Opskrift: Laksa nudelsuppe

Mens jeg spiste acai-bowls til den store guldmedalje, så levede min kæreste (næsten) af laksa, da vi var på Bali. Og han har fablet om retten lige siden. Så I går aftes var der (bedre sent end aldrig) laksa på menuen herhjemme.

På trods af navnet er der altså hverken laks eller anden fisk i den nemme og lækre ret her. Det er en malaysisk suppe med kylling og den minder mest om et kryds mellem en thaisuppe med rød karry og en vietnamesisk pho. Hvis det var lige lidt for meget sydøstasiatisk gastro-namedropping til din smag, så fortvivl ej.

Den er enkel og lynhurtig at lave og resultatet er en på en gang mættende, men let suppe, der passer helt perfekt til denne periode hvor vejret stadig er til den kølige side, men man alligevel har lyst til noget friskt.

Hvis man kører nok på med toppings føles det nærmest som et kryds mellem en suppe og en salat.

Jeg kom også både lidt broccoli og sød kartoffel i selve suppen, for at få lidt flere grøntsager i, men man kan også snildt undlade og holde det enkelt og mere tro mod originalen.

Ps. Vil man have suppen i en vegetarisk version, er det blot at udelade kylling.

LAKSA – MALAYSISK NUDELSUPPE
– 4 personer

200 g risnudler
1 spsk kokosolie
2 spsk rød karrypasta*
1 rødløg i fine ringe
1 fed hvidløg, hakket
1 l kyllingefond eller -hønsebouillon
evt. 2 kaffir limeblade, hakket
evt. 1 stilk citrongræs, hakket fint
2 små søde kartofler, vasket og skåret i små tykker
1/2-1 broccoli, vasket og skåret i små buketter
1 dåse kokosmælk
3-400 g kylling, stegt eller kogt og i små stykker
1/2 bakke bønnespirer, skyllede
1 rød chili, hakket fint
1/2 agurk, skåret i ‘tændstikker’
2 tynde skiver ananas, skåret i ‘tændstikker’

Frisk koriander og limebåde til servering

  • Svits løg, hvidløg, citrongræs og karrypasta i olien i en stor gryde i et par minutter.
  • Tilsæt fond/bouillon, limeblade og søde kartofler. Lad det simre til de søde kartofler er næsten møre (knap 10 min).
  • Kom nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad stå i et par minutter og hæld så vandet fra.
  • Kom broccoli ved og kokosmælk ved suppen og lad det koge op i et par minutter. Varm evt. kyllingen med i suppen.
  • Anret nudlerne i skåle og hæld suppen over.
  • Top op med bønnespirer, ananas, agurk, chili, koriander og friskpresset lime.

*Kan du få fat i en laksa spice mix/pasta bruger du selvfølgelig den. Velassorterede supermarkeder og asiatiske supermarkeder burde have det. Følg i så fald anvisningen på pakken ift. mængde.

Hæld suppen over nudlerne.

Tilsæt kylling i mundrette bidder. Du kan også varme kyllingen med i suppen.

Top op med ananas (mango er også lækkert), agurk, bønnespirer, koriander og chili og frisk limesaft.

Voila!

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Mums, nu ved jeg da, hvad jeg skal spise en af aftenerne i weekenden – glæder mig allerede!

    Glædelig forårsdag!

  2. Mmmmh! Lige hvad jeg har lyst til for tiden! Tror denne opskrift skal på menuen – hurtigst muligt herhjemme :-)
    Og så bliver man glad i låget af den pinke baggrund <3 :-D

  3. Var lige ved at springe det her indlæg over, fordi det umiddelbart ikke lød som noget for mine sarte smagsløg. Godt jeg ikke gjorde det! Er du vimmer, det lyder lækkert. Herren i huset er desværre ikke fan af kokosmælk, men hvis jeg nu bare laver det, når han ikke kigger, kan det være han ikke når at brokke sig, hehe! :)

    Knus
    // http://www.moonlitmadness.dk

    1. Synes ikke man kan smage kokosmælken, den tilfører mere noget fylde til suppen ;) God fornøjelse. Klem Emily

  4. Lækkert ? Hvor er de smukke skåle fra? Er på jagt efter ramen-skåle, men de er ikke så nemme at finde.