden af hvor Emilys (smukke ser det ud til) bryllup skal foregå! :)

 6. Hvor lyder det spændende!

  Jeg har et par spørgsmål, jeg håber du vil dele dine erfaringer omkring;-)

  Hvilke af blomsterkransene har du kig på? Jeg synes, de er då fine!

  Hvad kommer I sådan cirkus til at slippe for hhv. blomster af den type og service fra A Table Story til så mange mennesker?

  Håber det bliver en dejlig dag;-)

  1. Hov, mit spørgsmål var vist lidt uklart;-)

   Jeg mente hvilke af Jannie Baltzers hårsmykker, du har kig på, hvis du skulle udpege nogle favoritter?

   1. Jeg er også ret nysgerrig på cirka-budget for service-udlejning hos A Table Story + for blomster;-)

    Det er nogle vildt gode valg, og det kunne være fedt at få indtryk af, hvad det koster i størrelsen af jeres fest. Vi skal også selv holde en stor fest med virkelig mange gæster, og jeg er spændt på at høre flere gode erfaringer fra dig;-)

    1. Hej begge, blomster ved jeg ikke endnu, da jeg endnu ikke har ikke har haft lejlighed til at planlægge det med Flowertales, men har budgetteret med ca. 5.000 kr. så håber at holde det til det eller derunder. A Table Story har en prisliste, man kan dowloade eller få tilsendt. Man betaler pr. del og vi ender på ca. 15.000 kr for det vi lejer :) Knus Emily

 7. Hvorfor spinger I natmad over;-)?

  Og hvor meget slik beregner man egentlig til så stort et gilde?

  1. Fordi det kan være med til at folk ‘bliver trætte og går hjem’ + fordi det er en ekstra udgift vi gerne vil eliminere, når vi er så mange. Og man har alligevel spist i mange timer på det tidspunkt. Vi skal være ude af vores lokale kl 04.00 og så kan man passende snuppe en pølse eller en shawarma på vejen hjem fra festen ;) Men der kommer til at være snacks, slik og drinks, så mon ikke folk klarer den :)
   Det har jeg slet ikke tænkt på endnu. Vi er jo liiiidt sent ude med det hele, så slik er et stykke nede ad prioriteringslisten. Tænker bare at købe en masse og når der så ikke er mere, så er der ikke mere. Men håber der er lidt tilovers til dagen efter ;) Kh. Emily

 8. Hej Emily,

  Kender du nogen gode hjemmesider, hvor man kan finde flotte brudekjoler til en ok pris? :)

  1. Ja Asos har en del og Self Portrait som jeg skal have på er heller ikke i den super dyre ende. Søg på Bridal på asos. Kram Emily

 9. Hej igen Emily

  Tak for svar længere oppe.

  Jeg tror, du missede mit ene spøgrsmål også svært, når der er flere;-)

  Jeg ville vildt gerne høre, hvilke af Jannie Baltzers flotte hårsmykker, du har kig på – kan du udpege et par favoritter til inspiration?

 10. Hej Emily,

  Saa fin en blog (og Instagram profil) du har :)

  Jeg sidder lige og laeser dine bryllupsposts igennem og haaber paa at finde lidt inspiration til mit eget bryllups som min australske kaereste og jeg skal holde i Kbh til August.

  Jeg er hel vild med jeres location og hvor er I bare et skoont par dig og Nikolaj :)

  Vi skal selv giftes paa Gl. Strand Kunstforening og er paa jagt efter en giftedfoged. Kan du mon kan anbefale jeres giftefoged til os?

  Jeg overvejer ogsaa at booke Stephanie til at tage billederne til vores bryllup. Havde I gode erfarringer med hende?

  Mange hilsner Luise

  1. Hej Luise

   Tusinde tak for de rosende ord. Dem blev jeg vel nok glad for <3
   Åh et dejligt sted I skal giftes! Vi blev gift af Niels Bjerrum, der sidder i borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. Han er en af vores bekendte, så ved faktisk ikke om man kan booke ham 'fra gaden', men hvis man kan, kan jeg varmt anbefale ham :)
   Vi har været SÅ glade for Stephanie, så hun får også min varmeste anbefaling.
   Held og lykke med planlægningen! Kram Emily

 11. Hej E.

  Hvor endte du med at købe blomster kransen fra?
  Hvad var din budget ca på hår og makeup?

  Cathrine

  1. Hos Blomsterskuret på Værnedamsvej :) Det gav jeg 1.500 kr for, men det var en vennepris. Kram Emily

 12. Hej! Det lyder helt fantastisk!! Må man spørger hvad det koster at leje lokalerne?? :)