Venindebog: Anne Lose

Så er det tid til venindebog igen og denne måned har jeg fået chefredaktør for Eurowoman, kunstelsker og mor til to, Anne Lose til at være med.

Anne bor sammen med sin mand og deres to børn i en nyrestaureret lejlighed i København, som de næsten lige er flyttet ind i. Her er bogstaveligt talt højt til loftet og plads til både en imponerende kunstsamling og legetøj på gulvet. Nå ja, og en hel masse parfumer, cremer og pæne, orange æsker. Og et meget, meget fint teenage-værelse, som jeg heldigvis også fik lov at forevige.

Tanken med venindebogen er at præsentere jer for nogle seje kvinder, som jeg finder inspirerende og interessante og invitere jer med indenfor i deres univers.

For en måneds tid siden inviterede Anne indenfor på mandler og den bedste lakridste (se hvilken længere nedenfor – smagte af slik) og så talte vi ellers løs om mode, sociale medier, magasiner, børn, kunst, det at være nogens chef, parfumer (en stor passion vi også deler) , street-style-cirkuset og hvordan man får det kabalen til at gå op. Og meget andet. Anne er så videbegærlig og nysgerrig (i bedst tænkelige forstand), så vi talte mindst lige så meget om mig, også selvom det skulle handle om hende. Hyggeligt uanset hvad.

Og så udfyldte Anne selvfølgelig venindebogen.

Læs og kig med nedenfor. Forhåbentlig I også bliver inspirerede :)

Ps. Venindebogen rummer masser af forskellige damer jeg kender. Læs de tidligere med Alice BrunsøSarah SkarumSigne WennebergPernille TeisbækJulie WettergrenAnne GrønskovChristine DanielsenSine GerstenbergMarie WorsaaeAndrea Elisabeth Rudolph og Stine Bramsen.

Pps. Du kan følge Anne på instagram her og Eurowoman her.

ES: Du er hovedansvarlig for Danmarks mest læste modemagasin, men din vej dertil er måske ikke helt den klassiske. Jeg er nysgerrig på at høre om, hvordan du endte som chefradaktør og hvad der er det mest betydningsfulde, du har lært undervejs?

AL: Jeg får ofte det spørgsmål og det er bestemt ikke den klassiske vej – hvis der da overhovedet er sådan en? Som barn var det min drøm at arbejde på et modemagasin, gerne Vogue, men det var en af de drømme, der virkede HELT uopnåelige. I min akademikerfamilie skulle man have en ”rigtig” uddannelse, og selvom mine forældre da ikke havde noget imod min meget store interesse for mode, ansås den ikke for en karrieremulighed.
Jeg fik, en sommer efter gymnasiet, ved et tilfælde et job i en tøjforretning på Strøget, inden jeg skulle starte med at læse, og det resulterede i en elevplads, fordi jeg elskede hverdagen i butikken. Og jeg endte således med at droppe studiet. Efter et par år blev jeg butikschef, men jeg ville alligevel gerne have en form for uddannelse og startede på Designteknologi i 2004. Mellem første og andet år skulle man i praktik (der var jeg tilmed højgravid med min datter), og jeg fik en praktikplads på magasinet Costume. De tilbød mig en fast stilling som assisterende mode-og skønhedsredaktør ret hurtigt, og jeg kunne holde 6 mdrs barsel med min datter. Som sagt, så gjort. Efter et par år kom jeg til Eurowoman som skønhedsredaktør, sidenhen moderedaktør og i 2009 blev jeg chefredaktør.

Hvad har jeg lært undervejs? Hårdt arbejde og flid betaler sig. Passion er meget vigtig, og gør det sjovt at gå på arbejde hver dag – jeg arbejder jo med min hobby! Nysgerrigheden har altid været en stor drivkraft hos mig og den er jeg så taknemmelig for.

ES: Hvad er det bedste ved at være chef for en redaktion, der primært består af kvinder? Og hvordan er man den bedst mulige leder?

AL: Det bedste er alle de gode snakke og diskussioner vi har hver dag, og at det aldrig er kedeligt at gå på arbejde. Vi kunne snakke dagen lang! Det er så privilegeret at dele sin passion med andre kvinder (og en mand) om at lave det bedst mulige produkt hver måned, og vi fejrer hinandens små sejre og glædes på hinandens vegne, når noget lykkes.

Det har taget mig mange år at udvikle mig som leder og blive bedre. Jeg er ikke bange for at tale rent ud af posen mere. Det betaler sig i længden. Mine ansatte er ikke i tvivl om min mening og retningen. Jeg tror på frihed under ansvar og at være accessible for mine ansatte. Jeg har selv gennem tiden lavet masser af redaktionelt indhold, og det er en fordel, at jeg kan sætte mig ind i deres arbejdsopgaver på godt og ondt. Og så er jeg god til at komme med nye ideer. Lidt for mange vil de sikkert sige, hvis du spørger dem.

Bøger, bøger, bøger alle vegne og i særdeleshed i den stopfulde reol – det gjorde mit lille læsehjerte glad.

ES: Hvorfor skal vi læse magasiner og hvad holder du selv mest af ved at skabe Eurowoman?

AL: Forestil dig nøje kurateret kvalitetsindhold hver måned. Den time eller to du har for dig selv, hvor du nyder de glittede sider med inspiration indenfor mode, kunst og seje personligheder, er så vigtig.
Jeg holder af at få ideerne til indholdet, forsiderne, kvinderne vi portrætterer osv. Det er et kæmpe ansvar og et privilegium – vi laver indhold til intelligente kvinder, der elsker mode og kultur hver måned.
Det stiller krav til os. Vi skal virkelig inspirere og magasiner er dyre i dag. 70 kr! Vi skal overraske og tage chancer. Vi må ikke skuffe. Vi konkurrerer jo med sociale medier, der kan inspirere dig 24 timer i døgnet. Derfor satser vi på kvalitet og forkælelsesoplevelsen. Og så er vi en vanvittig god forretning. Det kan jeg også godt lide. At tjene penge til Egmont, vores moderfirma. Det er virkelig tilfredsstillende og det ved jeg, at min redaktion også synes. Vi har en vild team-spirit på redaktionen.

ES: Du har et helt særligt passioneret forhold til kunst. Fortæl mig lidt mere om hvad kunsten betyder i dit liv og hvorfor du vælger også at ‘tage kunsten med hjem og ind’? Og tip mig gerne om hvilken udstilling, jeg skal se lige nu.

AL: Kunsten er næst efter mode min store hobby, og er kommet snigende igennem de seneste år. Jeg gav mig selv et løfte om at fylde mit liv med kunst som modvægt til de mange onde ting, der foregår i verden. Det er min eskapisme i hverdagen, og heldigvis elsker min familie det også. Børene elsker at komme med på museer. I dag var vi på Statens Museum for Kunst og se En rigtig dansk familie af Gillian Wearing. Min mand og jeg er meget forskellige, selvom vi har været sammen i 20 år. Den eneste store fælles interesse vi har udover børnene, er kunsten. Og den fylder meget i vores liv sammen.
Min mand har arvet en del kunst fra sin far, og jeg har købt forskelligt på auktioner de senest par år. Det fylder min hverdag med glæde, og gør vores hjem smukt. Det er livskvalitet for mig.
Jeg glæder mig til The School of London på AROS om lidt – efterkrigstidskunstere som eksempelvis Francis Bacon og Lucian Freud – det er stort.
Vi har årskort til SMK, Glyptoteket og kommer ofte på Davids Samling. Så elsker jeg også Rosenborg, Hirschsprung og Louisiana.

3 ud af mange yndlingsparfumer. Anne har en imponerende duftgarderobe.

ES: Du har tidligere været skønhedsredaktør og din kærlighed til cremekrukker, dufte og deslige er intakt. Hvilke produkter bruger du og kan anbefale? 

AL: Det er nærmest umuligt at svare på, og jeg prøver rigtig mange nye produkter hele tiden. Jeg ruller med Dermaroller for tiden og er ret vild med det.
Af dufte er jeg besat af Chanels Sycomore fra deres Les Exclusifs linje. Den er meget speciel, men ret unik. Tom Fords dufte er jeg helt vild med, og Armanis Privé dufte har jeg det på samme måde med. De kan ikke sammenlignes med andre og er helt særlige.
Hudpleje veksler lidt. Sisleys Sisleya creme og La Mers klassiske creme er mine guilty luksus pleasures. Elizabeth Ardens Ceramide kapsler giver min hud glød og fugt dagen lang. Hver 6. uge får jeg en ansigtsbehandling hos Amazing Space og jeg elsker også deres produkter. Særlig Miracle Mask med frugtsyre i, der bare giver fantastisk hud. Den har jeg nok købt 20 gange. Advanced Night Reapir fra Estée Lauder er en klassiker i min skønhedsgarderobe, lige nu er favoritten deres oil-in-mask til min hud, når den er lidt i ubalance af stress.
Jeg bruger et par dråber Hint of Summer fra Rudolph Care i min dagcreme sammen med Maybellines Eraser Eye Concealer og lidt Vita Liberta Trystal Minerals Self Tan Bronzing Minerals på kinderne, i panden og på næsen. Det ser sundt ud.

Herligste tapet på gæstetoilettet.

Konfetti. Når Chloé rimer på Chanel. Sko fra Gestuz.

Der skal stadig vælges farver til klinker m.m. i den nyrenoverede lejlighed.

VENINDEBOG:
Kælenavne: ​Lose eller Solstråle
Yndlingsfarve:​ Pink
Livret: ​Min mands Moules Frites
Hvis du kun kunne tage en slags slik med på en øde ø: Lakridspiber, Salte Fisk eller Labre Larver
Drinken du bestiller igen og igen: Gin & Tonic eller et glas Rosé
​Ynd​lingsduft: Sycomore fra Chanel. Oud Wood fra Tom Ford. Min søns nakke.
En restaurant eller café du kan anbefale: Cantina og Pastis kommer jeg ofte på, og de ligger begge rundt om hjørnet fra, hvor jeg bor. Cafe Herkules i Kongens Have, når vejret er godt. Beau Marche for friskpresset juice og en Croque Monsieur.
Yndlingssang:​ Umuligt. Men elsker James Taylor og Michael Jackson
Bedste bog du har læst:Borte med Blæsten af Margaret Mitchell, Stolthed og Fordom af Jane Austen og Verden af i går af Stefan Zweig
Yndlingsfilm el. tv-serier: Game of Thrones og Pride & Prejudice
5 ting i din taske: ​Tyggegummi, lipgloss fra Nars, blotting papers, mobil og en sut til Gilbert
Yndlings-emoji: ? eller ⭐️
Hvad gør dig glad: ​Mine børns glade ansigter, mine kollegaer, at tale i telefon med min veninde Nicole og kunst
Det værste du ved: Utjekkethed
Kendis-crush: ​Sofia Coppola, Beyonce og Victoria Beckham
Guilty pleasure: At løse kryds og tværs, sladderblade og slik

OG som noget ekstra, fik jeg også lov at tage billeder hos Annes teenagedatter, Dagmar. Der har det allerfineste værelse, fuld af herlige ting (inkl. min bog). Så yndigt altsammen og på én gang nostalgisk og inspirerende og jeg følte mig næsten selv som teenager igen efter en tur derinde. Kig med nedenfor :)

SÅ glad over at være repræsenteret her.

Dagmar samler (også) på snow globes.


(Visited 6.964 times, 11 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Hvis jeg kun måtte tage én blog med på en øde ø, skulle det være din :) …
  og særlige yndlingsindlæg er nok Venindebogen!

 2. Hej Emily
  Tror du, at det er muligt, at du kan finde ud af, hvor tavlen på sidste billede er fra? Den er så fin, så den kunne jeg enormt godt tænke mig :-)
  Mvh Linette

 3. Smukkeste billeder af det smukkeste hjem og et inspirerende og spændende interview . Og hvor har Dagmar det fint Sikke en god læsning til søndags morgen kaffen , tak

  1. Dejligt du kunne lide det og ja, jeg fik altså også lyst til at være teenager à la Dagmar ♡

 4. Wow, et vanvittigt teenageværelse! Hvem der bare have så god smag i den alder. Meget inspirerende søndagslæsning :)

 5. Jeg er vild med venindebogen :-) Og det er nok det flotteste teenageværelse nogensinde! ;-)