Pink Smoothie

Alt hvad jeg havde tilbage at fotografere, efter at smoothie-tørstig mand og ditto barn (næsten) havde tømt blenderen.

Den har ikke bare den flotteteste dybe, pink farve, men er også fuld af både frugt OG grønt. OG Kurt elskede den. Så fuld score på alle mine smoothie-parametre.

Den har lidt anderledes ingredienser, end jeg plejer at bruge, så måske I også kan blive inspirerede til at prøve noget nyt.

Rødbede smoothie

– 2-3 glas

1 rødbede à ca. 100-200 g, skrællet og skåret i mindre stykker
1 stængel bladselleri
1/2-1 avocado
100 g skovbær, frosne, evt. skoldede*
100 g hindbær, frosne, evt. skoldede*
Evt. 1-2 medjouldadler (eller 3-4 almindelige dadler) for sødme
Evt. isterninger
1 lime, halveret
Æblemost og/eller vand

 • Kom alle ingredienser i en kraftig blender (det kræver en god motor at blende rødbeder) og kør den til den er glat og ensartet.
 • Smag til med limesaft
 • Nyd!

*Kan også bare være 200 g af èn slags. Jeg havde bare lige en rest af begge dele og smagen blev god. Personligt lader jeg bærrene være frosne også for at bevare vitaminer og har endnu ikke (7-9-13) oplevet problemer. Jeg bruger økologiske, frosne bær fra Irma, Änglamark eller Rema. Men jeg ved at mange giver frosne bær et lille opkog eller skolder dem. Gør det, du føler dig tryg ved ♥

OBS! Man fraråder som udgangspunkt rødbede til meget små børn (under 1 år) pga. indholdet af nitrat. Er det noget man vil servere for sin baby bør man derfor udelade eller nøjes med en mindre mængde rødbede.

 

Seneste kommentarer
 • KatrineHvilken blender bruger du? 😊 ..
 • DeaLidt rålakridspulver (urtekram har en glimerende version) i er super godt (laver tit en lignende ..

Crème de la crème

Manner, hvor var I bare mega søde i går. Sikken en ‘velkomst’ tilbage. Selvom jeg kan se på statistikkerne omme i maskinrummet, at I fortsat er rigtig mange, der læser med herinde (omkring 60.000 om måneden, ret vildt), så er det så motiverende, når I også lægger en kommentar i ny og næ.

Det er ligesom mere til at tage og føle på, end ‘bare’ at kunne se, at så og så mange, har læst et indlæg. Så tak for, når I tager jer tid til at kommentere. Ved godt det ikke altid ligger lige for, men I skal vide, det er så værdsat, når I gør det ♥ Sidder altid (ubevidst) og smiler, når jeg læser og svarer på kommentarer og Nikolaj griner altid af mig.

Jeg er generelt sådan en, hvor mimikken sidder løst og er ubevidst. Jeg lever mig også ind i film med hele ansigtet og foretrækker mørke biografer af samme årsag. Er til stor morskab for alle ved filmaftener hjemme, hvor der ikke er mørkt.

Har I det lige sådan? Eller er I bedre til at køre poker-fjæs?

Måske meget godt, jeg ikke forfulgte en levevej som pokerspiller ved nærmere eftertanke…

Hermed et tone-i-tone outfit (dem bliver jeg mere og mere forfalden til -gør det også nemt at klæde sig på) og noget langt hår, der drømmer om et gensyn med sin frisør snarest…

reklamelinks: frakke Uniqlo// sweater Arket// bukser Magasin du Nord Collection//støvler Mango// taske Bottega Veneta (den farve jeg har den i, hedder ‘Tapioca’, men tror ikke den findes længere)

Seneste kommentarer
 • HeleneJeg er på samme måde når jeg ser film- bare med lyd på! "Hvorfor gør ..
 • Julie SimperJeg har også det dårligste pokerface! Meget svært at spille terningespil som Meyer eller snyd, ..

Update på alt og intet

Et taktilt moodboard: Farver, materialer og strukturer til huset.

Altså nu gik det lige så godt. Fuldstændigt flow i strømmen af blogindlæg her i det (ikke længere helt så) nye år. Indtil en uges blogvinterferie, der vips blev til (næsten) to. Det var altså ikke tilsigtet. Og jeg har alle planer om fluks at komme op på hesten igen. For jeg kunne virkelig godt lide, at være tilbage på pinden for alvor og ikke mindst alle de gode ‘samtaler’ med og pointer fra jer.

Nuvel, der er sygdom (intet alvorligt, bare smitsomt) i Kurts dagplejefamilie og lige på det punkt kommer den, ellers så luksuriøse pasningssituation vi har, til kort. For når dagplejemor eller dennes eget barn er sat ud af spillet, er dagplejen lukket og vi har ikke andre muligheder for pasning. Det er vilkårene og det vidste vi godt, da vi valgte den løsning. Men således har vi altså en lille, meget sjov og meget vild spradebasse på 1,5 år hjemme.

Og med børn hjemme (uanset alder) kender alle vist efterhånden til, hvad det gør for arbejdseffektiviteten og -mulighederne. For ikke at tale om mom guilt‘en, der kommer snigende, selvom jeg ellers var blevet ret flink til at parkere den (noget der både kræver øvelse og måske endda sit eget indlæg?).

Men altså, der er blevet klippet en hæl og hugget en tå. Det muliges kunst. Og set lidt mere skærm og spist lidt flere ostehaps (en af Kurts livretter), end jeg egentlig synes er ideelt. Og sådan må det være af og til. Fred med det ♥

Nikolaj har været hos TV2 hele weekenden og derfor tog vi i går en fridag sammen allesammen. På udflugt til Hornbæk op at sige hej til vores hus, som vi overtager om bare to måneder. Kan slet ikke fatte det. Lang gåtur på stranden, en picnic al fresco og slentren rundt at kigge på de netop genåbnede butikker med mere. En nedsmeltning hos mindste deltager, over at skulle have skiftet ble på pusleplads i Brugsen. En lang lur med tør og ren ble for samme. En kaffe og den gode mandelcroissant fra bageren til de ikke lursovende. Er kommet i Hornbæk hele mit liv, men det er som om, jeg nu ser byen med helt andre briller på. Jøsses hvor vi glæder os.

Og så er der også – nu hvor flytningen nærmer sig med stormskridt – helt utroligt mange beslutninger at tage og ting, der skal gøres. Også selvom vi ‘bare’ skal male, lave badeværelse og entré. De sjove (men også svære) som at vælge flise til badeværelse og håndvask til gæstetoilet (leder fortsat på tysk eBay) og så de knapt så ophidsende som at opsige lejlighed, have fremvisninger, få alt på plads med bank og lån og ejerskifteforsikring og 117 andre ting.

I samme pulje har vi også i starten af året søgt om institutionsplads til Kurt i vores nye by, og fik i sidste uge mail om, at han har fået plads i den ønskede vuggestue og endda fra ønskede behovsdato. Glædelig nyhed, det havde vi ikke regnet med. Til sammenligning kan jeg fortælle, at han stadig ikke har fået vuggestueplads i København. Og han har været skrevet op så længe, som det er muligt (med anciennitet fra han var 4 måneder). At det så heller ikke har været nødvendigt grundet den vidunderlige dagplejemulighed, der faldt ned i turbanen på os, er en anden historie, men københavner-mor her blev stadig helt befippet over at få en vuggestueplads så ‘nemt’.

Nærværende indlæg er ikke for at undskylde for fraværet, det har vi (jer og mig) aftalt for længst, at der ikke er nogen grund til. Men blot for lige at give en melding og en opdatering, nu hvor vi ellers var begyndt at ‘tale sammen’ næsten dagligt herinde igen. Og fordi det virker som om blogs lukker på stribe i disse år og det har jeg altså bestemt ingen intentioner om med nærværende domæne ♥

Dét var en lille update på alt og intet herfra.

Håber, I har det rart og har klaret nedlukningen med forhold, fornuft og (mentalt) velbefindende i nogenlunde behold. Sikke en rutschebanetur og sikke et mærkeligt, mærkeligt år. Tænk om man havde vidst, hvor længe det skulle vare og hvor meget det ville påvirke os, da landet blev lukket ned første gang for snart et år (!) siden?!

Jo, jo jeg glæder mig til fester, sammenkomster, at kunne gå ud at spise og i biffen. Men i skrivende stund glæder jeg mig allermest, til der ikke sidder en mand og holder zoom-møde (og råber?!) ved siden af mig ;)

Skal vist også have sørget for nogle gode (og lydtætte) hjemmearbejdspladser i det nye hus. Virker som om det at arbejde hjemme (på godt og ondt, på plussiden nyder jeg sparring og frokostpauseselskab) er kommet for at blive.

Gider I i øvrigt høre mere om bolig- og indretningsovervejelser? For så spammer jeg gladeligt lidt med det, det fylder så meget for tiden.

Det største kram herfra, har savnet jer ♥

Seneste kommentarer
 • Helle KDu er altså så sød! Tak for at må læse med hos dig :) Jeg ..
 • StineJa tak til indlæg med bolig og indretning ;) Glæder mig til at se jeres ..

Små ting

Vi har spist mange fastelavnsboller, planlagt og drøftet en masse i forbindelse med den forestående flytning, leget i sneen med to- og firbenende, skøjtet og nydt og hygget og været forkølede (mest den mindste af os) og sovet uendeligt dårligt (hele banden). Men alt i alt dejligste ‘vinterferie light’, der kom til sin ende i mere end en forstand. For vips var det forår.

Eller sådan føles det i alle tilfælde her i dag. Herligt og tiltrængt og også lidt bittersødt. For ikke nok med at vinteren lader til at være ovre, lige som den var blevet sjov, så er det også lig med de sidste to måneder i København for vores vedkommende og det har jeg det altså mægtigt mærkeligt med. Har jo boet her altid. Eller med ganske få undtagelser og afstikkere. Men sammenlagt i mere end 30 år. Og det er jo også en slat…

Jeg er ikke ked overhovedet, forstå mig ret, jeg glæder mig og føler mig meget heldig, men det er også altsammen lidt vemodigt på sin vis. Eller ja, bittersødt er nok den helt rigtige følelse at forklare det med. En følelse jeg godt kan lide og omfavner, for den betyder, at man har haft noget, der var noget værd og betød noget for en. Og at man har noget (formentlig) godt i vente.

Og det er vel nærmest indbegrebet af noget, at være taknemmelig over ♥

Glad, glad, glad (og lidt vemodig). Og SÅ lettet og taknemmelig over, at Kurts kontrolscanning forrige uge viste at alt er ok med den lille mand.

Vi tager fastelavn meget alvorligt i denne familie. Fastelavnsboller, fastelavnskostumer, fastelavnsris (Kurts første som han næsten har lavet selv i dagplejen) .

Når man har ramt et mætningspunkt for fastelavnsboller, kan man jo altid bage kanelsnegle.

På tur med min lille sneræv, nye tallerkener fra mig til mig, hjemmemanicure og skøjtedates med min mand ♥

Stenbiderrogn. En blandt flere dejlige forårsbebudere.

Denne her udsigt (inklusiv magiske solopgange) kommer jeg altså til at savne.

 

Seneste kommentarer
 • Emily SalomonDet er Essie i farven Venture to the venue og så med deres Gel-setter top ..
 • Emily SalomonDe er fra Desenio og billedet er lavet hos SmartPhoto :) Kram E ..

Mine favoritter

Ferietid

Billede herfra.

Jeg går på en lille blogvinterferie fra i dag og frem til starten af næste uge. Holder I mon vinterferie? Hvis ja, hvad skal I så lave?

Fordi det ikke er en mulighed at tage på ski, havde vi stort set glemt, at det med at holde lidt ferie nu, overhovedet var en option. Men blot fordi grænserne er lukkede, er det jo ikke ens betydende med, at hovedet ikke alligevel kan have brug for en pause.

Så vi satser på en vinterferie light med kærestetid på skøjter og korte dage og fridage fra dagpleje for Pølsebarnet. Lidt arbejde om formiddagen og så ellers lidt bagetid, slappetid og strikketid (nok mest til moren) og masser af familiehygge. Måske et lille eventyr ud at finde en ordentlig bunke sne.

Jeg håber, I har en dejlig vinterferieuge derude og glæder mig til at ‘se’ jer snart igen ♥

I stil med Weekend-tid indlæggene, byder jeg på links om dette og hint OG en god håndfuld ditto fra eget domæne. Lidt fra arkivet, fra gemmebogen og en håndfuld ever greens.

Herligheder, finurligheder og lidt at tygge på, jeg er faldet over rund omkring på www på det seneste:

Måske det også ville være godt med lidt oprydningstid?

Vi lever ikke i en farveblind verden. Om at tale om race med sine børn.

Sådan et smukt, inspirerende hjem. Badeværelset især, savle savle (advarsel, teksten er liiiidt til den corny side…).

Lykken er ikke oceaner af fritid.

Det her er sjovt. Især hvis man har (eller har haft) en 1-årig.

Hvor meget skal vores tøj koste (nogen)?

Det her essay. Om at være barn af immigranter.

De her vinterbilleder fra Lapland. Helt magisk.

Denne her podcast. Får mig til at se alting fra et nyt perspektiv.

Da Saszeline satte ild til sit image.

Er det okay at lade hunden sove i sengen?

Kan ikke finde ud af om det er galt eller genialt med sådan en ansigtsmaske her… Overvejer den kraftigt.

 

Et par håndfulde godbidder fra eget domæne:

Seneste kommentarer
 • Emily SalomonSelv tak og det lyder virkeligt herligt. Håber, I har haft en god ferie. Kram ..
 • Emily SalomonHej Sofie, du kan tro at det var meningen, der skulle have stået 'illegale immigranter' ..

Mine basiskosttilskud + opskrift på Kurts super smoothie

Mens min lægefar påstod at “Man fik, hvad man skulle bruge, gennem kosten”, så var der altså alligevel altid en vitaminpille på morgenbordet i mit barndomshjem. For trods alt lige at være på den sikre side. Og fordi han måske også var ret opmærksom på, at den med kosten, kun er sand i de tilfælde, hvor man lever af en helt ideel diæt af uforarbejdet, varieret mad.

For mig, er det væsentligt, at basen er i orden og fungerer. Det er sådan, jeg finder balance. Det gælder stort set for alt, jeg er i berøring med. Et godt fundament er noget, jeg sætter min lid til og derfra kan jeg så tage afsæt. Og afstikkere. Udforske og udfordre.

Min basisgarderobe er et godt og jordnært eksempel. To par velsiddende jeans, den rigtige strik, et par smukke bluser, en god frakke og ditto taske, smarte sneakers og elegante støvler og så kan man næsten sammensætte og klare enhver påklædningsmæssig situation.

Men det er i særdeleshed også noget, jeg har fokus på, når det kommer til sundhed. Måske allermest dér endda, men fundamentet er så bundsolidt og har stået så mange år, at jeg efterhånden slet ikke tænker over, at det er der. Men det er det. I dén grad. Og sørger for balance over hele helselinjen.

Udover daglig bevægelse af en eller anden art og en fortrinsvis uforarbejdet kost med masser af plantemad, frugt og grønt, så hører der også kosttilskud til i min base. Og mine basiskosttilskud er næsten alle fra Matas HelseStriber. En multivitamin, fiskeolie, d-vitamin, magnesium og mælkesyrebakterier. For det meste også et kalktilskud, fordi jeg ikke rigtigt spiser mælkeprodukter (og fordi jeg har været gravid eller produceret mælk de sidste to år). Dét er mine basiskosttilskud.

Derudover er jeg nysgerrig og udforskende og tager i kortere eller længere perioder andre ting. De mere flippede à la urter som Ashwaghanda og de populære ‘skønhedskosttilskud’ som kollagen til at understøtte huden eller biotin til håret. Inositol som jeg føler, gør en stor forskel for min PCOS. Jeg synes det er spændende, det med kosttilskuddene. Og undersøger og prøver af.

Og jeg ved, at det også er noget, der interesserer mange af jer.

Jeg tager dem i ordets bogstaveligste forstand. Kosttilskud. Som et supplement, til den mad jeg spiser. Fordi jeg ved, at jeg ikke altid får spist helt varieret nok. Og fordi jeg ved og har oplevet hvor stor forskel det kan gøre for mit velbefindende, at være tanket ordentligt op på vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer.

Nogle af dem er efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som eksempelvis D-vitamin, mens andre igen, er fordi jeg har oplevet en god effekt og kan mærke jeg ‘mangler dem’, i perioder hvor jeg ikke tager. Det gælder blandt andet magnesium, som jeg synes er lidt af et vidundermineral og som har så fin og direkte effekt på både søvn og fordøjelse. Eller b-vitaminer (som der også er i min multivitamin) og fiskeolie, som jeg måske ikke altid får helt tilstrækkeligt af gennem kosten, fordi jeg primært spiser plantebaseret.

Magnesium er det eneste tilskud, jeg tager alene for tiden. Ca. en times tid før sengetid. Resten af flokken tager jeg om morgenen, sammen med morgenmaden. I de perioder hvor jeg har taget jerntilskud, eksempelvis i forbindelse med graviditet eller efter fødsel, har jeg også taget det alene sammen med c-vitamin. Da det optages bedst således.

Hvilke kosttilskud tager I? Om nogen overhovedet? Og tager I dagligt eller er det mere, når I lige husker det?

Stribede helsefavoritter i nyt design

Matas Striber har netop relanceret deres kendte og elskede helselinje. Det er de samme gode kosttilskud, der er indeni (i de fleste tilfælde, enkelte er i en ny formulering), men ydersiden har fået en opdatering og de er nu noget så nysselige at have stående på morgenbordet – så man husker at tage dem. Hertil kommer et par vegansk, certificerede nyheder – Matas Multivitamin og Matas D-Vitamin, samt nye tilskud til indre skønhed – Matas Biotin og Matas Kollagen + C-vitamin samt et par nye vitamin- og mineraltilskud i serien at HelseStriber. Ydermere er formlerne i mange af tilskuddene blevet opdateret, så man kan indtage færre tabletter om dagen. OG så er emballagen kigget efter i sømmene for at spare plastik og bl.a. lågene har været på en gevaldig slankekur.

At give den gode base videre

At få et barn, har gjort, at jeg tænker lidt ekstra over mit eget forhold til sundhed og helse. Hvilke vaner jeg gerne vil give ham med hjemmefra og hvilket madsyn. Vigtigst af alt, vil jeg gerne lære ham at mad er mad. Noget man spiser og nyder og ikke noget, der er forbundet med skyld eller skam. Uanset hvad det er.

At mærke efter, hvad der føles godt. At smage gode og forskellige ting. At mærke efter mæthed.

Det kræver mest af mig. Selvfølgelig i forhold til at præsentere ham for varierede måltider (men også altid trygge ‘safe foods’). Men allermest forstået på den måde, at jeg ikke liiiige kommer til at nøde ham til at spise lidt mere eller sige, at han “har spist godt”, når han har spist meget. For er det så “at spise dårligt”, når han ikke er så sulten og spiser lidt?

Og så vil jeg gerne lære ham om den gode base. Ikke ved at prædike den for ham eller fortælle ham om ‘sunde’ og ‘usunde’ ting, men ved at præsentere ham for den og lade ham se, hvad vi gør og spise det samme som os, sammen med os. Og forhåbentlig trives.

På det seneste er Kurt begyndt for alvor at blive glad for mine smoothies og det er altså sådan en herlig måde, at kunne give ens barn (og sig selv) et solidt skud frugt og grønt fra morgenstunden. De helt grønne, der nærmest er 80% grøntsager er han ikke med på (endnu, haha), men dem der er sødere og med frugt som base, er han mere end vild med.

En favorit for tiden er den, der er opskrift på nedenfor med blåbær og så har vi også en grøn ‘Dinosaur Juice’ der bliver serveret flittigt, den skal jeg også nok dele opskriften på snarest.

Kurts Super Smoothie

– 2 glas

1 moden banan, gerne frossen
200 g frosne, vilde blåbær
1 stor håndfuld spinat
1/2 – 1 moden avocado
1/2 squash
1/2 citron, usprøjtet, revet skal og saft af
1/2 tsk vanillepulver
evt. 1-2 dadler (gerne medjool) for ekstra sødme og fibre

Vand

 • Blend hele molevitten med vand efter ønsket konsistens.
 • Nyd.
Seneste kommentarer
 • IdaMin lille fyr elsker også smoothies! Hvilken blender har du og kan du anbefale den? ..
 • SofieHej Emily. Hvilket Ashwaghanda-tilskud tager du? Jeg synes godt, det kan være lidt svært at ..

7 skønhedsfavoritter

Noget af den sminke, skønhedspleje og andre små mirakelmagere på badeværelseshylden, der får mit selvforkælelseshjerte til at banke lidt hurtigere for tiden.

Jeg er især oppe at køre over læbeprodukterne, som har gjort lockdown lidt festligere. Nå, ja og concealeren. Har på en eller anden måde levet et halvt år, uden en concealer til under øjnene, men manner, hvor ser jeg meget pænere og mere vågen ud med.

Har I, meget apropos, set den trend, hvor (19-årige) beauty influencere, laver fake mørke rande under øjnene? Kan ikke helt finde ud af, om det er en hyldest til eller en hån af alle udmattede småbørnsmødre. Det bliver ikke en trend, jeg skal prøve af i alle tilfælde ;)

7 skønhedsfavoritter

Reklamelinks: 

 • Bath & Shower Wash Sweet Harmony Vanilla fra Tromborg. I min jagt på lækker badesæbe (blandt andet beskrevet her), har jeg – blandt andet –  købt denne og det er som at tage bad i dessert. På den gode måde. Bliver helt glad og føler mig meget forkælet.
 • Creme Masque Vernix fra Biologique Recherche. Denne her creme/maske (man kan bruge den som begge) er magisk. Intet mindre. Min tørre vinterhud slubrer den i sig og jeg kan ikke mindes en vinter, hvor den har været gladere. Biologique Recherche kan man kun købe hos saloner og behandlere (herhjemme) og jeg kan varmt anbefale Dare to Care, hvor man kan få kyndig rådgivning (og byens bedste ansigtsbehandlinger, når man må den slags igen) i de gode, men også meget aktive produkter.
 • Lipgloss i farven Cherriefra Nilens Jord. Smukkeste lipgloss i den helt rigtige farve (hvis I spørger mig), sådan my lips but better, meget naturlig. Og så er den hverken klistret eller tyk, men giver alligevel lidt sund shine.
 • Rouge Coco Flash læbestift fra Chanel. Fik den anbefalet af Maya Yoon (følg hende hun er lidt af en beauty whizz OG mor til den sødeste dreng, jævnaldrende med Kurt) i farven ‘Jour’ der siden var udsolgt alle vegne, så endte med at købe den i den lidt mørkere, kirsebærfarvede ‘Instinct’ og den er såååååå smuk. Både i fuldfarve, men især hvis man bruger den som lipstain hvor man dupper ganske lidt på læberne og derefter fikserer og blander op med lidt læbepomade. Selve læbestiften giver både god farvemætning, shine og fugt.
 • Dry Shampoo Translucent fra Matas Striber. Denne her kunne meget vel ende med at blive mit Årets skønhedsprodukt 2021. Den er gennemsigtig, Svanemærket, uden aluminium OG så gør den det den skal. Og uden at klistre eller tynge. Elsker den. Punktum.
 • Revival Masque fra Environ. Peeling-maske der fjerner døde hudceller og stimulerer huden, der syner klarere og jævnere efter brug. Lidt som at få et nyt ansigt. Den kaldes ‘Facelift in a bottle’ blandt beauty-nørder og jeg er tilbøjelig til at være enig.
 • Touche Éclat fra YSL. Den behøver nok ikke nærmere introduktion, tryllepennen, men efter at have brugt alternativer de sidste par år (ikke et bevidst fravalg, fik bare lyst til at prøve noget andet), er jeg tilbage ved denne vinder af en concealer/highlighter og det er gået op for mig, hvor meget jeg har savnet den. Alt fra konsistens, dækkeevne (den er ret let) til applikator passer mig bare godt. Jeg har den i farven 2/Ivory.

 

Seneste kommentarer
 • Emily SalomonDen er fra Sui Ava, de har sådan nogle gode, store nogle :) Klem E ..
 • IdaLækkeri og inspirerende ❤️ Hvor er den smukke hårklemme fra Emily? ..

Bøger