3 boganbefalinger

Så er der ny inspiration til jeres læsestak.

Læser I? At læse er min største luksus og en af mine største glæder. Det beriger mig, udfordrer mig eller underholder mig og gør mig nysgerrig, ydmyg og åben. Der er perioder, hvor jeg sluger bøger – sådan har 2019 været indtil videre – og så er der perioder, hvor min læsning ligger på et meget lille sted, men selv når tiden er knap, så prøver jeg alligevel at læse lidt hver morgen og aften (som alternativ til at scrolle på telefonen).

Her er således tre bøger, som jeg har læst indenfor de seneste par uger og som jeg har lyst til at anbefale jer. Tør næsten godt at sige, at der er noget for enhver smag. Der er nemlig ikke nogen rød tråd i hverken stil eller temaer. Som sædvanligt er jeg en grådig og open-minded læser og jeg sluger det meste. Dog skal der altså noget til at begejstre mig, så det er trods alt ikke alt, der slipper gennem nåleøjet og som jeg finder anbefalelsesværdigt, men de her tre, de kan noget hver især.

Der er vild underholdning à la asiatiske multimillionærer, en gribende og hjerteskærende italiensk historie om adoption og så er der både morsomme og hudløst ærlige anekdoter om kærlighed fra en af mine yndlingsbriter.

Måske I har lyst til at tippe retur, hvis I læser noget spændende for tiden?

Læseklubben vender i øvrigt tilbage i næste uge, hvis I har brug for et kærligt læsepuf eller -incitament eller blot en ny bog at gå i krig med.

Alt hvad jeg ved om kærlighed af Dolly Alderton

Jeg har allerede delt, hvor begejstret jeg er for Miss Alderton, da jeg for nylig tippede om podcasts (hun begår den geniale pod The High Low sammen med Pandora Sykes), så det var givet, at jeg måtte læse hendes første bog, der er udkommet på dansk for nylig. Den har en selvbiografisk og autentisk karakter (og nok mere end som så, men den slags kan man jo trods alt ikke tage for givet) og vi følger den unge Dolly fra barnsben og til hun er i slutningen af tyverne. Den er både morsom, brutalt ærlig og ikke mindst fuld af meget fine sandheder, især hen mod sidste del, hvis I spørger mig. Et vakst bud på en moderne dannelsesroman og et vidnesbyrd om hvor givende fejltrin (og det man lærer af dem) kan være.

Millionæren fra Singapore af Kevin Kwan

Det her er ren guilty pleasure eller for at være ærlig føler jeg mig hverken ægte skyldig endsige skamfuld, over åbent at erkende, hvor besat jeg er af denne bog. Jeg var aldeles ukontaktbar mens jeg læste den og mens man hverken skal forvente mindeværdige vendinger eller sproglige finurligheder (den er dog mere end hæderligt skrevet), så er det altså pokkers god underholdning og den slags har altså også sin berettigelse i min bog. Historien udspiller sig i den asiatiske overklasse blandt svimlende rigdom og barnagtige intriger. Det hele er lidt for meget af det gode og det er godt. Det er første del af Crazy Rich Asians-trilogien og jeg venter spændt på de næste to.

Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantono

Nu skal man jo ikke judge a book by its cover, men i dette tilfælde er det så fint, at det fik mig til at række ud efter en bog, af en italiensk forfatter som jeg ellers ikke kendte. Og heldigvis for det, det er en mere end fin og helt og aldeles hjerteskærende fortælling om et adoptivbarn, der bliver leveret tilbage til sin biologiske familie som ung teenager. Pigen får ikke at vide hvorfor og bliver således kastebold mellem de voksnes luner. Rodløs og forpint prøver hun at tilpasse sig og lære sandheden at kende. Jeg blev både utroligt rørt og vred over historien, men sproget og plottet betog mig. En helt igennem smuk, men vanvittigt barsk, lille bog. Den mindede mig i øvrigt ikke så lidt om Merete Pryds Helles Folkets Skønhed.

(Visited 4.884 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

36 Kommentarer

 1. Uhh, altid dejligt med boganbefalinger – glæder mig til bogklub, og inden skal jeg vist igang med den med millionæren. Er igang med Haruki Murakamis Hard boiled wonderland og verdens ende – det går altså lidt trægt må jeg indrømme. Det er en af dem, hvor jeg ikke helt ved, om jeg bare skal hænge i for at høste frugten senere, eller om den er spild af tid.

  God aften.

  Kram

 2. Juhuu for læseklubben, det glæder jeg mig til. Og tak for anbefalingerne, de er altid velmodtaget.

  Mathilde

 3. I øjeblikket er jeg i gang med at læse Himlen over min fars tag af Zeinab Mosawi. Har godt nok kun læst 20% af bogen, men synes den er rigtig god og letlæselig indtil videre ❤️

 4. Jeg elsker dine boganbefalinger, oftest falder de også i min smag :)

  Jeg har lige læst Sally Rooneys ‘Samtaler med Venner’ og Lina Wolffs ‘De Polyglotte Elskere’. Begge er særdeles anbefalelsesværdige!

 5. Skønt med anbefalinger! Elsker Dolly Aldertons bog, især fordi den giver kontekst til hendes andre skriverier og virkelig rammer en essens af, hvordan det har været at være ung kvinde i London de sidste ti år. Især hendes historier om pub nights og houseparties gjorde mig helt nostalgisk.
  En anden skøn (men helt helt anderledes erindringsbog er Tara Westovers memoir om mormonisme og uddannelse, så relevant og inspirerende.

 6. Tak for boganbefalinger. Her i den kristne fastetid forsøger jeg at faste fra at netop ‘scrolle’ i hver pause. Og kun Netflix/serier søndag aften, så godt med noget læsestof. Er også kommet i gang med at strikke igen.
  Ønsker dig en god uge! ?

 7. Tak for anbefalingerne. Jeg har lige læst ‘Thirst’ af Scott Harrison, utrolig spændende læsning – den kan varmt anbefales. God dag:)

 8. Har selv lige læst “Alt hvad jeg ved om kærlighed”. Super fin bog!

  Jeg skal ud og rejse i denne uge, og med mig tager jeg “Den rødhårede kvinde” af Orhan Pamuk. Den er jeg ret spændt på at læse, oven på alle de gode anbefalinger den har fået!

  1. Ja, den var altså ret herlig :)
   Av, den vil jeg også læse. Har ikke læst Pamuk siden jeg gik på universitetet og det er ved at være lidt (ahem lang) tid siden. God læselyst! Klem E

 9. Jeg har læst Oplyst af Tara Westover, dom er en erindringsroman om en ung kvinde, der vokser op som mormon. Nu læser jeg Efter Solen, som er en novellesamling af Jonas Eika, lidt en anden genre. Men kan stærkt anbefale begge.

 10. Jeg har aldrig været fan af nytårsforsæt, men i december 2017 besluttede jeg mig alligevel for at give det en chance. Mit forsæt blev således at komme igang med at læse igen (efter at jeg var startet på et tidskrævende studie, hvor jeg ikke havde prioriteret at læse “hygge”-bøger). Det gik fantastisk – og jeg har siden da ført en liste på min telefon med, hvor mange bøger jeg får læst i løbet af et år. I 2017 blev det således til 40 bøger, derefter 37 bøger i 2018 og i 2019 har jeg indtil videre læst 10 bøger (samtidig med at jeg skriver speciale). Jeg elsker det simpelthen så meget.

  1. Det lyder som mig. Jeg lavede et nytårsforsæt i 2018 om jeg skulle læse 12 bøger i år (lavt sat, men hellere få success end at opgive). Det er vildt mange bøger du læser. Indtil videre har jeg læst 6 og i gang med 2. Dog føler jeg lidt jeg læser bare for at læse nu og nyder det ikke altid og er begyndt at blive meget fokuseret på hvor meget jeg læser på en lidt dårlig måde. Det er lidt øv.

   Det lyder som nogle gode bøger du anbefaler Emily. Hvor mange bøger har du læst i år?

   1. Av, ja det kan jeg godt se Christina. Ikke sjovt hvis det bare bliver med målet for øje. Det skal jo helst også være med gode oplevelser og tid til eftertanke som følge.
    Hvad med at starte forfra og sætte barren lidt lavere? Altså måske ‘kun’ en bog pr måned eller lignende.
    Jeg er i gang med Michelle Obamas ‘Becoming’ lige nu og hvis vi tæller den med, har jeg vist læst 10 bøger i år. Kan dog afsløre at det er meget mere end sidste år, hvor jeg vist ‘kun’ læste omtrent 12-14 bøger i løbet af hele året. Min læselyst (og -tid) svinger og det er ok :)
    Kram E

 11. Tak for anbefalingerne. Jeg læste for nylig Et lille liv af Hanya Yanagihara(?), den er så velskrevet og god, men en lidt (fysisk) tung fætter på 800 sider.

  1. Den har jeg hørt så meget både godt og skidt om. Er efterhånden nysgerrig, så måske jeg skulle give mig i kast med den. Kram E

 12. Årh, hvor dejligt at læseklubben snart er tilbage. Glæder mig til at se hvad du kommer med denne gang.

  Alle de 3 anbefalede bøger ligger på min læseliste, så dejligt at høre at de er læseværdige. Er dog lidt “nervøs” for Pigen de sendte tilbage – den lyder virkelig barsk.


  1. Den er også barsk, men tålelig synes jeg (på trods af at have ekstra tudehormoner i kroppen). God læselyst :)
   Kram

 13. Tak for anbefalingerne ? Jeg har holdt en lille bogpause siden nytårsferie i Thailand, hvor jeg blandt andet læste (åd råt) China Rich Girlfriend og Crazy Rich Asians. Perfekt ferielæsning ☺️ Nu vil jeg igang igen og glæder mig til, at læseklubben vender tilbage ?? God aften.

 14. Min læsestak er for tiden mere elller mindre udelukkende bøger du har anbefalt herinde ?

  Jeg har fluks bestilt den Asien trilogi hjem. Bor i Kina og er omgivet af den type familier, så det skal nok blive underholdende.

  Det har været svært at købe bøger her, men har lige fundet noget der hedder Bookdepository, de har et kæmpe udvalg og sender hertil, tror det bliver et dejligt bekendtskab.

  1. Haha… ej hvor godt. Og ja, Crazy Rich Asians MÅ du vist læse, når du bor i Kina. Det skal nok blive til et par smil og grin.
   Åh herligt med en bogpusher der kan levere til ‘den anden side af jorden’. God læselyst :)
   Knus Emily

 15. Jeg er lige blevet færdig med The Lost Flowers of Alice Hart, så godt med nye ?tips.
  Alice vokser op på sin farmors blomsterfarm midt i Australien efter en familietragedie, som efterlader hende stum og traumatiseret. Gennem blomsternes sprog lærer hun igen at tale og stole på verden omkring hende. The Lost Flowers of Alice Hart er virkelig skøn både i opsætning og sprog med ?-nørderi og fantastiske naturbeskrivelser.

 16. Jeg har lige slugt Millionæren fra Singapore i påskeferien, og den er rigtig god! Tak for anbefalingen ? Har lige bestilt nr to på biblioteket, så satser på, at den er lige så god?