15 sunde(re) opskrifter I

rainbow3_zps61236c49

^^^ 4 grønne måltider.^^^

Nu har jeg delt en hel omgang med dejlige kager at indehygge med og jeg føler, at jeg har mange, mange af de bedste kanelsnegle på samvittigheden ude hos jer, hehe. Men balance er jo også meget godt, så her kommer lidt i den sunde(re) ende af skalaen til inspiration til både snacks og hovedmåltider.

Og hvad er egentlig sundt? Jeg tror, at min definition må være noget i nærheden af at have det godt i sin krop og i sit hovede.

Mit syn på sundhed er ret bredt. Og rummeligt. Sundhed er for mig både træning og grønne smoothies og matcha, men også at nyde et godt stykke kage (stort set dagligt og uden dårlig samvittighed!) og at sove nok om natten. Det kan man læse (en hel del) mere om her, hvis man har lyst. Et gammelt indlæg nuvel, men stadig aktuelt.

Men venner, det er endelig forår (hurra! på trods af omstændighederne) og så får jeg altså automatisk lyst til friskt, sprødt og lidt lettere. Jeg har derfor samlet nogle af mine yndlingsopskrifter med masser af frugt (især frugt, elsker frugt!) og grønt og med mindre sukker og snask. Dem er der faktisk en del af på bloggen, så dette er opsamling nr. I og så kommer næsten afdeling i næste uge.

Hvad glæder I jer til at spise af forårs- og sommersager?

Jeg glæder mig helt vildt til danske jordbær (Kurt er bygget af ca. 50% jordbær og 50% chokoladeis fra Ismageriet) og til rabarber og hindbær i massevis. Det er der selvklart lidt tid til, men det er rart med noget at glæde sig til. Især nu ♥

 

vafler2_zps5b401090

^^^ Bananvafler til morgenmad.^^^

juicetur3_zps51afad40

^^^ 1-dags juice detox.^^^

boghvede3_zpsb3357631

^^^ Granola med boghvede og ingefær.^^^

smoothie3_zps2951bbbe

^^^ Smoothie med blåbær, mynte og banan.^^^

kikaeligrte1_zps711818e1

^^^ Kikærtepandekager.^^^

vandmelonfeta6_zps40b1aa98

^^^ Salat med vandmelon, edamame, feta og belugalinser.^^^

juice2_zps04a597cd

^^^ Juice med rødbede, citron og æble.^^^

peachsalad1_zps3ff2ec9e

^^^ Fersken caprese.^^^

veganice1

^^^ Lynhurtig vegansk chokoladeis uden sukker. Perfekt eftermiddagssnack eller dessert. ^^^

knk4

^^^ Knækbrød med nødder og frø.^^^

popsic1

^^^ Yoghurtispinde med frugt som er helt ok at spise til morgenmad.^^^

tomato4_zps4cc5cdf9

^^^ Fyldte tomater med mynte og bønnesalat.^^^

sundesoslashdesager12_zps4c4dfdf9

^^^Muffins med pink skyrcreme.^^^

mandler2

^^^ Mandler med kakao og kanel.^^^

(Visited 8.266 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

 1. Mmmmh hvor lækkert! bliver helt lækkersulten af de her billeder! Jeg glæder mig rigtig meget til gode danske jordbær (med fløde) og klassisk gammeldagsisvaffel (mest af alt for at spise guffen) :)

 2. Hej Emily. Tak for sundere inspiration. Jeg vil så gerne bruge karantænen på at gøre min altan forårs- og sommerklar. Hvis du har tid, så ønsker jeg mig et indlæg om, hvor starter man ift planter på altanen, hvilke planter skal man gå efter, der kan tåle meget sol og nok også kulde, hvordan skal de plantes, passe og plejes osv. :) Jeg har ikke grønne fingre, så jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte – og det virker til, at du har meget viden og erfaring på det område og kunne dele ud af :) ???

  Vh Mie

 3. Kære Emily
  Tak for dejlige updates i en mærkelig tid. Linket til opskriften på granola med boghvede og ingefær virker ikke (og har i nogen tid meldt page not found). Kan du mon skrive opskriften?
  Tak!!
  Cathrine

 4. Nam nam, hvor ser det lækkert ud! Det er isæt rart i den her tid med lidt ekstra inspiration til at komme sunder ud på den anden side. Min kæreste er virkelig kommet ind i nogle dårlige og usunde vaner på grund af karantænen så mon ikke det her kan hjælpe lidt:)

  Vh
  Jasmin

 5. Wow – en lækker ret!

  Min kæreste Mads og jeg har lige lavet her til aften og kan klart anbefales.

  Dejligt med et sundt og lækkert alternativ i disse corona tider, hvor man kan godt kan komme til at lave lidt mindre motion end normalt.

  Tak for det!