FAQ

FAQ

Denne FAQ er under opbygning og jeg vil forsøge løbende at tilføje de spørgsmål (og svarene på dem selvfølgelig) jeg modtager oftest.

 

Hvilket kamera/billedredigering bruger du?
Jeg fotograferer med et Nikon D7100 og en iPhone. Til Nikon’et bruger jeg oftest et 50 mm objektiv, men også et 135 mm og et 18-105 mm. Jeg redigerer (hvis jeg redigerer) i PhotoShop. Læs mere længere nede på denne side.

Hvor høj er du?
164 cm høj (kort)

Hvor er dit ur fra? Hvor kan jeg købe et lignende?
Begge dele er der et indlæg om lige her :)

Hvilken model og farve er din Balenciaga-taske?
Det er en City i farven Anthracite.

Hvad står der/betyder dine tatoveringer?
Det står der mere om lige her

Hvilke race er din hund?
Penny er en border collie. Det er en race, der er lavet til at hyrde får i mange timer hver dag, så det er en hund der skal have en masse træning, beskæftigelse og motion. Man skal ikke overveje en border collie medmindre man kan afsætte minimum et par timer dagligt til aktiviteter med hunden og lange gåture er ikke nok, den skal også bruge hovedet for at have det optimalt, ellers finder den selv på ting at lave og det er sjældent aktiviteter vi som mennesker påskønner (hyrde biler/cykler/børn, gnave i møblerne, gø ad alting, ‘løbe på væggene’ osv.). Hvis man er i tvivl om hvilken race, der kunne passe til én, kan jeg kun anbefale en ‘Før du køber hund’-vejledning hos Nordhund.dk. Det er penge der er godt givet ud, da man ved at vælge den race, der passer bedst til én kan undgå mange problemer og frustrationer. Det er også hos Nordhund at Penny har gået til hvalpetræning :)

Fotografier//Photos
Hvis du vil låne/bruge et af mine billeder er det som regel muligt, men lad mig det lige vide OG husk at kreditere mig + linke tilbage.
If you want to borrow/use one of my pictures let me know in advance AND remember to credit me + leave a link for my blog.

Mine billeder
Jeg fotograferer med et Nikon D7100 og min iPhone 5. Til Nikon’et bruger jeg oftest et 50 mm objektiv, men også et 30 mm, 135 mm og et 18-105 mm. Næste køb må blive et telezoom og evt. en ordentlig flash. Hvis jeg redigerer eller lægger filtre på er det i Photoshop.

Må dog understrege at billederne (forhåbentlig) også afspejler fotografernes talent (eller mangel på samme) og altså langt fra udelukkende skyldes udstyr eller efterbehandling ;)
Dette er ikke sagt for at rose mig selv (eller kæresten, der tager de fleste outfit-billeder), men snarere for at I ikke køber jer fattige i kameraer og Photoshop.
Man kan sagtens blive en bedre fotograf med det kamera man har og øvelse gør virkelig mester. Ligeledes er det en god idé at lære kameraet og dets funktioner og gerne manuelle indstillinger at kende.

Langt de fleste vil også have mere glæde af et godt kompaktkamera end et middelmådigt spejlreflekskamera, som de ikke mestrer fuldstændigt.
Og der findes altså nogle rigtig gode kompaktkameraer, der tager billeder på fuld højde med spejlrefleks.

Se med her for flere fototips.

My photography
I take my pictures with a Nikon D7100 and a my iPhone 5. If i edit my photos I use Photoshop.

Skriv en kommentar

46 Kommentarer

 1. Simone

  Tak for lækker blog!
  Tænkte på om du kort ville opremse nogle ideer til dates? evt. hvad dig og din kæreste bruger jeres tid sammen på :)

 2. Malle

  Hej Emily
  Undskyld hvis jeg skriver det forkerte sted… Vil bare hære hvilken blender du har? Min er lige brudt sammen og har brug for en ny! Tænker at din må være god? :)
  Tak for skøn, skøn blog!

 3. Rikke

  Hej Emily!
  Sidder (igen igen igen) og prøver desperat at finde en frisør jeg tør besøge uden at få skamglattet mit hår og skåret det… (ja – det er sket!!) og vil så lige høre dig hvilken frisør du endte med at bruge? Jeg har kun fundet et indlæg, hvor du skriver du søger en god frisør, men ikke hvilken du tog til :-)
  Håber du nyder sommeren :-)

  1. Rikke

   never mind – det krævede bare lige lidt tålmodighed :-) Har fundet Pernille fra Gråbrødretorv 7.. og booker tid i imorgen – så krydser jeg fingre for hun kan gøre mig gode venner med mine naturkrøller :-)

 4. Ej, er du kun 164 (kun og kun (jeg bliver med nød og næppe 164), man kan slet ikke se det på billederne ;)
  Det er ikke noget dåtligt, hellere lav end for høj synes jeg :D
  Knus, og rigtig fed blog!!!!!!!!!!!

 5. Louise

  Hej Emily!
  Jeg er helt vild med dit hår! Bruger du nogle produkter og får du din hår farvet?
  Tak for en super skøn blog! :)

  1. Emily Salomon

   Hej Louise,
   Prøv at søge på Curly Girl eller Hair Products eller Purely Professional i bloggens søgefelt og så kommer der MASSER af indlæg om det du efterspørger :)
   Selv tak, dejligt at du læser med! :)

 6. Mie

  Hej Emily :-)
  Jeg har efterhånden fulgt dig et par måneder. Din stil er jo for lækker!
  Nu hvor det er ved at blive juletid, havde jeg set mig lidt varm på et af dine ure jeg engang så. Jeg kan bare ikke finde det nu!
  Det havde en læderrem.
  Kan du hjælpe mig?

  Mvh.
  Mie

 7. Mie

  Hej Emily!
  For det første: Sikke en lækker blog / stil du har dig!
  Jeg har fulgt dig de sidste måneder, og har nu et spørgsmål til dig.
  Jeg har før set, at du har et rigtig pænt ur med læderrem, og jeg kan simpelthen ikke finde det igen.
  Kan du hjælpe?
  Mvh. Mie.

 8. Sandra

  Hej Emily
  Fantastisk side! Jeg har fået maltrakteret mit hår af en frisør i den værste klipning til naturkrøl ever, så er blevet noget så lykkelig over at finde alle dine gode råd. Har læst side op og side ned i dag og glæder mig til at gå hjem og smide alle produkter ud med sulfater og silikone!
  Og næste gang booker jeg tid ved Pernille :) Og i øvrigt holder op med at farve mit hår for krøllet hår har bare ikke godt af det…

  Men jeg har et spørgsmål som jeg ikke har kunne finde svar på, som jeg håber du vil svare på – i min søgen efter råd til at få mit hår sundt og langt igen, har jeg læst megen diskussion om hvorvidt man skal sove med håret flettet, i knold eller løst? Samt om hvad der er bedst i vågen tilstand i forhold til at slide mindst på håret. Hvad er dit input til den diskussion?

 9. Sofie

  Hej Emily,
  Hvis man er interesseret i at sende noget til dig, som tak fordi du er sådan en inspirende blogger, har du så en adresse hvortil man kan sende?
  Kærlig hilsen og tak for mange fede indlæg, fra Sofie

  1. Emily Salomon

   Hej Sofie,
   Beklager det sene svar. Hvor er du sød, det kan du tro. Du er velkommen til at sende til mig på arbejde, mailer dig lige adressen :)
   Klem

 10. Marie

  Hej Emily
  Et spørgsmål lidt ude af kontekst:
  Jeg spørger dig, da frisører svarer ud fra de produkter de sælger i deres salon.
  Jeg har kraftigt hår med store krusede krøller og har, pga dig, fået nogenlunde styr på krøllerne efter jeg er begyndt at bruge Purely Professionals shampoo1, conditioner 2, treatment og styring lotion. Men af og til føler jeg ikke at hårbunden bliver ren, føler at jeg har brug for noget “mere” rensende. Kender du problemet? – og kan du anbefale noget, uden alt for meget underligt på indholdslisten.
  Mange hilsner Marie

  1. Emily Salomon

   Dejligt at høre først og fremmest! :)
   Jeg er netop begyndt at bruge L’Oreals nye sulfatfri serie af og til og synes at de er gode og ja, lidt mere ‘rensende’/skummende. Men PP er stadig favoritten :)

 11. Mi

  Hej Emily
  Hvorfor står der du stadig er en del af bloggers delight ?
  Dit navn står sammen med alle de andre, de havde ellers fjernet dit navn men nu er det lige pludselig tilbage?

  Du har en skøn blog, der er meget inspirerende for alle. Tak for det!

  1. Emily Salomon

   Hej Mi,
   Det skal jeg ikke kunne svare på, tænker at det er en fejl?
   Mange tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)
   Knus

 12. Hi Emily

  I would like to post the picture of the “chili sin carne” on my blog. I hope this is okay? Thank you very much for your feedback.
  Greets, Karin

 13. TAK! Der er så mange skønne blogs rundt omrking med fremragende fotos, men du er faktisk den første jeg er stødt på der rent faktisk giver en forklaring på udstyret bag de smukke billeder – tak for det!

  Mange hilsner,
  Nanna

  1. Emily Salomon

   No one in particular. My friends, colleagues, family etc. :)

   I simply set the camera after the given light and environment and ask them to click away :)

  1. Emily Salomon

   Hej Berith,

   Jeg løber 3-4 gange om ugen som regel 2 x 5km, 1 x 7km og 1 x 10-15km. Jeg er ‘lige’ startet igen i juli efter at have været skadet (skiskade) og blevet opereret i min ankel i februar. Så har ufrivilligt holdt pause et par år grundet skaden, men ellers har jeg løbet siden jeg var teenager :)

   Kh.
   Emily

 14. Zenia

  Hej Emily.

  Jeg ved ikke lige, om dette er det rigtige sted a stille spørgsmålet! Du lavede på et tidspunkt et indlæg om “små ting” hvor du havde taget et billede af nogle rigtig fine invitationer til din fødselsdag som lignede en slags retro-billet. Du linkede til etzy.com tror jeg, hvor du selv havde udfyldt og printet billetterne, men den udgave findes vist ikke mere? Ved du hvor og hvordan jeg får fingre i noget lignende? Jeg synes de er VIRKELIG fine, og nu har jeg brændt mig varm på den idé.

  Mvh.
  Zenia

   1. Emily Salomon

    Åh, nu kan jeg se hvad du mener. Lige de invitationer jeg havde, har den sælger ikke længere… Du kan evt. skrive til hende og spørge om hun vil lave dem igen (sende hende et link til mit indlæg eller mit billede), eftersom det er en PDF-fil hun sender, så burde hun jo ikke ligefrem ‘løbe tør’ for dem ;)

    1. Zenia

     Hej igen, Emily.
     Åh, nej. Etsy er jo ikke mindre end fantastisk! Jeg ved ikke, hvor mange timer jeg har trawled internettet for at finde spændende invitationer, papirtingeltangel osv, men det er jo slaraffenland!

     Men tænkte på noget; Hvis nu jeg køber DIY printablles, Hvordan fungerer det? Hvordan kommer fonten med? Hvad åbner man filen i, så den kan redigeres? (Yes. Jeg er helt grøn, men MEGET fascineret!)

     1. Emily Salomon

      Man redigerer den ikke selv. Man skriver til sælgeren præcis hvad der skal stå og så sender hun en PDF (som man godkender inden det er den endelige version), som man så selv kan få printet hos eksempelvis Vester Kopi eller derhjemme.

      Du skal blot følge de anvisninger, der står under produktet :)

 15. LouiseG

  På nogle af de billeder du skriver på, bruger du ofte en skrifttype som ligner håndskrift, hvad hedder den ? :)

 16. Diana

  Hej Emily,
  Tak for en rigtig dejlig blog, der er fantastisk at følge med i :)
  Jeg sidder pt. i Shanghai og er ved at planlægge min første tatovering med mit ynglingscitat. Jeg er så forelsket i din skifttype du bruger jer på bloggen, og ville høre om du måske ville afsløre hvad den hedder?

  1. Emily Salomon

   Hej Diana,
   Selv tak, det bliver jeg glad over at høre!
   Det vil jeg da, men hvilken skrift tænker du mon på? Overskrifter, den i indlæg, på billeder eller hvordan?
   Kh.
   Emily